Как се свалят задните прозорци и малките на вратите?Голф2
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Как се свалят задните прозорци и малките на вратите?Голф2
Абе колеги как става ваденето?Махнах всичкото оплътнение на квадратният голям прозорец на задната врата,развих го и отдолу ,но както и да го завъртам не излиза нагоре както на предните врати.Къде бъркам?Отделно малките триъгълноподобни могат ли да се свалят ? Целта на занятието е да си ги фолирам,но поради простата причина ,че ми е за първи път и се уча ми е трудно да стане на самата кола...
Задният голям джам и той ли е на принципа на предното хванат с такъв тип оплътнение?

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се свалят задните прозорци и малките на вратите?Голф2
Прозорците се свалят доста просто , стига всичко да си развил . Предполагам , че неможеш да свалиш триъгълното прозорче(задно странично) понеже не си развил едно болтче което се намира горе при уплътнението . Пада се между двата джама , но първо трябва да свалиш квадратният след това триъгълния . Първо сваляш голямият джам , след това гледаш в горният край на металната конзола ( която сседи между двата прозореца ) и намираш едно винтче (кръстата отвертка ) . Развиваш това винтче , след което си сваляш прозорчето . Сглобяването става в обратния ред на разглобяване . Внимаваш обаче като поставяш фолиото под уплътненията , да не го подгънеш !
Това е за което се сещам в момента , ако има още нещо - лс ...
Успех
Това е за което се сещам в момента , ако има още нещо - лс ...

Успех

- mupk0
- Контакти:
Добре де,но махам всичките оплътнения,развивам прозореца от релсата(големият заден) и започвам да го издърпвам нагоре и към мен,но никога не иска да излезе от металната релса...винаги упира 

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Изваждаш стъклоповдигача през отвора в долната част на вратата и после пак оттам вадиш прозореца. Нагоре няма как да излезе.
- mupk0
- Контакти:
Мхм...защото моят преден когато ми го слагаха(колегата golfmk1) беше отгоре и си мислех ,че пак нагоре ще излизат.Благодаря
Навих тука един авер,който затъмнява прозорци с що годе добро фолио,на добра цена да ми го направи,че май по-добре да платя на наякой да го направи,отколкото аз да се мъча да троша 

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Сгрешил съм. Сега погледнах и отвора отдолу е недостатъчен. Явно ще се изкарва отгоре, но първо ще трябва да махнеш страничната релса и триъгълното прозорче.
- mupk0
- Контакти:
anrus написа:Сгрешил съм. Сега погледнах и отвора отдолу е недостатъчен. Явно ще се изкарва отгоре, но първо ще трябва да махнеш страничната релса и триъгълното прозорче.
Аз предният път махнах само оплътнениетона релсата и затова явно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”