задни спирачки голф 3 проблем
-
- Автомобил: VW GOLF
- Двигател: AHF
задни спирачки голф 3 проблем
здравейте.проблема е следият:задно ляво колело почти не хваща(като натисна педала,мога да завъртя гумата с ръце).смених спирачната течност ,на следващият ден се наложи да сменя и цилиндърчето
(старото беше ръждясало и протече).смених и накладлите (защото ги имах и без това купени от преди ),но няма никаква промяна. направи ми впечатление,че колата няма кантар за задните спирачки,няма и никакви следи да е имала и да е бил махнат(трабите до спирачната понпа са непрекъснати)педалът си е перфектно твърд,котвичките за натягане на задните накладки работят перфектно.та въпросът ми е дали по някакакъв начин се регулира това спирачно усилие на задните гуми от помпата.и дали някои е имам подобен проблем.

- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: задни спирачки голф 3 проблем
На 1.4 моторите има закъснители които се намират на самата спирачна помпа и приличат на метални цилиндри на които са закачени тръбите за задните спирачки. Като отвориш капака и погледнеш помпата ще ги видиш.
Пробвай при натиснат педал на спирачката от щуцера за обезвъздушаване отзад дали ще изпръска течност, ако изпръска - тързи проблем ж цилиндърчетата, ако не изпръска има някакво запушване по веригата или закъснителите за запекли.
Успех и внимателно със спирачките.
Пробвай при натиснат педал на спирачката от щуцера за обезвъздушаване отзад дали ще изпръска течност, ако изпръска - тързи проблем ж цилиндърчетата, ако не изпръска има някакво запушване по веригата или закъснителите за запекли.
Успех и внимателно със спирачките.
-
ами пробвал съм.излиза перфектна струя от сп.течност.а дали се продават тия закъснители по отделно или с цяла помпа?цилиндърчето е на 2 дена ( и със старото беше така).мерси !
Последна промяна от QAZIMODO на Сря 15 сеп 2010 20:42, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега от това което чета, мисля че имаш проблем със обезвъздушаване на системата! И колата ти ще има супер спирачки!
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Ако излиза "перфектна" струя, търси проблема в цилиндърчетата.
-
ми нее така колега .системата обезвъздушена перфектно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
как хваща рьчната реголирай я
-
ми ръчната е супер.
на кой зъб трябва да започва да хваща ръчната ? защото и аз сменях задни цилиндърчета ,ама като отидах на преглед миналата седмица човека вика отзад нямаш никакви спирачки ,няма въздух в системата и накладките са добре...
Евентуално износване на барабаните?И аз съм със сходен проблем и ми писна смених регулатор 160лв,накладки,цилиндърчета...ръчната ми е регулирана и лови,обезвъздушена е системата екстра..остана ми само барабаните да сменя,ама вече незнам
Ако разрешиш проблема пиши
Ако разрешиш проблема пиши
ааа повече с тия баранани няма да се занимавам... тъпотия и половина и на мене ми писна
,сега си търся шенкели и спирачни апарати ,дискове ще си взема нови и се надявам вече да спирам 

- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Така като чета темата на колегата имам абсолютно същия проблем значи смених накладките видях работят задните цилиндърчета не изпускат и тези самонагласящите се клинчета,обезвъздушил съм перфектно и отпред и отзад и не спира и не спира ръчната трябва да я дръпна така че почти да скъсам жилата за да хване добре
и вдигам я на крик отзад паля и един приятел завърта силно гумата натискам спирачката и гумата намалява и спира след 1,2 секунди отказал съм се от тази работа защото накрая чука и само барабани ще станат!
Търся задни дискови мисля че там е спасението 

ръчната трябва да я дръпна така че почти да скъсам жилата
Тя се регулира.
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Тя се регулира.- Регулирал съм я колега сигурно над 20 пъти пак неще имам чувството че вътре накладките не създават триене ами се пързалят за това не лови!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”