Дросел клапа - откъде

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Дросел клапа - откъде

Мнениеот Nikkolay » Съб 04 дек 2010 10:53

някой скоро купувал ли е дроселова клапа за Голф 4.
Проверих в Ауто плюс струва 460 лева, с отстъпктата става към 370лв.
Колебая се дали да купя нова или втора ръка. Може ли по някакъв начин да се познае ако е втора употреба дали клапата е свястна и няма да се прецака и тя в най-скоро време.
И последно има ли значение каква марка ще е!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Дросел клапа - откъде

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 04 дек 2010 11:22

Ако свястна клапа е 370 лева (аз чух заплашителните суми 700-800) по-добре нова понеже проблема на клапите са изтърканите пътечки на сензора.Иначе ако зимаш на старо задължително единк компютър с ВАГ-Ком с тебе.Откачваш твоита от буксата закчаваш новата (от морга :lol: )и пускаш адаптация.Ако се адаптира я зимаш ,ако не не я зимаш.Иначе упражнението да вземеш клапа която е на твоя хал за 100-150 лева е безмислена.Най-доброто е да и се отвори капака и да се разгледат пътечките ,ама на дали някой ще ти позволи.

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Вто 07 дек 2010 21:18

Rabbit_TDI написа:Ако свястна клапа е 370 лева (аз чух заплашителните суми 700-800) по-добре нова понеже проблема на клапите са изтърканите пътечки на сензора.Иначе ако зимаш на старо задължително единк компютър с ВАГ-Ком с тебе.Откачваш твоита от буксата закчаваш новата (от морга :lol: )и пускаш адаптация.Ако се адаптира я зимаш ,ако не не я зимаш.Иначе упражнението да вземеш клапа която е на твоя хал за 100-150 лева е безмислена.Най-доброто е да и се отвори капака и да се разгледат пътечките ,ама на дали някой ще ти позволи.

Колега, правилно си чул за страховитите 700-800 лв. :lol: Като си взех моя Голф (Г4 1.6 AKL) си смених дросела в официален сервиз на VW и ми взеха над 700 лв., не е пред мен фактурата да кажа точно. Бих препоръчал (без да правя реклама) на колегата, който пита, да взима от Аутоплюс - доста части, макар и не толкова важни съм сменил по колата от тях и нямам нито едно оплакване.

Vladivladv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladivladv » Сря 08 дек 2010 8:10

ebay. Пишеш номерчето на дросела и търсиш. Аз си поръчах и в момента я чакам да дойде. В моя случай разликата е около 2.5 пъти :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”