Golf 3 1.4mi перката се включва на 70 градуса

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Golf 3 1.4mi перката се включва на 70 градуса

Мнениеот G-HELL » Съб 21 авг 2010 17:27

Перката на радиатора се включва на 70 градуса или поне 70 показва уреда на таблото.От какво може да е това и голям проблем ли е, защото мисля, че не е нормално. Не трябва ли някъде на 90-100 градуса да се включва? :roll: Някакви идеи :?

Потребителски аватар
valentin-jekov
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 1.4mi перката се включва на 70 градуса

Мнениеот valentin-jekov » Съб 21 авг 2010 17:42

Здравей,колега..Подмени си датчика за перката.. :да: Предполагам знаеш къде се намира..

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 21 авг 2010 17:50

Mай не е голям проблем , ама само където си погорява малко в повече гориво, защото не подържа работна температура. Особено лятото както казваш че се включва на 70, не трябва да спира , а това може да я повреди и от 70 да отиде на 110 градуса. Предполагам знаеш какво е прегряване.
Работната температура е 90 не е 100!!!!!!!!!

Потребителски аватар
core2du0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот core2du0 » Съб 21 авг 2010 18:00

и при мен е така колега със същия двигател съм :D като ми го замерваха в сервиз ми казаха, че перката си се включва на точните градуси обаче датчика на таблото не показва вярно
може и на перката да е не съм го сменял още и аз

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Съб 21 авг 2010 18:18

Благодаря ви много за отзивите.Значи най-често ми се включва перката когато вкарвам колата у дома назад то тесничко такова и форсене, съединител, маневри, това онова и като загася двигателя се включва перката но понякога не съм загасил още и се включва. Веднъж изкачвах един баир към дома и понеже говорех по телефона си карах бавно на 2-ра и докато загася двигателя пак се беше пуснала перката. Ама мисълта ми е че с колата си ходя предимно на работа,то вярно жега жега ама като съм 2-ра смяна и се прибирам от работа е по-хладно пък и набивам колата м/у едни храсти и е на сянка винаги и като за това малко разтояние (от работа до дома) си викам няма как да загрява до толкова двигателя, че чак перка да се пуска и гледам аз стрелката показва 70 градуса пък перката се включила и за това ми стана интересно. Миналата година пък колата беше в сервиз сменях радиатор и разни там други работи и онез умници ми бяха обърнали буксата за перката :beat_butt2 И къде бях ходил какво бях правил се пуска перката и аз съвсем случайно дигам капака да погледна нещо и гледам тя перката не духа към радиатора ами наобратно към двигателя :o Изчаках я да спре, извадих буксата завъртях я и я пъхнах пак сега поне си духа където трябва :screwy И така де тея дни сигурно ще хвърля едно око и ще видя датчик тва онова че не ми харесва много тая работа толкоз рано да ми включва до колкото разбирам по този начин не разрешава двигателя да загрей като хората :roll:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 21 авг 2010 18:25

Това май не е от датчика на таблото и стрелката си отчита правилно щом перката работи нон-стоп. :screwy

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 21 авг 2010 18:29

Защото има случаи стрелката е на 40 градуса ама не отчита правилно и си мислем че двигателя не загрява , а в същото време си роботи правилно.
Впрочем мислим си че термостата не затваря. :banghead:

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Съб 21 авг 2010 18:36

nikson85 написа:Това май не е от датчика на таблото и стрелката си отчита правилно щом перката работи нон-стоп. :screwy

Е тя перката не, че работи нон-стоп, а един вид се включва по-рано. Не съм сигурен дали стрелката си отчита правилно. Мисля по-късно като захладнее да направя една градска обиколка и да наблюдавам стрелката какво отчита да видя пак перката кога и как ще се включи ей така за тест. Иначе как да го разбирам че перката има детчик и отделно уреда за температурата на таблото има отделен датчик или?

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 21 авг 2010 18:45

Моета също е 1.4 моно подържа ги 88-90 градуса, перката се вкючва най често на място или като и дам жеги на място
На място до 6200 оборота и перката би трябвало да работи :Mr Green Fun

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Съб 21 авг 2010 19:22

nikson85 написа:Моета също е 1.4 моно подържа ги 88-90 градуса, перката се вкючва най често на място или като и дам жеги на място
На място до 6200 оборота и перката би трябвало да работи :Mr Green Fun

Аз оборотомер нямам ама иначе 6200 оборота за 1.4 не са ли множко до колкот знам максимума е 5000-5200 оборота след което удря прекъсвач или поне на бензин е така :P

Потребителски аватар
mityomk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mityomk » Съб 21 авг 2010 19:34

1.Перката трябва да взима въздух от предницата на колата, решетката и да духа назат към двигателя(задницата)както е по време на движение
2.Датчиците за температура при теб трябва да са 4 като тези за стрелката и перката са различни и се намират на различни места
3.Най-лесния начин е с електронен мултицет със сонда за температура да измериш работната температурата на двигателя или да закачиш колата на диагностика и да сравниш температурите.Ако в един от двата случая има разлика с показанието на стрелката значи е за смяна датчика на стрелката, ако няма значи датчика на перката е за смяна

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Съб 21 авг 2010 19:48

mityomk написа:1.Перката трябва да взима въздух от предницата на колата, решетката и да духа назат към двигателя(задницата)както е по време на движение
2.Датчиците за температура при теб трябва да са 4 като тези за стрелката и перката са различни и се намират на различни места
3.Най-лесния начин е с електронен мултицет със сонда за температура да измериш работната температурата на двигателя или да закачиш колата на диагностика и да сравниш температурите.Ако в един от двата случая има разлика с показанието на стрелката значи е за смяна датчика на стрелката, ако няма значи датчика на перката е за смяна

Значи навлизам в еб*си и дълбоките води и няма да мина тънко ами пари за диагности пари за нз си какво... ясно :beer а иначе каква е логиката перката да духа към двигателя, защото според мен трябва да духа напред към радиатора :?: :roll:

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Съб 21 авг 2010 19:56

вземи дя я обърнеш иначе няма да спира въобще... буксата имам предвид.иначе всичко може да е наред аз онзи ден мих двигателя и след това перката се включи на 110гр, и реших че 1ва степен е изгоряла или датчика нещо не е както трябва,но от следващия ден стрелката стой на 70гр и като мръдне съвсем малко се включва перката.така че всичко си ми е наред просто съм намокрил някой датчик,който показва на таблото 70 и се чудя кой ли е-предполагам при теб е същото.

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Съб 21 авг 2010 20:14

ahhi написа:вземи дя я обърнеш иначе няма да спира въобще... буксата имам предвид.иначе всичко може да е наред аз онзи ден мих двигателя и след това перката се включи на 110гр, и реших че 1ва степен е изгоряла или датчика нещо не е както трябва,но от следващия ден стрелката стой на 70гр и като мръдне съвсем малко се включва перката.така че всичко си ми е наред просто съм намокрил някой датчик,който показва на таблото 70 и се чудя кой ли е-предполагам при теб е същото.

като се замисля след като взех колата под капака ми беше много мазано (кал, масло, мизерии...) за това мих двигателя... извесно време след това даже трудно палеше но сменяхме свещи и други консумативи и се оправи тва е друга тема... а иначе като се замисля може и аз като съм мил двигателя да съм намокрил някой датчик и от там да ми прави бели :cry:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 21 авг 2010 20:21

Колеги как става тоя номер с обръщането на буксите?Имат репер против точно обратното включване.А перката тръгва на малки градуси защото термостата отваря по-рано,си мисля.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”