ЕЛ стъкло Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ЕЛ стъкло Голф 4

Мнениеот iGolf » Сря 26 яну 2011 11:00

Колеги прави ми впечатление че при вдигане стълкото в пасажерската врата много се мъчи,бавно се вдига,при отварянето няма проблем.Какъв може да е проблема?

Потребителски аватар
Eximpo
Автомобил:
Двигател:

Re: ЕЛ стъкло Голф 4

Мнениеот Eximpo » Сря 26 яну 2011 13:21

И аз го имам този проблем..и имам и друг проблем с това стъкло. При свалянето му в началото все едно са клатушка(мърда се наляво, надясно).

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 26 яну 2011 14:24

iGolf написа:Колеги прави ми впечатление че при вдигане стълкото в пасажерската врата много се мъчи,бавно се вдига,при отварянето няма проблем.Какъв може да е проблема?

Много може да са проблемите, все пак това са голфовски елстъкла. Най-вероятно някъде има нещо изкривено и ти натяга. Най-лесното, което можеш да направиш е да напръскаш с препарат за табло или друг овлажнител гумата, по която върви стъклото. Така ако тя задържа ще се смаже и съответно ще тръгне малко по-леко.

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Сря 26 яну 2011 14:31

mania написа:...Много може да са проблемите, все пак това са голфовски елстъкла. Най-вероятно някъде има нещо изкривено и ти натяга. Най-лесното, което можеш да направиш е да напръскаш с препарат за табло или друг овлажнител гумата, по която върви стъклото. Така ако тя задържа ще се смаже и съответно ще тръгне малко по-леко.

Колега ама ти сериозно ли?Да напръска с блажно стъколото?Това е се 1 да смажеш дисковете с грес :screwy
Колега проблема ти в трудното прибиране е в ролките които навиват жилото,тези ролки имат улей в които минава жилото и явно жилото е излязло някъде.Успех!

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Чет 27 яну 2011 12:06

Колега колко има писано по тоя въпрос, ако се беше поровил щеше да ти стане ясно. Иначе почти е сигурно че единия носач ти е заминал (т.е. една пластмасова джаджа, която държи стъклото и се плъзга нагоре - надолу). Трябва да отвориш обаче и да видиш какво е станало, без да погледнеш, никой не може да ти каже със сигурност какво му е. Успех :D

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Чет 27 яну 2011 14:47

GREEN_lADY написа:
mania написа:...Много може да са проблемите, все пак това са голфовски елстъкла. Най-вероятно някъде има нещо изкривено и ти натяга. Най-лесното, което можеш да направиш е да напръскаш с препарат за табло или друг овлажнител гумата, по която върви стъклото. Така ако тя задържа ще се смаже и съответно ще тръгне малко по-леко.

Колега ама ти сериозно ли?Да напръска с блажно стъколото?Това е се 1 да смажеш дисковете с грес :screwy
Колега проблема ти в трудното прибиране е в ролките които навиват жилото,тези ролки имат улей в които минава жилото и явно жилото е излязло някъде.Успех!

Не стъклото, а улея, по който то върви. Като ми оправят моите винаги ги пръсват и вървят гладко.Това съм го видял всервиза, не съм си го измислил ;)

fatix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fatix » Чет 27 яну 2011 20:12

Аз го имах този проблем с трудното вдигане на стъклото оказа се че жилото се беше закъсало и не след дълго се скъса!Смених го с ново но пак има леко задържане при вдигане което вече незнам от къде е.Прави ми впечарление че когато се намокри рамката на вратата било то от автомивка или мокро време се движи без проблем!

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Чет 27 яну 2011 21:22

Аз не смея да го отварям много да не умре,но да се позатопли малко и ще го емвам,познато ми е отварянето,правил съм си микроключетата на бравите,надявам се да се справя и с това,благодаря на колегите за идеите!

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 28 яну 2011 9:51

и моето е по същия начин

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пет 28 яну 2011 12:06

iGolf написа:.... правил съм си микроключетата на бравите ....

Ето го отговора на въпроса ти. Като си събирал вратата просто си стегнал стъклото в държачите по-напред от необходимото и при вдигане ти заклинва в уплътнението, което служи за водач. Нужно е само да го разхлабиш и да го регулираш отново. Гаранция ти давам, че ще се оправи.
В противен случай не е далеч времето, когато при вдигане ще започне да се връща на една трета от отвореното положение.
viewtopic.php?f=5&t=173475&p=2548623#p2548623

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”