Проблем със би ксенон
- 4ernata perla
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със би ксенон
Става на въпрос за би ксенон 6000к за марка утре ще проверя ако е от значение. Значи проблема е следния. Паля си колата, светвам ксенона и след време като изгаса колата и после пак да запаля свети само десния фар и като превключвам на дълги дори и десния фар не пресветва на дълги. Понякога като изключа ключа и пак го пусна се оправя, понякога не и след повече престои се оправя. Да уточна че, ксенона се светва след катое запалена колата.
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със би ксенон
А случайно единият да ти светва със закъснение спрямо другия , или и двата едновременно светват при сигнал ( пускане-палене ) ?
- golfarata
- "Селски тунинг"
- Автомобил:
- Двигател:
Смени "баластрите" първо на двата фара. Направи проби - и ходи си купи една нова. На времето на Змея още като слагахме ксенона на колата си бяха така..........
- 4ernata perla
- Автомобил:
- Двигател:
Deo88 написа:А случайно единият да ти светва със закъснение спрямо другия , или и двата едновременно светват при сигнал ( пускане-палене ) ?
Едновременно си светват
- 4ernata perla
- Автомобил:
- Двигател:
golfarata написа:Смени "баластрите" първо на двата фара. Направи проби - и ходи си купи една нова. На времето на Змея още като слагахме ксенона на колата си бяха така..........
Ми аз като я взех от него 2 месеца поне не се беше случвало, а сега по често
Най-лесно е да размениш двата баласта - ако започне да се проявява проблема на другия фар, то баласта ти е за смяна. Метода е ясен де, но за момента няма по-добра проверка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Стари лампи също могат да бъдат причина.По принцип им трябват няколко секунди да се "разгорят" след запалване,но съм виждал и такива ,които си гаснат и палят когато си поискат и не светят добре,на комшийска кола се оказа остаряла лампа(взиман фар -втора употреба,заедно с лампата)
- 4ernata perla
- Автомобил:
- Двигател:
genata82 написа:Най-лесно е да размениш двата баласта - ако започне да се проявява проблема на другия фар, то баласта ти е за смяна. Метода е ясен де, но за момента няма по-добра проверка.
Значи от лявата страна тотално отказа. Смених крушката от лявата на дясната страна и си свети, демек проблема е в баласта, така ли да разбирам?
- bad_look
- Автомобил: vw golf 2 GTI
- Двигател: PB
4ernata perla написа:genata82 написа:Най-лесно е да размениш двата баласта - ако започне да се проявява проблема на другия фар, то баласта ти е за смяна. Метода е ясен де, но за момента няма по-добра проверка.
Значи от лявата страна тотално отказа. Смених крушката от лявата на дясната страна и си свети, демек проблема е в баласта, така ли да разбирам?
аз имах същият проблем на стария ми голф смених и баласт и крушка и пак не светеше и се оказа буксата на фара така че провери си и буксата на самия фар

4ernata perla написа:genata82 написа:Най-лесно е да размениш двата баласта - ако започне да се проявява проблема на другия фар, то баласта ти е за смяна. Метода е ясен де, но за момента няма по-добра проверка.
Така излиза

Все пак си провери буксите както колегата казва, ако имаш контактен спрей напръскай ги. Но щом крушката от едната страна свети, от другата не - значи би трябвало да е баласта.
Иначе при мен се получи същото премигване, но се оказа крушка. Проверих го по същия начин както ти казах.
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
genata82 написа:4ernata perla написа:genata82 написа:Най-лесно е да размениш двата баласта - ако започне да се проявява проблема на другия фар, то баласта ти е за смяна. Метода е ясен де, но за момента няма по-добра проверка.
Така излиза![]()
Все пак си провери буксите както колегата казва, ако имаш контактен спрей напръскай ги. Но щом крушката от едната страна свети, от другата не - значи би трябвало да е баласта.
Иначе при мен се получи същото премигване, но се оказа крушка. Проверих го по същия начин както ти казах.
Колега недей така смело да съветваш да пръска с контактен спрей. Ще вземе колегата да напръска и буксите на високоволтовите кабели и може да станат едни "чудеса" /там са 23 000 волта/. Да напръска ако иска само буксите където има 12 волта.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”