Проблем с 3ка - тресе,гасне ,глъхне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GT.
Автомобил: audi 1.8 turbo
Двигател:

Проблем с 3ка - тресе,гасне ,глъхне

Мнениеот GT. » Съб 27 ное 2010 13:24

Колеги, става въпрос за голф3 гти 2е с обиковено ловато, снощи при палене след мощна детонация изби всички видове маркучи от кихалката, след което пробвах да запаля отново... запали дига до 1500 оборота след което падаат моментално почва да тресе глъхне подавам и газ вобще не поема и имам чуството че ще избуши генерацията от долу се чуват страшно тракане след което гасне, на бензин го прави същото падат обортите и гасне прибрах се с поддържане на оборитите с голяма мъка и гасне по светофарите. Някой има ли идея какво се е случило вобще ? На бензин имам малка идея от какво прави така, защото колата се кара почти и само на газ предполагам някоя от дюзите се е запушила.. :oops: :oops:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с 3ка - тресе,гасне ,глъхне

Мнениеот emo-gar » Съб 27 ное 2010 13:27

Дебитомер?

Потребителски аватар
GT.
Двигател:

Мнениеот GT. » Съб 27 ное 2010 13:30

Би могло и аз за дебитомера си помислих в първия момент, но на бензин е значително по добре поне върви дори и с поддържане на оборотите,а и също така мисля че кихалката сработи изби маркучите нали такава и е фуккцията да предпазва дебитомера?

Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat19911800 » Съб 27 ное 2010 18:57

Моето мнение колега, е че трябва да поработиш по отстраняване на проблема със засмукване на допълнителен въздух. Имаш отвори, я по маркучите, които ти е избила /някой е сцепен/ или има дупка някъде другаде и не си я забелязъл. Това че оборотите се вдигат според мен е точно поради тази причина. Компа се опитва да вкара повече гориво понеже получава повече въздух, но в началото, после понеже влиза не от там откъдето трябва /не го отчита дебитомера/ компа намалява горивото и двигателя ти гасне. Според мен е това. Успех!
Може да пробваш и с рестарт на компа, но едва ли това упражнение ще даде положителен резултат.

Потребителски аватар
GT.
Двигател:

Мнениеот GT. » Съб 27 ное 2010 21:18

Добре колега мислиш ли че се дължи на дърпане на въздух от някои маркуч, колата на празен ход да вдигне сама 2200 оборота направо ме измуми и си нямам идея какво се случва.. утре ще я водя на лекар, за да спра с гадаенето :lol:

Потребителски аватар
GT.
Двигател:

Мнениеот GT. » Чет 23 дек 2010 11:15

дебитомер :mrgreen: се оказа , също и филтърната кутия беше пукната в следствие на детонацията :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”