Има ли няква сигнализация при прегряване на двигателя?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
martins
Автомобил: Vw Vento
Двигател: 1.8 ABS 1992

Има ли няква сигнализация при прегряване на двигателя?

Мнениеот martins » Сря 12 юли 2006 8:13

Има ли няква сигнализация при прегряване на двигателя? Питам защото вчера почти ми прегря автомобила /след като бях забравил да сложа капачката на казанчето и изхвърли малко вода/. На термометъра показваше около 110 градуса а на таблото нито светна лампата нито нищо. На някой случвало ли му се е подобно нещо. Мерси.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 12 юли 2006 8:33

малко по-натам светва лампата, па като изхвърли и водата и като почне па лампата на маслото да свети и да свири, да видиш къв шаш и паника настава mhihi

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Сря 12 юли 2006 8:44

Колега напиши за какъв автомобил става въпрос. Аз например до скоро карах ЛАДА Самара, и при нея на таблото нямаше лампа. Ако не видиш че стрелката е в червеното си довиждане. :wink:

martins

Мнениеот martins » Сря 12 юли 2006 8:47

Незнам то при мен аз съм си виновен щото забравих да сложа капачката на казанчето и като си загря колата поизхвърли малко вода. Най - вероятно остана вода само в малкия кръг. По някое време спря и да се включва перката на вентилатора /явно имаше въздух в радиатора/. И незнам ся кво да правя. Маслото е добре /не е смесило водата с маслото/. Интересното е че и газовата си работеше /отиваше вода до изпарителя/, значи имаше вода в малкия кръг. А и останових че не върти водата през големия кръг /тъй като явно имаше въздух там/. И аз така си наливам вода - тя си излиза пак. Ужас. Малко паника имаше. Та мисълта ми е като не ми е светнала никва лампа, прегряла ли ми е колата. Незнам кво да правя.

martins

Мнениеот martins » Сря 12 юли 2006 8:53

Абе и аз имаш лада самара и да ти кажа с нея никви грижи ама както и да е.

Колата е Венто 1,8 АБС мотор

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Сря 12 юли 2006 9:28

Споко баце, на мен преди окло месец ми се скапа радиатора на парното насред магистралата, изхвърли водата и на няколко пъти температурата достига до 110 градуса, но да чукна на дърво нямаше проблеми ->сипвам си водица и карам, като загрее и изхвърли пак сипвам , пак карам малко и така.
Напълни системата, остави колата да поработи доакто загрее и се включи перката, след това ако има въздух би трябвало да се обезвъздуши сама. Погледни пак нивото на водата и ако е необходимо пак долей. После провери пак при студен двигател.

:wink: Карай смело, доколкото съм чувал с този двигател няма да имаш грижи...

martins

Мнениеот martins » Сря 12 юли 2006 10:43

Аз точно и тва направих, долях вода после пак работи на място и я обезвъздуших. Дано да нямам проблеми че имаче пак ремонти и т.н. Мерси за помоща.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 12 юли 2006 17:47

има, светва червен светодиод ,но чак към 120 -130 градуса.

martins

Мнениеот martins » Сря 12 юли 2006 20:55

А значи ли тва че ми няма нищо на колата като не е дигала повече от 110 градуса /ако въобще ги е дигала де защото е вероятно да не отчиташе нормално датчика/. Проверявам маслото, маркучите за вода, няма и губене на течност, пали си нормално. Дано да съм се оттървал.
Ша ми е за урок.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”