за отворите в праговете

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

за отворите в праговете

Мнениеот freshenero » Нед 05 дек 2010 23:30

От дълго време ме гложди въпросът,та реших да попитам.За отворите на праговете на Голф 3 фабрично затапени ли са или ...?Понеже на моя на някой места липсват тапички.

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Re: за отворите в праговете

Мнениеот ChronoS » Пон 06 дек 2010 0:40

И на моята липсваха и сега преди зимата изрязах и сложих :lol: Нека споделят колегите дали съм постъпил правилно

Потребителски аватар
freshenero

Мнениеот freshenero » Пон 06 дек 2010 16:51

То и аз ще сложа,но не съм сигурен,дали трябва.

petkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkow » Пон 06 дек 2010 18:14

Ако могат да се затапят и след това да се налее масълце вътре,най-ще им стане добре на кухините.Вечни коли няма,караш,сменяш и пак караш.

Потребителски аватар
freshenero

Мнениеот freshenero » Пет 10 дек 2010 17:55

Знам че на ладичките така им правеха едно време.Мен ме интересува дали от завода са излезли затапени.!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 10 дек 2010 17:58

freshenero написа:Знам че на ладичките така им правеха едно време.Мен ме интересува дали от завода са излезли затапени.!

По принцип са излезли затапени, ма от много каране по вода, сол, и сняг, се получават тея неща, самите тапи се прояждат и падат! По-горе колегата е споменал правилно, преди да ги затапиш слагаш със спринцовка масълце, то маслото ще протече през прага, но вътре ще си остане малко, за да не гние прага.

п.п Ако правиш това упражнение е хубаво да погледнеш и тапите на под-а дали са здрави, също така няма да е лошо да напълниш и Предният мост (магарето) с масло, да не гние! :012:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 10 дек 2010 19:45

IceHeart написа: също така няма да е лошо да напълниш и Предният мост (магарето) с масло, да не гние! :012:

Я раздухай малко повече.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 10 дек 2010 19:50

Rabbit_TDI написа:
IceHeart написа: също така няма да е лошо да напълниш и Предният мост (магарето) с масло, да не гние! :012:

Я раздухай малко повече.

Значи моята кола е Германка обаче карана в Австрия, и когато я взех чак след 2 години видях че магарето предният ми мост, е почнал да изчезва, реших да пробвам да го напълня с масло, имаше няколко малки дупки, напълних ги с кит изчаках да изсъхнат, и се почна със спринцовка, от тея медицинските да се пълне магарето с масло, вътре е пълно с боклуци, но няма как да ги изкарам! Напълних някаде около 1 литър масло вътре, и почна да капе от където може! Поне за още малко да изкара и след някой месец може да се навия да го сменя, че всичко е пари!
А ако се чудиш как да го напълниш, лягаш под-колата в ляй левия и най десният ъгъл, има малки дупки малко са на високо над магарето и от там пълниш с масло, след като го напълниш дори и маслото да изтече от някаде няма проблем. Важното е че вътре ще си остане омаслено и за няколко години може да спаси магарето!
Същтото положение е с праговете, пълниш с масло дали обработено или не, и след това мажеш с боди за ръжда, струва 7 лева! И си готов! Знам че ръждата е като РАК няма спасение, ма поне я потдържаме mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”