Как се сваля задния прозорец на Г 2 ??
- zzzzzzz
- Автомобил: Golf Mk3
- Двигател: ADD
Как се сваля задния прозорец на Г 2 ??
Колеги пробвах търсачката, но не открих нищо за свалянето. Става дума за багажника, а и за страничните прозорци ако знаете ше е от полза. Благодаря предварително.
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се сваля задния прозорец на Г 2 ??
Прозорецът на Голф 2 се сваля много лесно , също толкова лесно се и чупи
Затруднения с проекта , а
Имаш ЛС !!!

Имаш ЛС !!!

- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
извинявай колега,но може ли да обясниш и на мен 

- zzzzzzz
Deo88 написа:Прозорецът на Голф 2 се сваля много лесно , също толкова лесно се и чупи![]()
Имаш ЛС !!!
Не точно затруднения ами да спестим някой лев от заден жам понеже малко е позагнило под уплътнението

- zzzzzzz
Прозорецът на Голф 2 се сваля много лесно , толкова лесно се и чупи ! Като цяло са ти нужни обикновенна отвертка ( 2 броя да речем ) и още един човек за помощ . От вътрешната страна подвивате уплътнението към стъклото , и малко по малко го бутате на вънка . Внимавате да не счупите стъклото нали . Така подвиватя уплътнението по цялото стъкло докато то не падне .
Надявамсе да съм бил ясен и да сте ме разбрали добре , ако ли не сте , питаите , с каквото мога ще помагам
п.с. Същото става и със страничните стъкла .
Поздрави и успех
Bлагодаря на колегата Deo 88
Надявамсе да съм бил ясен и да сте ме разбрали добре , ако ли не сте , питаите , с каквото мога ще помагам

п.с. Същото става и със страничните стъкла .
Поздрави и успех
Bлагодаря на колегата Deo 88
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Още един глас за лесното чупене! Преди години са ми чупили майстори в сервиз пред очите ми чисто ново оригинално задно стъкло на Б2 комби, същото е като вид и на Голф 2, много тънко и не търпи никакви напрежения и грубо отношение, затова много внимавайте с него!
- zzzzzzz
Е..или, или... 

аз предния така се опитах да го сваля ама се напука и стана като паяжина
накрая взех един нож и отвътрешната страна на прозореца резвах уплатнението и тва е. но не е за предпочитане
който както си прецени ако иска да е сигурен че няма да се счупи а после само да си намери уплатнение да пробва тоя начин, ако не да рискува да го вади 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
antonco написа:аз предния така се опитах да го сваля ама се напука и стана като паяжинанакрая взех един нож и отвътрешната страна на прозореца резвах уплатнението и тва е. но не е за предпочитане
![]()
който както си прецени ако иска да е сигурен че няма да се счупи а после само да си намери уплатнение да пробва тоя начин, ако не да рискува да го вади
Уплътненията не са много евтини...

- simo
- Автомобил: VW Passat B2 1986
- Двигател: DT 1600
Тъкмо и аз да питам за ръждичката отзадзе... Не може ли само лекичко да се надигне уплътнението, да се изшкури и да се пръсне със спрейче (с цвета на боята) на 1-2 мм навътре? Свинщина е, но поне да спре ръждичката замалко 

Ljubon написа:antonco написа:аз предния така се опитах да го сваля ама се напука и стана като паяжинанакрая взех един нож и отвътрешната страна на прозореца резвах уплатнението и тва е. но не е за предпочитане
![]()
Уплътненията не са много евтини...
еми както и предния джам нали така, за това казах двата варианта който което иска да рискува да разваля

- gele2007
- Автомобил: pasat
- Двигател: afn 1998
задния се сваля сравнително лесно но предния без да отрежеш уплатнението е почти на 90 процента счупено.Лично ас сам си свалял задното и не беше трудно но трябва да се внимава успех колега

Пробваи да вкараш въже или гумиран кабел под уплътнението от вътешната страна откъм ламарината по цялата дължина.Диаметъра на въжето е 6-8мм.Целта е улътнението да се навдигне,и да излезе по лесно.Така без проблем свалих задния и страничните прозорци.Не посмях да пипам само предния прозорец че е скъп.Успех.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”