+ и - ако премахна щита на колекторите . Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

+ и - ако премахна щита на колекторите . Голф 2

Мнениеот mupk0 » Съб 21 авг 2010 12:37

Абе щита(ламарината която огражда колекторите) постоянно скърца.Днес слезнах да го видя какво е що е и евентуално да го махна,но болтовете са толкова ръждясали и запекли ,че едва ли ще се отвърти,та единственият начин остава рязането.Но реших да ви питам и вас,ако го махна ще навреди ли нещо на колата?Това е основното ми притеснение.Ще нагрява ли прекалено много някоя важна част или само купето?

Проблема идва в това ,че колекторният щит е изгнил от горната страна и отдолната където се захваща и постоянно си ходи (наляво надясно с ход 2-3сантиметра) и трака и хлопа при определени обороти(най-често 1200-1600).И понеже много ме нерви искам да го махна :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: + и - ако премахна щита на колекторите . Голф 2

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 21 авг 2010 12:42

Колега, по-добре го закрепи с нещо да не ти дрънчи щото като го махаш ще се вкараш в по-голям филм! То не е сложено за красота, явно има причина поради която е сложено! Но както с него така и без него, първоначално ще усетиш малко разлика но дано не е внушително голяма! Лично аз не съм махал това животно и моето дрънка само когато колата е студена. Но според мен е по-добре да го дозакрепиш с някой друг винг и ще си по доволен!

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 21 авг 2010 12:58

В какъв смисъл ще усетя малко разлика,а после голяма?На кое би могло да навреди?Ако си облицовам купето с изолация от турбо коли и не само(тази като станиол,но е пак твърда и релефна?Няма ли да има същата полза?А за дозакрепяне какво предлагате,че главата ми не може да роди нищо :}

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 22 авг 2010 6:03

махай го :)

Потребителски аватар
lino__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino__ » Нед 22 авг 2010 8:15

Как още не си го махнал :screwy Изхвърляй я ламарината при ниски температури оттам смуче въздух, да не ти се обледява възд. филтър. Простотия голяма. От много години на много коли ги махам на мига!
А колгетата, който каза, че ще се усети разлика да обясни каква точно :lol: Даже може да разкараш вакуумите на кутията за да не отваря въобще да смуче отзад.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 22 авг 2010 9:03

lino__ написа:Как още не си го махнал :screwy Изхвърляй я ламарината при ниски температури оттам смуче въздух, да не ти се обледява възд. филтър. Простотия голяма. От много години на много коли ги махам на мига!
А колгетата, който каза, че ще се усети разлика да обясни каква точно :lol: Даже може да разкараш вакуумите на кутията за да не отваря въобще да смуче отзад.

А топлият кръг на карбуратора си ми работи перфектно и отваря и затваря като по часовник :P Него няма да го барам.По-късно днес ще и играем едно рязане :P

Резултат:
Махнахме ламарината,сложихме щит от Голф 3ка ТДИ като го нагодихме по купето за моята кола и даже подобрихме малко системата за топлият въздух,като и направихме малко по-голям канал под колекторите :}

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”