1. Какъв е правилният начин за проверка нивото на маслото?
На студен дигател минава максимума на щеката. При загрял и работещ или току-що угасен двигател е 1мм над минимума или докосва долната граница.
2. Къде се намира кода на ск.кутия, ако може със снимка означено?
На 2-ра направи 110 днес, та се чудя дали е оригиналната.
3. Как е правилно да се потегля?
Аз паля, чакам 2-3-4 минути докато се измести стрелката през първите няколко деления и тръгвам. Но колеги и авери викат тръгвай веднага, тва да не ти е москвич осмак, само бензин хабиш.
Няколко въпроса за Г3 - ъпдейти
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Няколко въпроса за Г3 - ъпдейти
Последна промяна от xploda на Сря 15 сеп 2010 19:15, променено общо 1 път.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Няколко въпроса за Г3
1.не искам да давам конкретно мнение за да не сгреша.При мене топло/студено е еднакво.Само ако е работела колата итрябват 3-4мин да се свлече всичкото масло долу.
2.Мисля че оригинално е така(да вдига 110 на 2ра)
3.Лятото няма огромен смисъл да я чакаш.Аз я чакам 15-20секунди,докато пусна CD-то,фарове ала бала и тръгвам.Зимата е добре да се чака.
2.Мисля че оригинално е така(да вдига 110 на 2ра)
3.Лятото няма огромен смисъл да я чакаш.Аз я чакам 15-20секунди,докато пусна CD-то,фарове ала бала и тръгвам.Зимата е добре да се чака.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
mupk0 написа:1.не искам да давам конкретно мнение за да не сгреша.При мене топло/студено е еднакво.Само ако е работела колата итрябват 3-4мин да се свлече всичкото масло долу.
Аз затва питам щото се чудя да сипвам ли масло че станаха 2500км горе долу от смяната.
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
3.Лятото чакам към половин мин. докъде се наглася.
Зимата към минута.
Ама ако искаш зимата да тръгнеш на две чертички доста ще си побръмчиш.
Иначе лекичко преди да е загряла без екстремни обороти.
Зимата към минута.
Ама ако искаш зимата да тръгнеш на две чертички доста ще си побръмчиш.
Иначе лекичко преди да е загряла без екстремни обороти.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
1. Колега, зависи колата дали ти е под наклон когато сменяш маслото, шот има голямо значение ! По принцип маслото се проверява рано сутрин! Тогава можеш да разбереш наистина колко е останало, когато е загряла колата се познава но съвсем малко! Ако искаш да доливаш масло, доливай сутрин когато колата е била в покой повече от 2 часа!
2. Бе това с 2-ра 110км/ч нещу ми се невярва!? Да не си със ВР6 193 Понита
3. Аз винаги си я изчаквам колата докато затворя гаража после докато тръгна и поне 2 минути минават, после дикат, дикат
2. Бе това с 2-ра 110км/ч нещу ми се невярва!? Да не си със ВР6 193 Понита

3. Аз винаги си я изчаквам колата докато затворя гаража после докато тръгна и поне 2 минути минават, после дикат, дикат

За маслото колегите са го казали, за скоростната кутия кодът е отдолу, като се наведеш под колата. Има вариант и да е отгоре, точно където се съединяват кутията с блока. Мисля, че имаше тема за това, пробвай с търсачката. 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
1. Маслото се мери на студен двигател. Тогава то се е стеко в картера и се вижда реалната му стойност.
2. До колкото знам за ABF е нормално да направи 1-60км, 2-110км.
3. Много правилн оправиш. Наистина когато е топло не е от такава необходимост, но така се одължава животът на двигателя.
2. До колкото знам за ABF е нормално да направи 1-60км, 2-110км.
3. Много правилн оправиш. Наистина когато е топло не е от такава необходимост, но така се одължава животът на двигателя.

3. Как е правилно да се потегля?
Аз паля, чакам 2-3-4 минути докато се измести стрелката през първите няколко деления и тръгвам
A пък някои казват ,че това е най-вредния режим за двигателя ...........

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
1.Много му е маслото, най-вероятно е сипано повече от колкото трябва и при зар на мотора може да избие от някъде, понеже създава налягане повече от необходимото!!! Така се мири, да! И задължително трябва да е на равно място!
2.Намира се на стикера в багажника, ако имаш такъв!

Стикера е примерен и бая по-голям в секцията за екстрите от твоя! Все пак е от Фаетон!
На стикера - trans.code FGE!
И как ще разбереш дали в момента си с такава, каквато е написана на стикера!?
Нормално е!
Аз съм AFT 101к.с. и вдигам 95-97км. на прекъсвач..... със стокови скорости CJF
3.Палиш и тръгваш, освен ако не е -20 гр. Тогава изчакваш 1-2мин.
Другото си е само загуба на гориво. Тва да не е кола с ръчен смукач!?
2.Намира се на стикера в багажника, ако имаш такъв!

Стикера е примерен и бая по-голям в секцията за екстрите от твоя! Все пак е от Фаетон!

На стикера - trans.code FGE!
И как ще разбереш дали в момента си с такава, каквато е написана на стикера!?

Нормално е!
Аз съм AFT 101к.с. и вдигам 95-97км. на прекъсвач..... със стокови скорости CJF

3.Палиш и тръгваш, освен ако не е -20 гр. Тогава изчакваш 1-2мин.
Другото си е само загуба на гориво. Тва да не е кола с ръчен смукач!?

- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
mania написа:1. Маслото се мери на студен двигател. Тогава то се е стеко в картера и се вижда реалната му стойност.
съгласен

mania написа: 2. До колкото знам за ABF е нормално да направи 1-60км, 2-110км.
Колкото до това колко прави мога само да кажа,че с мойто 1.4 ABD на 1-ва съм правил малко под 60км/ч на равно и не посмях да натисна повече викам ще вземе да гръмне иначе прекъсвач не съм удрял та предполагам на 60 ще ми e. Иначе ABF-а като е по голям мотор защо си мисля че на първа може и повече поне 70 (просто предполагам де).
колкото до 2-ра предавка си спомням веднъж бях изнервен и на едно кръстовище някакъв Мерцедес ме сече а аз си бях с предимство пренабих от 3-та на 2-ра и когато го изпреварих бях на 80 ама чукнах спирачки че идваше друго кръстовище (като цяло направих 1 излишно изпреварване и ръмжене на колата) нищо умно не направих понеже на следващото кръстовище дори оня зави на дясно а аз на ляво ама поне ударих 80 на 2-ра за първи и последен път сега много много не си позволявам да го правя това.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:3. Как е правилно да се потегля?
Аз паля, чакам 2-3-4 минути докато се измести стрелката през първите няколко деления и тръгвам3. Много правилн оправиш. Наистина когато е топло не е от такава необходимост, но така се одължава животът на двигателя.
A пък някои казват ,че това е най-вредния режим за двигателя ...........
Моторът трябва да се разработи преди да потеглиш. Може 4 минути да са му множко, но при всички случаи трябва да помърка поне минута за да му се вдигне маслото. Всички знаем, че колкото по-незагрял е моторът, толкова по-отрицателно му влияе карането. Това важи както за печките така и за бензиновите. Моята зимата сутрин като я запаля дори почва да притриса като й подам леко газ. Зимата иска поне 3 минути. Иначе все едно се гавриш с нея.
Според мен оптималното:
- лято - минутка
- зима - поне 3 минути, или докъто стрелката се вдигне леко. Това значи, че енаправила към 70 градуса и е добре за потегляне без резки форсажи.
Така си карам моята от 4 години и засега не е имало пробмеми по мотора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
По отношение за правилното потегляне производителя е написал:
"Да не се загрява двигателя на място. Процеса на загряване на двигателя на празен ход продължава дълго, а износването на двигателя и разхода на гориво са особено високи. Ето защо незабавно след пускането на двигателя започнете движение като избягвате високите обороти".
Това е мой превод от руското упътване за експлоатация на Голф 3 което имам - написано е на стр. 78 от него.
"Да не се загрява двигателя на място. Процеса на загряване на двигателя на празен ход продължава дълго, а износването на двигателя и разхода на гориво са особено високи. Ето защо незабавно след пускането на двигателя започнете движение като избягвате високите обороти".
Това е мой превод от руското упътване за експлоатация на Голф 3 което имам - написано е на стр. 78 от него.
Последна промяна от rumensimeonov на Пет 10 сеп 2010 10:35, променено общо 1 път.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:

Сериозно - казах да се остави да качи маслото, а зимата малко повечко, не да вдига 90 градуса. Напълно подгрепям превода на колегата rumensimeonov.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
TiL написа:Маслото се мери при незагрял двигател, колата не трябва да е под наклон. Вадиш щеката, бършеш, пъхаш щеката, пак е вадиш и гледаш.
Хубаво е да се изчаква малко( от порядъка на 1мин) за да може маслото да се развърти малко преди да тръгнеш. Като тръгваш и двигателя ти е студен не вдигай повече от 2000об
П.с.
Май си нов... Поне веднъж месечно изкарвай колата извънградско и е настъпвай малко

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”