Тракане на двигателя?Какво?
-
GMarokov
- Автомобил:
- Двигател:
Тракане на двигателя?Какво?
Привет колеги , консултирах се с много майстори , но искам и вашето мнение. Проблема е в досадното тракане на двигателя (голф3 92 ААМ газ/бензин). Казаха ми маслото не било хубаво , сложихме 15w40 АРАЛ не е от това. Реглаж, не е и от това. Бутален болт - но пък от бая време е карам така близо 10 0000
, и ако беше това отдавна да се е счупил двигателя, също така харчи масло (1л/3000г/д). Друг ме посъветва да не отварям само да давам пари а като дойде време да подменя маслото с 10w40. Какво ще ме посъветвате да направя 
-
150 кс
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тракане на двигателя?Какво?
Колега щом трака с 15/40 си представям как ще трака с 10/40.Какво е това тракане?Ниски ли са ти оборотите?Как трака-да не ти ги реди клапаните да ги 4увап?
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
GMarokov написа:Казаха ми маслото не било хубаво , сложихме 15w40 АРАЛ не е от това.
също така харчи масло (1л/3000г/д).
да подменя маслото с 10w40.
Какво ще ме посъветвате да направя
Ммммда! Маслото не е хубаво!
И особено ако караш в по-високи обороти - нормално е да ти харчи.
Иначе и аз бих те посъветвал да смениш маслото с 10W40 от сигурен доставчик
На тези, които ще подскочат, че това масло щяло да бъде 'тънко' - от сега да кажа, че карам с 5W40, на километража ми пише 298 000км, а на колко е колата... б*м ли га?!? Вероятно на около 500 000.
-
GMarokov
- Автомобил:
- Двигател:
Също така забравих да спомена , че преди това колата е карана от жена и прегрявана многократно , така я взех , имаше и издухана гарнитура (ако тази информация помогне) И все пак ако някой няма разумно обеснение май най добре ще е да се отвори и да се види какво е. Тракането звучи сякаш тракат клапани , но не е от това.
-
GMarokov
- Автомобил:
- Двигател:
Други мнения моля ви 
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Бутален болт и биелен лагер могат да клопат доста време, без да се потроши мотора. Фиат с разбит лагер сум го маблюдавал 30 000, чак тогава го правишме. Ама така дистанционно е трудно да се даде диагноза.
Ако минаваш през Плевен, обади се!

Ако минаваш през Плевен, обади се!

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
На Голф 2ката като я взех беше малко подбито челото на буталото на 1ви цилиндър и така тропаше, но никакви проблеми не правеше, освен звука. Мина около 2000км на яка ръчка с това тропане и нищо не се случи. Та ако не те дразни и не искаш да се вкараш в разходи - карай си така. Ако е нещо лошо, то ще си покаже.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, обясни по точно кога ти трака мотора? При мен има едно чаткане при тихите убороти но много слабо се слуша, като на часовник е ! А когато изфорсирам на празен ход плавно след 2000 уборота се чува чаткането като на повдигач, колкото повече газ давам толкова повече се усилва чаткането, така карам вече 5000км. А относно харченето на маслото, погледни ауспоха мазен ли е много? Изръчкай я, ако изпуши сино значи ти похапва масло! Ако искаш по добри отговори няма да е лошо да направиш клипче, да чуем за какв иде реч!
карана от жена и прегрявана многократно
Обикновенно подобно нещо не минава без последствия.Добър майстор би могъл да сложи диагноза.
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
на баща ми старата кола - Джета2 1.6 си трака вече от около 10000км и нЕма грижи 
- mladennn
- Автомобил:
- Двигател:
При мене на 1.8 моното абс тракаше много страно в оределени обороти , оказа се ангренажното колело което е захванато за коляновия вал!!! По добре отиди на маистор които е по тази част, иначе може да сабира чарколаците с метлата,просто съвет!
В кои обороти трака? Принципно не се занимаваи с глупости като приключи двигатела си вземи дръг зяа 300 лв а не да дадеш една торба пари за лагери сигменти гарнитури и темподобни .
- fichi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имал съм такъв случай с прегряван двг няколко пъти.При аутопсията се установи,че буталата и цилиндрите са износени много.Чукането идваше от буталото в цилиндъра.Сегментите бяха мноого зле и след смяната им с нови чукането понамаля,но пак се чуваше като бутален болт.
-
GMarokov
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност дразни ме и то много , но парите са ми по милиVento написа:На Голф 2ката като я взех беше малко подбито челото на буталото на 1ви цилиндър и така тропаше, но никакви проблеми не правеше, освен звука. Мина около 2000км на яка ръчка с това тропане и нищо не се случи. Та ако не те дразни и не искаш да се вкараш в разходи - карай си така. Ако е нещо лошо, то ще си покаже.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Aaaaaaaa, я си провери тогава дали са ти затегнати свещите, че това с изключването на 3ти цилиндър коренно променя нещата!
Преди години имах Джета 1,6 карб и така тракаше втори цилиндър и много се чудех какво е, докато един ден не видях, че свещта не е затегната добре!
Преди години имах Джета 1,6 карб и така тракаше втори цилиндър и много се чудех какво е, докато един ден не видях, че свещта не е затегната добре!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”