Счупи ми се скоростната кутия.
Превключвам на втора, нормално без никакво ръчкане чу се някакво изтропване отбих и като слязох видях че ми изтича маслото.
Като я погледнахме отдолу има 2 дупки на корпуса и от едната стърчи изкривено желязо. Още не е свалена не знам какво е точно.
Въпросът ми е имате ли впечатления за здравината на скоростните кутии на Голф-а 5 степенна 91-ва година.
/Иначе купих нова (втора употреба де), и сега чакам да се монтира/

Има ли проблем със скоростна кутия за Голф-2
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
brabus имаше същото преживяване. скоростите му са у мен и след отварянето се установи че:
единия пиньон на дифа всъщност е половин пиньон. ина изкорубени едни фиксатори, потрошени зъби на първичния вал и на дифа, изтърбушен лагер на вторичния вал.
според мене половината пиньон е направил шпионката в кутията на брабуса.
иначе всички други колела и лагери са здрави-само дифа е фира, и корпуса...
2йките имат тая склонност-еле па на ГТИ РВ-нещо не им издържат дифовете.
иначе 3йковите скорости са доста по държеливи.
единия пиньон на дифа всъщност е половин пиньон. ина изкорубени едни фиксатори, потрошени зъби на първичния вал и на дифа, изтърбушен лагер на вторичния вал.
според мене половината пиньон е направил шпионката в кутията на брабуса.
иначе всички други колела и лагери са здрави-само дифа е фира, и корпуса...
2йките имат тая склонност-еле па на ГТИ РВ-нещо не им издържат дифовете.
иначе 3йковите скорости са доста по държеливи.
Последна промяна от vaskoto1 на Чет 06 юли 2006 9:44, променено общо 1 път.
- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само да допълня че иначе първа и задна си включват ОК, другите не съм ги пробвал. Изтеглихме я до майстора но там си я запалих и я вкарах в двора на ход. Не усетих проблеми с превключването. Сега стискам палци да съм уцелил здрава кутия. Че за сменяне с друга няма проблеми обаче работата май не е малко.
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ами и аз мисля че им е слабо място точно там където казва колегата Ваското 1 понеже съм чупил 3кутии вече 020 точно на това място и 3та пъти,иначе като скорости са много добри но дифа им не е измислен много добре
Сега на АБФа съм с друг вид кутия за която казват че е по добре но ще видим дано да няма проблем че ми е писнало от кутии 

- doxter
- Автомобил: 1986 Golf mk2
- Двигател: EV
- Контакти:
Здравеите
Значи аз карам 1.3 МН които го караше брат ми преди тои смени 3 кутии и сичките бяха не стро6ени ами просто много зле, от както аз зех колата съм сменил 1 за сега
с нея за сега нямам особенни проблеми сравнение с предишната влиучвам си екстра с изклучение на задна понякога влиза плавно, понякога се едно не съм натиснал съединител
Та мисалта ми е като караме стари кошери ще е така
аз си мисля че ще е наи добре да се земе 1 "нова" и старата да се рециклира
така поне ще се знае за какво се дават пари
щото като си купиш така 3 "нови" фаида нема само сабираш скраб 

Значи аз карам 1.3 МН които го караше брат ми преди тои смени 3 кутии и сичките бяха не стро6ени ами просто много зле, от както аз зех колата съм сменил 1 за сега

Та мисалта ми е като караме стари кошери ще е така

- zexer
- Автомобил: Golf2
- Двигател: 1.3 MH
- Контакти:
vaskoto1 написа:...
vasko това което описа подлежи ли да подмяна само на частите в скоростната кутия (ако може да се вземят от някаде само те нови??) и така да се поддържа преди да е "станала дупка" в корпуса на кутията?
Или само стискамепалци да не ни се случи на нас. Пък ако нямаме късмет после търсим втора употреба дето и тя е същата история кат "умрялата"??
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”