Проблема идва в това ,че колекторният щит е изгнил от горната страна и отдолната където се захваща и постоянно си ходи (наляво надясно с ход 2-3сантиметра) и трака и хлопа при определени обороти(най-често 1200-1600).И понеже много ме нерви искам да го махна
+ и - ако премахна щита на колекторите . Голф 2
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
+ и - ако премахна щита на колекторите . Голф 2
Абе щита(ламарината която огражда колекторите) постоянно скърца.Днес слезнах да го видя какво е що е и евентуално да го махна,но болтовете са толкова ръждясали и запекли ,че едва ли ще се отвърти,та единственият начин остава рязането.Но реших да ви питам и вас,ако го махна ще навреди ли нещо на колата?Това е основното ми притеснение.Ще нагрява ли прекалено много някоя важна част или само купето?
Проблема идва в това ,че колекторният щит е изгнил от горната страна и отдолната където се захваща и постоянно си ходи (наляво надясно с ход 2-3сантиметра) и трака и хлопа при определени обороти(най-често 1200-1600).И понеже много ме нерви искам да го махна
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: + и - ако премахна щита на колекторите . Голф 2
Колега, по-добре го закрепи с нещо да не ти дрънчи щото като го махаш ще се вкараш в по-голям филм! То не е сложено за красота, явно има причина поради която е сложено! Но както с него така и без него, първоначално ще усетиш малко разлика но дано не е внушително голяма! Лично аз не съм махал това животно и моето дрънка само когато колата е студена. Но според мен е по-добре да го дозакрепиш с някой друг винг и ще си по доволен!
- mupk0
- Контакти:
В какъв смисъл ще усетя малко разлика,а после голяма?На кое би могло да навреди?Ако си облицовам купето с изолация от турбо коли и не само(тази като станиол,но е пак твърда и релефна?Няма ли да има същата полза?А за дозакрепяне какво предлагате,че главата ми не може да роди нищо :}
Как още не си го махнал
Изхвърляй я ламарината при ниски температури оттам смуче въздух, да не ти се обледява възд. филтър. Простотия голяма. От много години на много коли ги махам на мига!
А колгетата, който каза, че ще се усети разлика да обясни каква точно
Даже може да разкараш вакуумите на кутията за да не отваря въобще да смуче отзад.
Изхвърляй я ламарината при ниски температури оттам смуче въздух, да не ти се обледява възд. филтър. Простотия голяма. От много години на много коли ги махам на мига!А колгетата, който каза, че ще се усети разлика да обясни каква точно
- mupk0
- Контакти:
lino__ написа:Как още не си го махналИзхвърляй я ламарината при ниски температури оттам смуче въздух, да не ти се обледява възд. филтър. Простотия голяма. От много години на много коли ги махам на мига!
А колгетата, който каза, че ще се усети разлика да обясни каква точноДаже може да разкараш вакуумите на кутията за да не отваря въобще да смуче отзад.
А топлият кръг на карбуратора си ми работи перфектно и отваря и затваря като по часовник
Резултат:
Махнахме ламарината,сложихме щит от Голф 3ка ТДИ като го нагодихме по купето за моята кола и даже подобрихме малко системата за топлият въздух,като и направихме малко по-голям канал под колекторите :}
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”