Здравейте на всички!!!
Вчера се ровех във форума, и по-точно в темите за писукащия зумер и светещата лампа на маслото. Бях намерил една тема, в която бяха посочени стойностите на наляганията на датчиците на маслото в зависимост от типа на двигателя. Понеже и аз имам същия проблем (когато карам с обороти под 2000 на баир ми писука зумера и свети лампето,а когато се качат над 2500 престава -двигателя е 1,6бензин ), Ви моля ако някой е чел скоро подобна тема да пусне линка за да видя данните на тези датчици за масло и да ходя да ги купувам.
Стойности на наляганиятао на датчиците за масло на Голф 2
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Стойности на наляганиятао на датчиците за масло на Голф 2
що не отидеш някъде да ти замерят налягането на маслото по сигурен ще си тогава
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
някаде бях чел като паднело налягането под 1 бар почвало да светва.
Последна промяна от nebeto на Чет 21 юни 2012 23:50, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
madaneca написа:Здравейте на всички!!!
Вчера се ровех във форума, и по-точно в темите за писукащия зумер и светещата лампа на маслото. Бях намерил една тема, в която бяха посочени стойностите на наляганията на датчиците на маслото в зависимост от типа на двигателя. Понеже и аз имам същия проблем (когато карам с обороти под 2000 на баир ми писука зумера и свети лампето,а когато се качат над 2500 престава -двигателя е 1,6бензин ), Ви моля ако някой е чел скоро подобна тема да пусне линка за да видя данните на тези датчици за масло и да ходя да ги купувам.
Колега, не че нещо, ама според теб нормално ли е да караш колата на баир с под 2000 оборота? Най-вероятно тоя стил на каране е довел до резултатът - писукащ зумер. Така си товариш мотора излишно много, което ако го практикуваш често ще ремонтираш двигател. Хората неслучайно са измислили скоростните кутии.

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
може би колегата е заблоден от хорските слухове на "разбирачи",които твърдят,че една кола на колкото по-ниски обороти я караш толкова по-малко гори е естествено, че не е вярно даже много грешно.
Аз до колкото знам една кола гори толкова колкото е натиснат педала на гаста.Ако греша ме поправете.
Аз до колкото знам една кола гори толкова колкото е натиснат педала на гаста.Ако греша ме поправете.
Здравейте! Искам да споделя за направените манипулации през изминалия Уикенд и резултатите от това! Понеже съм младо шАфьорче веднага започнах с най-малкото зло и си взех 1 датчик за високото налягане 1,8+-0,2бар и друг маслен филтър(предната седмица са сменени въздушен и маслен филтър и маслото).
Да започнем с манипулациите:
-с бъдещия тъст(инженер по автомобили и кари) източихме маслото,свалихме картера и направихме оглед на маслената помпа и биелните и основни лагери(помпата беше разглобена и сглобена отново, същото се случи и с лагерите). Като изключим, че когато е ремонтиран двигателя е поставена едната черупка неправилно, всичко друго беше в отлично състояние). Сглобихме всички и го затегнохме с динамометричния ключ както си е по книга.Сложихме картера и наляхме маслото.
- изпълнихме инструкциите от тази тема viewtopic.php?t=16589
-Взехме 1 манометър и го вързахме на 1 маркуч от спирачки(размера е 1към 1 с този на датчика за налягане).Разходихме малко колата из района да загрее, свалихме датчика на масления филтър и сложихме манометъра там. При 1000 оборота-->1,4/1,5бара, при 2000 оборота -->2,8/2.9бара.
-Сложих новия датчик на мястото на манометъра и си тръгнахме да се прибираме. Минахме през Петрохан до София като нямаше никакво обаждане на зумер,лампа или каквото и да е било. Остава да се тества още за да уверим, че май датчика е правил мизерии.
Снимки на опитната постановка утре като прочета как се качват!
Да започнем с манипулациите:
-с бъдещия тъст(инженер по автомобили и кари) източихме маслото,свалихме картера и направихме оглед на маслената помпа и биелните и основни лагери(помпата беше разглобена и сглобена отново, същото се случи и с лагерите). Като изключим, че когато е ремонтиран двигателя е поставена едната черупка неправилно, всичко друго беше в отлично състояние). Сглобихме всички и го затегнохме с динамометричния ключ както си е по книга.Сложихме картера и наляхме маслото.
- изпълнихме инструкциите от тази тема viewtopic.php?t=16589
-Взехме 1 манометър и го вързахме на 1 маркуч от спирачки(размера е 1към 1 с този на датчика за налягане).Разходихме малко колата из района да загрее, свалихме датчика на масления филтър и сложихме манометъра там. При 1000 оборота-->1,4/1,5бара, при 2000 оборота -->2,8/2.9бара.
-Сложих новия датчик на мястото на манометъра и си тръгнахме да се прибираме. Минахме през Петрохан до София като нямаше никакво обаждане на зумер,лампа или каквото и да е било. Остава да се тества още за да уверим, че май датчика е правил мизерии.
Снимки на опитната постановка утре като прочета как се качват!
Ето и снимка на импровизацията с манометъра
Извинявам се предварително ако не се вижда нищо!
http://bigdekov.snimka.bg/experiment/napravi-si-sam.583281.27587326
http://bigdekov.snimka.bg/experiment/napravi-si-sam.583281.27587326
Тъй като вече всичко сме проверили и въпросния зумер и лампа продължават да пищят за по някоя секунда (на баир) ме навежда на мисълта, че маслото е рядко. Голфчето движи с адинол 10в-40, но ми е скъпо да пробвам с 15в-40. Моля Ви всеки да сподели с какво масло движи колата си.
- stefan4o
15в40 по-гъсто ли е според теб от 10в40? Има тема за маслата. Освен това второто е полусинтетика, което е по-добър вариант отвсякъде. Имаш проблем с колата явно. С тъста ти инженер сте сменили здраво с ново и ето резултат - същото положение 
Естесвено, че 15в-40 е по-гъсто от 10в-40. Това с което съм в момента също е полусинтетика. Преди колата е била с 10в-40 полусинтетика, но е нямало този проблем! Вчера се разрових в сайта на Адинол и за голфето дават, че става както 10в-40, така и 15в-40.
А това ,че тъста е перфекционист и гледа да изпипва всичко и да няма неизяснени работи е отделен
А това ,че тъста е перфекционист и гледа да изпипва всичко и да няма неизяснени работи е отделен
- stefan4o
По-гъсто е да, ама на студен мотор. Което, предполагам не ти върши работа, щото зумерът писка като е загряла хубаво колата, нали така?
На топъл мотор не би следвало да има разлика във вискозитета на двата вида масло. Освен това, вие сте го замерили като сте покарали малко колата. По-скоро трябва хубаво да загрее, тогава става ясно дали има или не проблем. Направи една отсечка 20км каране с постоянна скорост 120-130 км/ч и тогава замери пак налягането
Също така има вариант и маслото да не е хубаво, примерно. Уредът, с който е мерено налягане калиброван ли е? Т.е. може ли да се разчита 100% на показанията му? Това е доста съществено при тези замервания.
Също така има вариант и маслото да не е хубаво, примерно. Уредът, с който е мерено налягане калиброван ли е? Т.е. може ли да се разчита 100% на показанията му? Това е доста съществено при тези замервания.- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
madaneca написа:Естесвено, че 15в-40 е по-гъсто от 10в-40. Това с което съм в момента също е полусинтетика. Преди колата е била с 10в-40 полусинтетика, но е нямало този проблем! Вчера се разрових в сайта на Адинол и за голфето дават, че става както 10в-40, така и 15в-40.
Да ама не!Карай с 15W40 ако искаш ЗИМАТА да ти тракат хидравличните повдигачи..ефектът от по-лошото мазане от минералното масло ще дойде по-късно!Колега прочети повечко из форума-аз вече повече от 5г не спирам да чета и да се уча!...тъста ти го съветвам същото.
Виновника за пищенето на зумера е намерен-->маслото! Ще изкарам с това масло, а на следващата смяна ще си сложа като старото с което е нямало никакъв проблем.
- stefan4o
Колега, как достигнахте до тоя извод?
Би ли споделил? Пробвахте с друго масло ли?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”