Как се свалят задните прозорци и малките на вратите?Голф2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Как се свалят задните прозорци и малките на вратите?Голф2

Мнениеот mupk0 » Пет 20 авг 2010 0:22

Абе колеги как става ваденето?Махнах всичкото оплътнение на квадратният голям прозорец на задната врата,развих го и отдолу ,но както и да го завъртам не излиза нагоре както на предните врати.Къде бъркам?Отделно малките триъгълноподобни могат ли да се свалят ? Целта на занятието е да си ги фолирам,но поради простата причина ,че ми е за първи път и се уча ми е трудно да стане на самата кола... :) Задният голям джам и той ли е на принципа на предното хванат с такъв тип оплътнение?

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Как се свалят задните прозорци и малките на вратите?Голф2

Мнениеот Deo88 » Пет 20 авг 2010 8:06

Прозорците се свалят доста просто , стига всичко да си развил . Предполагам , че неможеш да свалиш триъгълното прозорче(задно странично) понеже не си развил едно болтче което се намира горе при уплътнението . Пада се между двата джама , но първо трябва да свалиш квадратният след това триъгълния . Първо сваляш голямият джам , след това гледаш в горният край на металната конзола ( която сседи между двата прозореца ) и намираш едно винтче (кръстата отвертка ) . Развиваш това винтче , след което си сваляш прозорчето . Сглобяването става в обратния ред на разглобяване . Внимаваш обаче като поставяш фолиото под уплътненията , да не го подгънеш !

Това е за което се сещам в момента , ако има още нещо - лс ... ;)

Успех :да:

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 20 авг 2010 9:19

Добре де,но махам всичките оплътнения,развивам прозореца от релсата(големият заден) и започвам да го издърпвам нагоре и към мен,но никога не иска да излезе от металната релса...винаги упира :(

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Пет 20 авг 2010 9:38

Изваждаш стъклоповдигача през отвора в долната част на вратата и после пак оттам вадиш прозореца. Нагоре няма как да излезе.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 20 авг 2010 9:41

Мхм...защото моят преден когато ми го слагаха(колегата golfmk1) беше отгоре и си мислех ,че пак нагоре ще излизат.Благодаря :) Навих тука един авер,който затъмнява прозорци с що годе добро фолио,на добра цена да ми го направи,че май по-добре да платя на наякой да го направи,отколкото аз да се мъча да троша :Mr Green Fun

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Пет 20 авг 2010 9:44

Сгрешил съм. Сега погледнах и отвора отдолу е недостатъчен. Явно ще се изкарва отгоре, но първо ще трябва да махнеш страничната релса и триъгълното прозорче.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 20 авг 2010 9:53

anrus написа:Сгрешил съм. Сега погледнах и отвора отдолу е недостатъчен. Явно ще се изкарва отгоре, но първо ще трябва да махнеш страничната релса и триъгълното прозорче.

Аз предният път махнах само оплътнениетона релсата и затова явно :) Ако нещо работата не стане с тоз човек и се размине и се наложи сам да си ги правя,ще пробвам да ги вадя и после постна снимки,кое как става

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”