Теглене на друга кола - проблеми?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kiik
Автомобил:
Двигател:

Теглене на друга кола - проблеми?

Мнениеот kiik » Вто 17 авг 2010 17:31

Какви са рисковете за моята кола ако се наложи да дърпам друга..... бях чувал, че нещо съединителя се прецаква или може би има други проблеми?

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Re: Теглене на друга кола - проблеми?

Мнениеот Rqhovo » Вто 17 авг 2010 17:35

Няма да имаш никакъв проблем с твоята кола.Дърпал съм и с личната и с служебната и проблеми не е имало.Само колата да не 1.0 или 1.1. mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 17 авг 2010 17:41

Желателно е при дърпане да се използват по-ниски предавки и по-високи обороти. Ако ти се случва рядко да дърпаш друга кола (и ако дърпаната кола не е 20тонен камион) едва ли ще имаш някакви проблеми със съединителя.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 17 авг 2010 17:48

че нещо съединителя се прецаква или може би има други проблеми?

Основно + загряване в жегите.Много зависи колко и къде.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 17 авг 2010 18:25

При дърпането много важно е металното въже да е изпънато постоянно за да може дърпането да става по лесно, ако не е изпънато постоянно при теглене има случай в които все едно някой те удря леко! Иначе съединителя се натоварва особено ако караш по малки улици или светофари! Но аз съм теглил много коли няма проблем, стига в дърпаната кола да има шофьор mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 17 авг 2010 18:57

Основно опстност има за задницата ти!
Натоварва се съединителя, трябва да се избягва честото спиране и потегляне. На кръстовища да се цели светофара, да не спираш по възможност. За предпочитане е пластмасово въже, щото се разтяга и поема ударите при теглене. Стоманеното предава ударите доста грубо.
Успех! :beer

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 17 авг 2010 21:41

Това за съединителя е вярно естествено . а и не само за него .
Много е важно също така и двамата водачи да са опитни , или поне теоретично подплътени . Няма да забравя случката с два служебни Пасата(Rqhovo може да е чувал за случая mhihi ) . Шофьора на тегления Пасат решава , че е излишно да гори бензин и гаси мотора , ама хубаво , ключа до край :wink: . На първия хубав завой волана се заключва и той продължава са си завива и няма отключване :shock . До като водача на първата кола се усети , втората вече не ставала за теглене :wink: .

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 17 авг 2010 22:56

Доста пъти съм дърпал коли в София - никакъв проблем. Тръгваш плавно, караш си на втора с 30 без резки спирания (всички коли бяха тоталко закъсали и ги дърпах угасени :D ). И да ти е умреляк колата няма проблем - с трабанта дърпах ауди 80 да запали зимата :D

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 17 авг 2010 23:02

От Велико Търново до Стара Загора съм дърпал Фиеста с твърда връзка...тръгваш плавно,спираш плавно и от онзи отзад се иска само да върти геврека(при този тип дърпане).Иначе освен съединителя да се натоварва и колата да позагрява друго няма откъм чупене(изключваме удари в следствие на недоразбиране).

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Вто 17 авг 2010 23:51

Мои приятели се дърпаха веднъж от около Стара загора до Дупница. Закъсалата кола беше Ауди 100, теглещата ФВ Венто 1,6. Вентото след София счупи мотора. Такова Ауди същото съм теглил с пежо 106 с 1,4 двигател но на 2-3 км разстояние. Съединителя се натоварва доста. Не използвай стоменено въже, защото се получават много резки удари при тръгване включително съм изскубвал теглич така. Така че си прави сметка каква кола теглиш, с каква кола, с какво въже и на какво разстояние.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”