Самодиагностика на дисплея на километража Голф 3 1,4 ABD

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Самодиагностика на дисплея на километража Голф 3 1,4 ABD

Мнениеот aspetkov » Пон 10 юли 2006 9:51

Колеги някой дали се е сблъсквал с това? Когато датчика на Хол беше започнал да разваля на дисплея при подаване на контакт се появяваха няколко цифри и след запалване се появяваше километража. След смяната на датчика директно се появява километража. Според мен си прави самодиагностика, но дали само на запалителната система. Повдигам го тоя въпрос, защото пак започнаха да се появават едни цифри 10 01 и ако има къде да се проверят тия кодове.

Последна промяна от aspetkov на Вто 18 юли 2006 10:15, променено общо 1 път.

aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aspetkov » Вто 18 юли 2006 10:15

Колеги поразрових се в книжката на колата. За съжаление е на италиански, но доколкото разбрах 10 01 означава, че колата очаква някакво обслужване. Нормално трябва да пише Total.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 18 юли 2006 10:20

aspetkov написа:Колеги поразрових се в книжката на колата. За съжаление е на италиански, но доколкото разбрах 10 01 означава, че колата очаква някакво обслужване. Нормално трябва да пише Total.

напомни ми на ЛС (утре) и ще проверя точно какво значи, ако го има в мойта книжка де....

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 18 юли 2006 10:58

Има във форума подробно за тези кодове. Има и как се настройват да ти напомнят, че определени неща им е време за смяна. Например за маслото - напомняне по месеци /до 12 максимум/ и отделно по пробег /май беше до 15 000 км./. В оторизираните сервизи в чужбина интервалите ги настройват сервизните работници, когато обслужват колата. Твоето май беше ремък и другото обслужване след такъв пробег, но не помня вече. Може да си обслужил автомобила, но ако не са настроени тези интервали ще излиза напомнянето. Да не те плаши - колата няма как да разбере, че ремъка /примерно/ ти вече си го сменил. Поразтърси се.

Последна промяна от kokovanev на Вто 18 юли 2006 11:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Angeljordan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Angeljordan » Вто 18 юли 2006 11:03

Това мисля ще хвърли малко светлина по въпроса...
Не знам дали е точно същото, но поне така звучи :)

http://vwclub.bg/articles.php?id=13

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 18 юли 2006 11:15

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 18 юли 2006 11:22

Точно за това става дума. Дали когато мига пише 1001 или IN01 /едно и също означава/, OEL1 или OIL1 /пак е едно и също/ и т.н. няма значение, просто изписва различно според партидата и държавата, за която е колата. Настройката на интервалите също е еднаква. Въпроса е да не мига, щото дразни, т.е. - да бъде 1000 или IN00. Хубаво е да си настроиш тези напомняния според реалното обслужване на автомобила.

aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aspetkov » Вто 18 юли 2006 11:28

Благодаря колеги!

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Re: Самодиагностика на дисплея на километража Голф 3 1,4 ABD

Мнениеот stanimir » Чет 20 юли 2006 15:40

aspetkov написа:Колеги някой дали се е сблъсквал с това? Когато датчика на Хол беше започнал да разваля на дисплея при подаване на контакт се появяваха няколко цифри и след запалване се появяваше километража. След смяната на датчика директно се появява километража. Според мен си прави самодиагностика, но дали само на запалителната система. Повдигам го тоя въпрос, защото пак започнаха да се появават едни цифри 10 01 и ако има къде да се проверят тия кодове.

Хмммммммм, в интерес на истината и на моя километраж се появяват тия цифри или нещо подобно,но от рода полувин нули,в смисъл не си личат целите...и това е само за няколк осек.,аз мислих,че си е просто от електрониката,де да знам,въобще не се бях замислял,от итали е колата

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”