Стойности на наляганиятао на датчиците за масло на Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
madaneca
Автомобил:
Двигател:

Стойности на наляганиятао на датчиците за масло на Голф 2

Мнениеот madaneca » Чет 07 юни 2012 19:38

Здравейте на всички!!!
Вчера се ровех във форума, и по-точно в темите за писукащия зумер и светещата лампа на маслото. Бях намерил една тема, в която бяха посочени стойностите на наляганията на датчиците на маслото в зависимост от типа на двигателя. Понеже и аз имам същия проблем (когато карам с обороти под 2000 на баир ми писука зумера и свети лампето,а когато се качат над 2500 престава -двигателя е 1,6бензин ), Ви моля ако някой е чел скоро подобна тема да пусне линка за да видя данните на тези датчици за масло и да ходя да ги купувам.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Стойности на наляганиятао на датчиците за масло на Голф 2

Мнениеот zdravko_jett » Чет 07 юни 2012 22:48

що не отидеш някъде да ти замерят налягането на маслото по сигурен ще си тогава

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Пет 08 юни 2012 10:08

някаде бях чел като паднело налягането под 1 бар почвало да светва.

Последна промяна от nebeto на Чет 21 юни 2012 23:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пет 08 юни 2012 12:07

madaneca написа:Здравейте на всички!!!
Вчера се ровех във форума, и по-точно в темите за писукащия зумер и светещата лампа на маслото. Бях намерил една тема, в която бяха посочени стойностите на наляганията на датчиците на маслото в зависимост от типа на двигателя. Понеже и аз имам същия проблем (когато карам с обороти под 2000 на баир ми писука зумера и свети лампето,а когато се качат над 2500 престава -двигателя е 1,6бензин ), Ви моля ако някой е чел скоро подобна тема да пусне линка за да видя данните на тези датчици за масло и да ходя да ги купувам.

Колега, не че нещо, ама според теб нормално ли е да караш колата на баир с под 2000 оборота? Най-вероятно тоя стил на каране е довел до резултатът - писукащ зумер. Така си товариш мотора излишно много, което ако го практикуваш често ще ремонтираш двигател. Хората неслучайно са измислили скоростните кутии. mhihi

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Пет 08 юни 2012 17:32

може би колегата е заблоден от хорските слухове на "разбирачи",които твърдят,че една кола на колкото по-ниски обороти я караш толкова по-малко гори е естествено, че не е вярно даже много грешно.
Аз до колкото знам една кола гори толкова колкото е натиснат педала на гаста.Ако греша ме поправете.

madaneca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madaneca » Нед 10 юни 2012 23:03

Здравейте! Искам да споделя за направените манипулации през изминалия Уикенд и резултатите от това! Понеже съм младо шАфьорче веднага започнах с най-малкото зло и си взех 1 датчик за високото налягане 1,8+-0,2бар и друг маслен филтър(предната седмица са сменени въздушен и маслен филтър и маслото).
Да започнем с манипулациите:
-с бъдещия тъст(инженер по автомобили и кари) източихме маслото,свалихме картера и направихме оглед на маслената помпа и биелните и основни лагери(помпата беше разглобена и сглобена отново, същото се случи и с лагерите). Като изключим, че когато е ремонтиран двигателя е поставена едната черупка неправилно, всичко друго беше в отлично състояние). Сглобихме всички и го затегнохме с динамометричния ключ както си е по книга.Сложихме картера и наляхме маслото.
- изпълнихме инструкциите от тази тема viewtopic.php?t=16589
-Взехме 1 манометър и го вързахме на 1 маркуч от спирачки(размера е 1към 1 с този на датчика за налягане).Разходихме малко колата из района да загрее, свалихме датчика на масления филтър и сложихме манометъра там. При 1000 оборота-->1,4/1,5бара, при 2000 оборота -->2,8/2.9бара.
-Сложих новия датчик на мястото на манометъра и си тръгнахме да се прибираме. Минахме през Петрохан до София като нямаше никакво обаждане на зумер,лампа или каквото и да е било. Остава да се тества още за да уверим, че май датчика е правил мизерии.
Снимки на опитната постановка утре като прочета как се качват!

madaneca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madaneca » Пон 18 юни 2012 22:13

Ето и снимка на импровизацията с манометъра :)Извинявам се предварително ако не се вижда нищо!
http://bigdekov.snimka.bg/experiment/napravi-si-sam.583281.27587326

madaneca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madaneca » Пон 09 юли 2012 21:44

Тъй като вече всичко сме проверили и въпросния зумер и лампа продължават да пищят за по някоя секунда (на баир) ме навежда на мисълта, че маслото е рядко. Голфчето движи с адинол 10в-40, но ми е скъпо да пробвам с 15в-40. Моля Ви всеки да сподели с какво масло движи колата си.

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Вто 10 юли 2012 6:43

15в40 по-гъсто ли е според теб от 10в40? Има тема за маслата. Освен това второто е полусинтетика, което е по-добър вариант отвсякъде. Имаш проблем с колата явно. С тъста ти инженер сте сменили здраво с ново и ето резултат - същото положение :wink:

madaneca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madaneca » Вто 10 юли 2012 7:44

Естесвено, че 15в-40 е по-гъсто от 10в-40. Това с което съм в момента също е полусинтетика. Преди колата е била с 10в-40 полусинтетика, но е нямало този проблем! Вчера се разрових в сайта на Адинол и за голфето дават, че става както 10в-40, така и 15в-40.
А това ,че тъста е перфекционист и гледа да изпипва всичко и да няма неизяснени работи е отделен

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Вто 10 юли 2012 8:54

По-гъсто е да, ама на студен мотор. Което, предполагам не ти върши работа, щото зумерът писка като е загряла хубаво колата, нали така? :!: На топъл мотор не би следвало да има разлика във вискозитета на двата вида масло. Освен това, вие сте го замерили като сте покарали малко колата. По-скоро трябва хубаво да загрее, тогава става ясно дали има или не проблем. Направи една отсечка 20км каране с постоянна скорост 120-130 км/ч и тогава замери пак налягането :beer Също така има вариант и маслото да не е хубаво, примерно. Уредът, с който е мерено налягане калиброван ли е? Т.е. може ли да се разчита 100% на показанията му? Това е доста съществено при тези замервания.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 10 юли 2012 21:28

madaneca написа:Естесвено, че 15в-40 е по-гъсто от 10в-40. Това с което съм в момента също е полусинтетика. Преди колата е била с 10в-40 полусинтетика, но е нямало този проблем! Вчера се разрових в сайта на Адинол и за голфето дават, че става както 10в-40, така и 15в-40.
А това ,че тъста е перфекционист и гледа да изпипва всичко и да няма неизяснени работи е отделен

Да ама не!Карай с 15W40 ако искаш ЗИМАТА да ти тракат хидравличните повдигачи..ефектът от по-лошото мазане от минералното масло ще дойде по-късно!Колега прочети повечко из форума-аз вече повече от 5г не спирам да чета и да се уча!...тъста ти го съветвам същото.

madaneca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madaneca » Съб 28 юли 2012 10:01

Виновника за пищенето на зумера е намерен-->маслото! Ще изкарам с това масло, а на следващата смяна ще си сложа като старото с което е нямало никакъв проблем.

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Съб 28 юли 2012 11:36

Колега, как достигнахте до тоя извод? :wink: Би ли споделил? Пробвахте с друго масло ли?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”