Ремонт или смяна на двигател?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tokaii
Автомобил:
Двигател:

Ремонт или смяна на двигател?!

Мнениеот tokaii » Пон 20 сеп 2010 9:54

Колеги става въпрос за голф 4 1.6i,101к.с.,колата гори по 1 литър масло на 1000 км.,сменях гумички но без ефект.намерил съм двигател като моя за 400лв от един приятел и ми гарантира че е добър,та мисълта ми е според вас има ли смисъл да правя моя или по добре да го сменям?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Ремонт или смяна на двигател?!

Мнениеот zfa159 » Пон 20 сеп 2010 11:03

Като описваш проблема,става дума за сегменти.Решиш ли да ги сменяш е хубаво да си сервизираш целия двигател като хората,което 100% ще ти излезе над тези 400лв.
После ще знаеш,че двигателя ти е 6,но все пак са си едни не малко пари.
Ако вземеш другия и се окаже,че е проблемен,си прецакан,но ако е добър - си спестил някой и дург лев за ремонт.
Най-добрия вариант е да отворите твоя,да видите какво е положението,да се направи груба калкулация на части + труд и тогава да решиш,дали твоя да се прави или да се взима друг,а твоя да остава за части.
:beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 20 сеп 2010 11:17

zfa159 написа:Като описваш проблема,става дума за сегменти.Решиш ли да ги сменяш е хубаво да си сервизираш целия двигател като хората,което 100% ще ти излезе над тези 400лв.
После ще знаеш,че двигателя ти е 6,но все пак са си едни не малко пари.
Ако вземеш другия и се окаже,че е проблемен,си прецакан,но ако е добър - си спестил някой и дург лев за ремонт.
Най-добрия вариант е да отворите твоя,да видите какво е положението,да се направи груба калкулация на части + труд и тогава да решиш,дали твоя да се прави или да се взима друг,а твоя да остава за части.

:да:
По - сигурният вариант е да направиш твоя мотор. Купуването на свален двигател си е лотария. И аз съм на мнение първо да отвориш стария.

Потребителски аватар
tokaii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tokaii » Вто 21 сеп 2010 7:14

мерси,така ще направя,първо отварям моя

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 21 сеп 2010 8:59

Ще го стегне ама...може и да не го стегне mhihi
Един колега наскоро имаше такава дилема и мотора му ядеше 2 литра масло на 1000км (1.8 моно) .Отвори го и какво да видиш - 4 бутала разцепени и 4-те....от какво...никой не знае.Не е удряля клапаните,работела си е до последно...решила и започнала да яде масло на поразия.Случил е на свестен майстор,който му е намерил бутала и т.н. и му е напраивл мотора беузмно ефтино,иначе бутала с биели,с лагери,сегменти и т.н. става златен.
Аз си взех друг мотор (исках просто да сменя моя с по-як) и го изядох дръвцето (беше си изял кихалката на газовата в 1-ви цилиндър и като свалих главата,мазалото беше чудесно...,макар че си работеше като го купувах) и затова казвам на колегата да подходи разумно - да си отвори двигателя,да го разгледа и да прецени чисто финансово,като сметне и рисковете,дали да прави неговия или да купува друг.
По принцип ако е само за сегменти,водачи и такива неща,си се прави неговия,ама ако има поражения по блока (счупен сегмент например) и буталата и т.н. няма смисъл понеже ще му излезе златно да си купува ремонтни бутала,да шлайфа блок и т.н. и т.н. и ремонта няма да му е по-малко от това да му метнат друг двигател в коша.
Успех и дано е нещо дребно! :)

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Вто 21 сеп 2010 13:54

tokaii написа:Колеги става въпрос за голф 4 1.6i,101к.с.,колата гори по 1 литър масло на 1000 км.,сменях гумички но без ефект.намерил съм двигател като моя за 400лв от един приятел и ми гарантира че е добър,та мисълта ми е според вас има ли смисъл да правя моя или по добре да го сменям?

При горене на 1 литър масло на 100 км са си чисти сегменти и 99 процента е причинено от прегряване!
ето ти мойта тема, viewtopic.php?f=5&t=211432

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 21 сеп 2010 14:04

moreg написа:
tokaii написа:Колеги става въпрос за голф 4 1.6i,101к.с.,колата гори по 1 литър масло на 1000 км.,сменях гумички но без ефект.намерил съм двигател като моя за 400лв от един приятел и ми гарантира че е добър,та мисълта ми е според вас има ли смисъл да правя моя или по добре да го сменям?

При горене на 1 литър масло на 100 км са си чисти сегменти и 99 процента е причинено от прегряване!

километрите са 1000 а не 100 :!:

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Вто 21 сеп 2010 15:22

stefarata написа:
moreg написа:

километрите са 1000 а не 100 :!:

пропуснал съм една 0 :oops: но няма значение, щом е на 1000 км литър масло, естествено, че е прегрявана колата!

buuuu46
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buuuu46 » Вто 21 сеп 2010 17:15

По добре си стегни мотора като ще правя аз.Поне да знаеш че караш нещо направено.
И аз си мислех нов мотор но никой не знае в какво състояние е.
Така че смело на пред части бол има.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 21 сеп 2010 17:35

добре де ама никой не казва нищо за измерване на компресия...и за смяна на водачи на клапани....пък и сегментите не са слабо място на този двигател.Има още работа по диагностиката преди да се вземат радикални решения.

buuuu46
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buuuu46 » Вто 21 сеп 2010 19:12

Е аз като не съм мерил?
Какво няма да държи една стружка на главата е ремонт глава ли на колегата,че да се сменя цял мотор за 1литър масло.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”