Колеги имам Голф 3 бензин 2.0 AGG мотор.
Вчера спря да работи километража, таблото е с оборотомер, той си работи всичко си свети ... дигиталните дисплеи, но не навърта километри и скоростомера на отчита скороста ???
Казаха ми, да откача и закача едни две букси които се виждат към скоростите, но не се оправи.
Помагайте.
Километража спря да работи - Проблема Отстранен
Километража спря да работи - Проблема Отстранен
Последна промяна от Панта на Пет 06 авг 2010 17:10, променено общо 1 път.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Километража спря да работи
Пробвай с откачане на едната клема на Акумулатора!Случайно преди да спре да отчита да си бил близо до 300 000км?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Аз пък си мисля че е датчика на кутията във който има мини версия на познатия на всички датчик на хол. Към него отиват +12v маса и излиза сигнал който отива във километража. Виж да не е окислена или откачена буксата на въпросният датчик.
pas1.8mi написа:Пробвай с откачане на едната клема на Акумулатора!Случайно преди да спре да отчита да си бил близо до 300 000км?
Не колега, на 200 хил. е колата.
znainainai написа:Аз пък си мисля че е датчика на кутията във който има мини версия на познатия на всички датчик на хол. Към него отиват +12v маса и излиза сигнал който отива във километража. Виж да не е окислена или откачена буксата на въпросният датчик.
Между другото, от един маркуч на охладителната система, които връща водата към преливника, беше капало и то точно върху скоростите до датчиците и аз мислех да не е нещо такова, но махах буксите и не се промени нищо....
КОЛЕГИ ДАЙТЕ КОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ.
И нещо ново ми направи впечатление вчера стрелката за нивомера на резервоара, се мести на импулси от зоната в която е реалното количество гориво да кажем под половината пада до червената зона, седи там няколко секунди и пак се качва до норалното ниво, там седи пак толкова време, после пак се връща наз червената зона .... дали имат нещо общо... и КАКВО Е ТО ?
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Датчика на скоростната кутия ти е за смяна. Моя беше така. Смених го и се оправи. По принцип блокират при удар.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Панта написа:И нещо ново ми направи впечатление вчера стрелката за нивомера на резервоара, се мести на импулси от зоната в която е реалното количество гориво да кажем под половината пада до червената зона, седи там няколко секунди и пак се качва до норалното ниво, там седи пак толкова време, после пак се връща наз червената зона .... дали имат нещо общо... и КАКВО Е ТО ?
Аха... До сега май не си презапоявал стабилизатора на напрежението в таблото!Ако не си-направи го!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”