Голф 4 1.6SR 98г. вдигнах 160km и пропуши
Голф 4 1.6SR 98г. вдигнах 160km и пропуши
Здравейте!Колата е голф 4 1.6SR 98г.До морето стигнах успешно, без аварии, но на връщаме от Варна беше много топло около 37-39 градуса карах не повече от 120км с вкл. климатик и като реших да изпреваря 2 коли и вдигнах 160км и колата ми изпуши бяло сивкаво може и малко синио да е имало нз точно защото се бях панирал и колата вдигна 110 граруса а преди не е вдигала повече пт 90 градуса. Спрях веднага и проверих антифриза беше добре а маслото беше на средатата а преди да тръгна от Варна беше на максимум, но не вярвам това да е накарало колата да изпуши и да загрее на 110 градуса. След това запалих колата и нямаше никакъв проблем продължих си даже карах с 120-130км с вкл. климатик и нямаше шоблем следя колата от 2 дена не пуши и не загрява на какво се дъжи това, което стана незнам, но много ме притеснява да не съм я прегрял. За сега ще проверявам маслото, антифриза, дали загрява повече от 90 градуса и дали пуши. Някой ако имал такъв или подобен случай да помага 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 1.6SR 98г. вдигнах 160km и пропуши
Ако сега си провериш маслото ще видиш, че пак е на максимум, нужно е много време за да се стече в картера, а ти едва ли си изчакал половин час след гасенето на двигателя за да измериш нивото. Както си писал щом имаш съмнения трябва да наблюдаваш колата по-внимателно следващите няколко дни, но аз предполагам, че нищо и няма на колата.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
И двете перки ли ти работят ??
Нямам катализато,но като гледам долу гарнетата са сменени , 2-те перки работят, но забелязах,че бушончето на перките дава на късо и бушона гори ходих при електричар изведе ми нов кабел за този бушон който постоянно гори и каза,че вече няма да имам проблем.Много е опасно тая платка се намира в/у акумулатора и ако даде на късо може да стане опасно.Ако е било от перката това което се случи и съм вдигнал 110 градуса сега има ли опасност колата да ми е прегряла така,че гарнитурата да е заминала? ще продължа да следя антифриза, но се притеснявам.От скоро я имам колата и проблемите започнаха
благодаря за коментарите 

понякога от жегите електрониката се ебава
на приятел му се случи в такава жега да угасне колата после запали и повече нямаше проблеми
на приятел му се случи в такава жега да угасне колата после запали и повече нямаше проблеми
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
провери термостата и водната помпа при 160км/ч въздушната струя е достатъчна за охлаждането на радиатора,няма причина да вдигне 110 градуса
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Най-вероятно си счупил маслен сегмент на някой от цилиндрите ,но ще го усетиш след време ,като покараш и вземе лекичко да ти дърпа от маслото.Моли се само да не е задрал в стената на цилиндъра.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Карай до следващо изпушване! 

dokros написа:Най-вероятно си счупил маслен сегмент на някой от цилиндрите ,но ще го усетиш след време ,като покараш и вземе лекичко да ти дърпа от маслото.Моли се само да не е задрал в стената на цилиндъра.
Как мога да разбера дали съм счупил маслен сигмент? При положение, че не трака колата, не пуши и върви нормално само за маслото не мога да кажа дали го губи всеки ден го следя за сега няма проблем.Колата в момента не пуши не загрява повече от 90 градуса не губи антифриз и масло. Вчера я карах с 140км/ч, минах около 70км градско с вкл. климатик и няма проблем не мога да разбера какво и стана мисля, че е от перката като е спряла за момент да работи заради скапания бушон и тя изпуши, но какво следва от това пушене незнам.Остана да проверя термостата и водната помпа и ще споделя

- dokros
- Контакти:
viktor88 написа:Как мога да разбера дали съм счупил маслен сигмент?
1. мериш компресията-не много сигурно ,но все пак има вероятност да покаже.
2.засичаш разхода на масло на 1000 км.
3.разпиляваш целия двигател ,махаш главата ,махаш картера ,вадиш буталата и гледаш сегментите дали са здрави ,дали има задрано по стената на цилиндъра и т.н.
TiL написа:...ако беше сегмент нямаше ли да пуши по продължително?
може да се е счупил сегмента ,припушва колата ,после сегмента си ляга пак в леглото ,макар и счупен,временно не пуши ,поне не видимо ,но почва гори масло.
Гарнитурата е заминала и трябва да се вади главата само, че трябва добър майстор а в попово и търговище няма такъв ако някои знае да каже нещо по върпоса 

- dokros
- Контакти:
А как разбра ,че е точно гарнитурата ?
Колата изгуби много антифриз и пропуши
колата не се кара в момента 

обади се и щи кажа,ако решиш да я правиш скоро каде можеби щи я направят качествено.Не ти го хваля, но разбира и е работил във Варна в автотрейд.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”