Дано някой да даде професионален съвет докато взема заплатата, че тогава ще ходя на друг майстор.
Голф3 1.8 Mi 66kW 90ps загуби мощност
-
Morrandi
- Автомобил:
- Двигател:
Голф3 1.8 Mi 66kW 90ps загуби мощност
Колеги, днес един квартален майстор ми смени маслообирачите на клапаните и семеринга на разпределителния вал. Видях че беше свалил кутията на въздушния филтър,ангренажният ремък, зъбчатката на разпределителния вал, капака на двигателя и свещите което си е на пълно в реда на нещата. Като си взех колата имах чувството че не е моята. Тръгна нормално но когато реших да я настъпя малко набираше много слабо, а нагоре по баирите ме изпреварват всички. С две думи няма достатъчно мощност и рязкост при набиране. На празен ход загряла поддържа постоянни 800 оборота, но като тръгна набира много бавно. Забелязах че на втора на 2000оборота придърпва два пъти много леко и започва да глъхне. На другите скорости придърпването не го усещам но загубата на тяга се усеща дори при натиснат до последно педал на гаста. Върнах се при маистора но не ми помогна с нищо, каза ми че немога да карам 
Дано някой да даде професионален съвет докато взема заплатата, че тогава ще ходя на друг майстор.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Голф3 1.8 Mi 66kW 90ps загуби мощност
започни с центровка на делкото,ако не се оправи провери белезите на ангренажния ремък,после си провери тампона под моното 

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При ремонта ти е свалян ангренажния ремък, трябва да се провери дали правилно е сложен. Ако е сложен правилно трябва да се погледне със стробоскоп какво ти е предварението. Предварението трябва да е 6 градуса.
-
plammbata
- Автомобил:
- Двигател:
я виж и капачката на бензиновата помпа-
.дали няма следи от скорошна смяна.на някой им е смешно ама защото не са си патили
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Ееее..,това последното..ако се случи ..грубо,много грубо
Иначе и аз препоръчвам да си провериш зацепката по маркери-има публикувани картинки във форума за този мотор,там белег на колянов вал,разпределителен,резка на делкото(върти се от междинния вал и се случва да се зацепи грешно)
Иначе и аз препоръчвам да си провериш зацепката по маркери-има публикувани картинки във форума за този мотор,там белег на колянов вал,разпределителен,резка на делкото(върти се от междинния вал и се случва да се зацепи грешно)
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз препоръчвам да хвърлиш и един поглед на катализатора.... откачването му е лесно.... знам 4е няма нищо общо но при мен беше подобни симптоми преди да се запуши напълно...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”