Теглене на друга кола - проблеми?
Теглене на друга кола - проблеми?
Какви са рисковете за моята кола ако се наложи да дърпам друга..... бях чувал, че нещо съединителя се прецаква или може би има други проблеми?
- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
Re: Теглене на друга кола - проблеми?
Няма да имаш никакъв проблем с твоята кола.Дърпал съм и с личната и с служебната и проблеми не е имало.Само колата да не 1.0 или 1.1. 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Желателно е при дърпане да се използват по-ниски предавки и по-високи обороти. Ако ти се случва рядко да дърпаш друга кола (и ако дърпаната кола не е 20тонен камион) едва ли ще имаш някакви проблеми със съединителя.
че нещо съединителя се прецаква или може би има други проблеми?
Основно + загряване в жегите.Много зависи колко и къде.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
При дърпането много важно е металното въже да е изпънато постоянно за да може дърпането да става по лесно, ако не е изпънато постоянно при теглене има случай в които все едно някой те удря леко! Иначе съединителя се натоварва особено ако караш по малки улици или светофари! Но аз съм теглил много коли няма проблем, стига в дърпаната кола да има шофьор 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Основно опстност има за задницата ти!
Натоварва се съединителя, трябва да се избягва честото спиране и потегляне. На кръстовища да се цели светофара, да не спираш по възможност. За предпочитане е пластмасово въже, щото се разтяга и поема ударите при теглене. Стоманеното предава ударите доста грубо.
Успех!
Натоварва се съединителя, трябва да се избягва честото спиране и потегляне. На кръстовища да се цели светофара, да не спираш по възможност. За предпочитане е пластмасово въже, щото се разтяга и поема ударите при теглене. Стоманеното предава ударите доста грубо.
Успех!

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Това за съединителя е вярно естествено . а и не само за него .
Много е важно също така и двамата водачи да са опитни , или поне теоретично подплътени . Няма да забравя случката с два служебни Пасата(Rqhovo може да е чувал за случая
) . Шофьора на тегления Пасат решава , че е излишно да гори бензин и гаси мотора , ама хубаво , ключа до край
. На първия хубав завой волана се заключва и той продължава са си завива и няма отключване
. До като водача на първата кола се усети , втората вече не ставала за теглене
.
Много е важно също така и двамата водачи да са опитни , или поне теоретично подплътени . Няма да забравя случката с два служебни Пасата(Rqhovo може да е чувал за случая

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Доста пъти съм дърпал коли в София - никакъв проблем. Тръгваш плавно, караш си на втора с 30 без резки спирания (всички коли бяха тоталко закъсали и ги дърпах угасени
). И да ти е умреляк колата няма проблем - с трабанта дърпах ауди 80 да запали зимата 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
От Велико Търново до Стара Загора съм дърпал Фиеста с твърда връзка...тръгваш плавно,спираш плавно и от онзи отзад се иска само да върти геврека(при този тип дърпане).Иначе освен съединителя да се натоварва и колата да позагрява друго няма откъм чупене(изключваме удари в следствие на недоразбиране).
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мои приятели се дърпаха веднъж от около Стара загора до Дупница. Закъсалата кола беше Ауди 100, теглещата ФВ Венто 1,6. Вентото след София счупи мотора. Такова Ауди същото съм теглил с пежо 106 с 1,4 двигател но на 2-3 км разстояние. Съединителя се натоварва доста. Не използвай стоменено въже, защото се получават много резки удари при тръгване включително съм изскубвал теглич така. Така че си прави сметка каква кола теглиш, с каква кола, с какво въже и на какво разстояние.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”