Тракане на двигателя?Какво?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Тракане на двигателя?Какво?

Мнениеот GMarokov » Пет 06 авг 2010 1:38

Привет колеги , консултирах се с много майстори , но искам и вашето мнение. Проблема е в досадното тракане на двигателя (голф3 92 ААМ газ/бензин). Казаха ми маслото не било хубаво , сложихме 15w40 АРАЛ не е от това. Реглаж, не е и от това. Бутален болт - но пък от бая време е карам така близо 10 0000 :mrgreen: , и ако беше това отдавна да се е счупил двигателя, също така харчи масло (1л/3000г/д). Друг ме посъветва да не отварям само да давам пари а като дойде време да подменя маслото с 10w40. Какво ще ме посъветвате да направя :|

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Re: Тракане на двигателя?Какво?

Мнениеот 150 кс » Пет 06 авг 2010 6:59

Колега щом трака с 15/40 си представям как ще трака с 10/40.Какво е това тракане?Ниски ли са ти оборотите?Как трака-да не ти ги реди клапаните да ги 4увап?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 06 авг 2010 9:04

GMarokov написа:Казаха ми маслото не било хубаво , сложихме 15w40 АРАЛ не е от това.
също така харчи масло (1л/3000г/д).
да подменя маслото с 10w40.
Какво ще ме посъветвате да направя :|

Ммммда! Маслото не е хубаво!
И особено ако караш в по-високи обороти - нормално е да ти харчи.
Иначе и аз бих те посъветвал да смениш маслото с 10W40 от сигурен доставчик
На тези, които ще подскочат, че това масло щяло да бъде 'тънко' - от сега да кажа, че карам с 5W40, на километража ми пише 298 000км, а на колко е колата... б*м ли га?!? Вероятно на около 500 000. :lol: :lol:

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Пет 06 авг 2010 11:34

Също така забравих да спомена , че преди това колата е карана от жена и прегрявана многократно , така я взех , имаше и издухана гарнитура (ако тази информация помогне) И все пак ако някой няма разумно обеснение май най добре ще е да се отвори и да се види какво е. Тракането звучи сякаш тракат клапани , но не е от това.

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Нед 08 авг 2010 1:01

Други мнения моля ви :o

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 08 авг 2010 15:57

Бутален болт и биелен лагер могат да клопат доста време, без да се потроши мотора. Фиат с разбит лагер сум го маблюдавал 30 000, чак тогава го правишме. Ама така дистанционно е трудно да се даде диагноза.
Ако минаваш през Плевен, обади се! :beer :beer

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 08 авг 2010 16:11

На Голф 2ката като я взех беше малко подбито челото на буталото на 1ви цилиндър и така тропаше, но никакви проблеми не правеше, освен звука. Мина около 2000км на яка ръчка с това тропане и нищо не се случи. Та ако не те дразни и не искаш да се вкараш в разходи - карай си така. Ако е нещо лошо, то ще си покаже.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 08 авг 2010 16:40

Колега, обясни по точно кога ти трака мотора? При мен има едно чаткане при тихите убороти но много слабо се слуша, като на часовник е ! А когато изфорсирам на празен ход плавно след 2000 уборота се чува чаткането като на повдигач, колкото повече газ давам толкова повече се усилва чаткането, така карам вече 5000км. А относно харченето на маслото, погледни ауспоха мазен ли е много? Изръчкай я, ако изпуши сино значи ти похапва масло! Ако искаш по добри отговори няма да е лошо да направиш клипче, да чуем за какв иде реч!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Нед 08 авг 2010 18:55

карана от жена и прегрявана многократно

Обикновенно подобно нещо не минава без последствия.Добър майстор би могъл да сложи диагноза.

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Пон 09 авг 2010 11:01

на баща ми старата кола - Джета2 1.6 си трака вече от около 10000км и нЕма грижи :D

Потребителски аватар
mladennn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladennn » Пон 09 авг 2010 11:45

При мене на 1.8 моното абс тракаше много страно в оределени обороти , оказа се ангренажното колело което е захванато за коляновия вал!!! По добре отиди на маистор които е по тази част, иначе може да сабира чарколаците с метлата,просто съвет!

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Вто 10 авг 2010 9:51

В кои обороти трака? Принципно не се занимаваи с глупости като приключи двигатела си вземи дръг зяа 300 лв а не да дадеш една торба пари за лагери сигменти гарнитури и темподобни .

Потребителски аватар
fichi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fichi » Вто 10 авг 2010 11:22

Имал съм такъв случай с прегряван двг няколко пъти.При аутопсията се установи,че буталата и цилиндрите са износени много.Чукането идваше от буталото в цилиндъра.Сегментите бяха мноого зле и след смяната им с нови чукането понамаля,но пак се чуваше като бутален болт.

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Вто 10 авг 2010 19:05

Vento написа:На Голф 2ката като я взех беше малко подбито челото на буталото на 1ви цилиндър и така тропаше, но никакви проблеми не правеше, освен звука. Мина около 2000км на яка ръчка с това тропане и нищо не се случи. Та ако не те дразни и не искаш да се вкараш в разходи - карай си така. Ако е нещо лошо, то ще си покаже.
Всъщност дразни ме и то много , но парите са ми по мили :D . Трака както на ниски така и на високи обороти, дори мисля че на високи се чува по слабо , може и аз да се бъркам тъй като има спортно гърне отзад :mrgreen: , но като е студен сутринта двигателя трака много повече , а като тръгна на дълъг път намаля , и като изключа мисля че беше 3ти цилиндър спираше тракането (чуваше се много малък шум които неможех да определя)явно защото тогава то върви по енерция. Може тази информация да изключи някои диагнози и накрая да намерим истинския проблем и решението :(

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Вто 10 авг 2010 19:35

Aaaaaaaa, я си провери тогава дали са ти затегнати свещите, че това с изключването на 3ти цилиндър коренно променя нещата!
Преди години имах Джета 1,6 карб и така тракаше втори цилиндър и много се чудех какво е, докато един ден не видях, че свещта не е затегната добре! :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”