Колеги здравейте ,само към вас мога да се обърна за помощ един мой приятел само ходи по мъките с колата му просто ,много зле а сме много добри приятели и мисля че ще можете да му помогнете моля ви !!!Значи проблема му е мнооооо голям след дълъг път около300-400 км поне досега толкова минаваме като,и като спрем и маркучите му на охладителната система чук просто неможе да се стиснат и секи вика гарнитура на глава ама да ама не ето какво провеихме кажете и вие ваще мнения моля ви !!!
значи не се търпи просто днес като се прибрахме от Бс на Свищов и след дълък и осеян с преживявания път ,като спряхме пред нас и проверихме маркучите те чук и вече нз от какво може да е ,проверисъм сичко което знам щото с това се занимавам сутрин след като оставим колата и отворим свещите-няма мокри свещи ,не пуши отзад бяло ,вече не харчи антифриз след като оправих теча ,при 90гр в казанчето е покой не кипи ,маслото и антифриза са чисти като сълза:) и на сутринта след като преседи през ноща след 300 км каране няма налягане в системата даже почти не съска като я отворя дайте некви идей моляви от какво може така да надува тая система просто не се търпи това страх ме че ще земе да ни остави на пътя не ми е проблем да отворя главата но няма признаци да е тя просто гледам от сички възможни ъгли ,имам и газово обикновеено с изпарител и нз просто вече къде да търся шибания проблем .Хелпвайте значи колеги помогнете френда ми има наща конкуренция опел но сме хора моля ви понеже често пътуваме заедно докато оправиме моето голфче 2 гти .и знам че сме хора ако имате нешо на идя помагайте .
Много сериозен проблем с надуване на охладителната система!
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Много сериозен проблем с надуване на охладителната система!
Първо сменете капачката на разширителния съд, ако клапана е заседнал и не изпуска налягането се надуват маркучите.
Може проблемът и да е от газовата уредба.Ако са скъсани мембраните в изпарителя може да набива газ в охладителната система и да повишава налягането.
Затова се сещам за сега.
Може проблемът и да е от газовата уредба.Ако са скъсани мембраните в изпарителя може да набива газ в охладителната система и да повишава налягането.
Затова се сещам за сега.
капачката е нова ,сменил съм му лично мембраните и двете като са сменени и о пръстенчетата ,след което ходи и на газ анализатор ,и сичко е подменено просто дали е възможно да е гарнитура в начален стадииии или нз други идеи
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Колега така само ще му се мъчиш да гадаеш.На към сервиз отива работата, но да имат капачка с манометър за налягането в системата.И проверка за изгорели газове в антифриза, с лакмус, с анализатор.Ако имаш някое доверено сервизче бягай там, и дано се окаже глупост някаква 

-
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
клега,от колко време кара приятелят ти така?
имал съм опел асатра1.6,смених му гарнитурата на главата чак като започнах да чувам
как нещо шуми в радиаторчето на парното.се едно пускаш чешма,като подам газ и се чуваше шшшшш,шшшшшшшшшшшшш
до този момент нито е пушело от зад,палеше без да прекъсва абе всичко и беше ок.ама
най вероятно ще се окаже гарнитурата.
п.п ще следя темат до края.успех
имал съм опел асатра1.6,смених му гарнитурата на главата чак като започнах да чувам
как нещо шуми в радиаторчето на парното.се едно пускаш чешма,като подам газ и се чуваше шшшшш,шшшшшшшшшшшшш
до този момент нито е пушело от зад,палеше без да прекъсва абе всичко и беше ок.ама

най вероятно ще се окаже гарнитурата.
п.п ще следя темат до края.успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Предполагам, че става въпрос за същия човек от опел форума. Значи наистина мистерията е много много голяма. Това, че свещите са си наред, айде, ама това че не пипва грам антифриз много ме озъдачава, защото щом надува би трябвало и обратния процес на всмукване на антифриз към цилиндрите да го има. При мене е така от доста години, но аз си знам че ми е спукана главата. Харчи си антифриз по малко - примерно на 1000 км около 0.5 л. Един тест с лакмус да направите ?
- nasko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
колега скоро един комшия имаше подобен проблем надуваше охладителната система и губеше антифриз мислеха че е гарнитура но не оказа се спукан цилиндър така че докато не се отвори двигателя няма как да се гадае
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, а на твоя комшия със спукания цилиндър загряваше ли му много колата ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
като отваряте разширитлното казанче- излизат ли мехурчета от там?
пробвайте да загреете колата без да затваряте капачката му и гледайте дали излизат мехури от антифриза - колата може и да не губи антифриз, но е възможно да вкарва газове от цилиндрите към охладителната система и от там идва това повишено налягане
малкия дявол ще е ако проблема е в гарнитурата
големия - спукана глава
пробвайте да загреете колата без да затваряте капачката му и гледайте дали излизат мехури от антифриза - колата може и да не губи антифриз, но е възможно да вкарва газове от цилиндрите към охладителната система и от там идва това повишено налягане
големия - спукана глава
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
likesake написа:като отваряте разширитлното казанче- излизат ли мехурчета от там?
големия - спукана глава
Вярно е , но на загрял мотор не е хубаво да се отваря капчка на разширителен съд . Освен това зависи колко е загрял , но при определена температура ще се получат мехури след отваряне на капачката поради кипене на охлаждаща течност , включително и на напълно здрав мотор . Точно затова системата е под налягане - предотвратява се кипенето .
- kostadin_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
Привет, и аз да се произнеса ако може.
1-во. След като си я запалил / около 2-3 мин./ отвий капачката на разширителя, т.е. колата все още не е отворила втория кръг или иначе казано не е загряла - не би трябвало водата да прелива "извира" от казанчето,не би трябвало даже и мехурчета да бълбукат.Прелива ли вода рабоата не е читава
Или компресия или Газ надува брат и прелива
2-ро. И вчера да си сменил мембраните гаранция
.Та така и така е отворена тапата на разширителя надвесваш над гърлото на казанчето една запалка и палиш смело
/това ако колата работи в момента на газ
/.Ако се запали антифриза брат закачи я за "джуката" и си приготви баре 100 лв.
Казвам отговорно , че за миг може да се появи син лек пламък/от ментак антифриз/,защото състава по принцип е алкохол,боя и глицерин.Но ако е сцепена мембрана си "ГОРИ" доволно забележимо и струйката на входа на казанчето прекъсва/пикае накъсано/.
1-во. След като си я запалил / около 2-3 мин./ отвий капачката на разширителя, т.е. колата все още не е отворила втория кръг или иначе казано не е загряла - не би трябвало водата да прелива "извира" от казанчето,не би трябвало даже и мехурчета да бълбукат.Прелива ли вода рабоата не е читава

2-ро. И вчера да си сменил мембраните гаранция

Казвам отговорно , че за миг може да се появи син лек пламък/от ментак антифриз/,защото състава по принцип е алкохол,боя и глицерин.Но ако е сцепена мембрана си "ГОРИ" доволно забележимо и струйката на входа на казанчето прекъсва/пикае накъсано/.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Много сериозен проблем с надуване на охладителната систе
Ако е мембрана на изпарителя би трябвало да е обледен изпарителя.!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”