Как се поставят рингове на табло на голф 4 ?
-
simo_andreev
- Автомобил:
- Двигател:
Как се поставят рингове на табло на голф 4 ?
Отскоро я имам количката и сега си купих рингове но не съм наясно как да ги сложа, или по точно нз как да махна стъклото на таблото,ако някои го е правил или е запознат, плс да пи6е .
- kat007
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU
Re: Как се поставят рингове на табло на голф 4 ?
Добре дошъл в Форума
По въпроса със сваленето на километража виж това
И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗКЛЮЧИ АКУМУЛАТОРА
По въпроса със сваленето на километража виж това
И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗКЛЮЧИ АКУМУЛАТОРА
-
simo_andreev
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за бързият отговор, прегледах клиповете но ми се видя доста сложно
, по лесен начин дали няма,тука пада голямо разглабяне аз няма мога зглобя сичко после по местото си ....
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Горещо ти препоръчвам по никакъв начин да не опитваш да махаш стъклото на таблото. Почти е невъзможно да се отстрани без да се счупи. Така е залепено, че дори и нагряване с топъл въздух не помага.
Опитай след като си го разглобил да ги вкараш отзад напред. В смисъл, дано да са достатъчно еластични и като ги свиеш малко на елипса да могат да минат през дупките си. После може да ги залепиш всякак.
Клиповете дето ти е дал колегата kat007 могат само да те подведат и да си разглобиш половината кола за едно табло. Полезно е само от първия клип след 1.48 минута да видиш къде са двете рапиди, които го държат и как се откачват буксите му. А от втория ти е достатъчно да гледаш до 48 секунда. Останалото няма общо с темата.
А пък това с акумулатора изобщо не го коментирам. Абсолютно излишно е да се откача при тази операция.
Опитай след като си го разглобил да ги вкараш отзад напред. В смисъл, дано да са достатъчно еластични и като ги свиеш малко на елипса да могат да минат през дупките си. После може да ги залепиш всякак.
Клиповете дето ти е дал колегата kat007 могат само да те подведат и да си разглобиш половината кола за едно табло. Полезно е само от първия клип след 1.48 минута да видиш къде са двете рапиди, които го държат и как се откачват буксите му. А от втория ти е достатъчно да гледаш до 48 секунда. Останалото няма общо с темата.
А пък това с акумулатора изобщо не го коментирам. Абсолютно излишно е да се откача при тази операция.
Последна промяна от pedalchobaba на Сря 01 дек 2010 23:36, променено общо 1 път.
- marrs
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мога да ти помогна ако искаш пиши едно Л.С. или се обади 0896 504050
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Има и един друг номер, който сигурно не го знаеш. Производителите на табла за Г4 са два. Siemens-VDO и Bosch-Motometer. Заводски рингове се поставят само на VDO. Та ако таблото ти е Motometer, там има едно леко конструктивно изменение. Дълбочината на лицевата черна пластмаса, през която се виждат уредите е променлива. В смисъл отстрани е по-дълбока, а навътре е по-плитка. При VDO не е така. Та мисълта ми е, че ако ринговете не са за това табло, като ги монтираш стоят малко като крадени.
Казвам го от опит, защото бяхме тръгнали на една дружка да слагаме и после се отказахме.
Сигурно, така без снимки няма да ме разбереш, но като се загледаш утре на светло сам ще откриеш разликите.
Успех.
Казвам го от опит, защото бяхме тръгнали на една дружка да слагаме и после се отказахме.
Сигурно, така без снимки няма да ме разбереш, но като се загледаш утре на светло сам ще откриеш разликите.
Успех.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
таблото се маха с отверка тип еврейска звезда и нищо друго.
волана се сваля надолу от ръчката за регулиране. маха се декорацията която е на щипки, с дърпане. и се развиват двата болта които държат таблото за рамата. след това таблото се издърпва и се откачат буксите.
при махането на стъклото, което е пластмаса наистина тр. да се внимава с отверката да не се счупи. после се лепи със силикон и по обратния ред. има няма 2-3ч работа.
ринговете ги лепи с двоино залепващо, че от силикон остават следи. за каниколит не си и помисляй, че няма чистене после.
волана се сваля надолу от ръчката за регулиране. маха се декорацията която е на щипки, с дърпане. и се развиват двата болта които държат таблото за рамата. след това таблото се издърпва и се откачат буксите.
при махането на стъклото, което е пластмаса наистина тр. да се внимава с отверката да не се счупи. после се лепи със силикон и по обратния ред. има няма 2-3ч работа.
ринговете ги лепи с двоино залепващо, че от силикон остават следи. за каниколит не си и помисляй, че няма чистене после.
-
simo_andreev
- Автомобил:
- Двигател:
pedalchobaba написа:Има и един друг номер, който сигурно не го знаеш. Производителите на табла за Г4 са два. Siemens-VDO и Bosch-Motometer. Заводски рингове се поставят само на VDO. Та ако таблото ти е Motometer, там има едно леко конструктивно изменение. Дълбочината на лицевата черна пластмаса, през която се виждат уредите е променлива. В смисъл отстрани е по-дълбока, а навътре е по-плитка. При VDO не е така. Та мисълта ми е, че ако ринговете не са за това табло, като ги монтираш стоят малко като крадени.
Успех.
чесно казано нз таблото от коя фирма е произведено,а колкото до ринговете - тайвански са на всеизвестната марка :Д "Dashboard Ring" .
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Колега сори за ОФФ-а но колко пари ги взе и от къде?Успех!!!
- sigi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз свалих стъклото не е лесно с топул въздух става и се нагрява само черната пластмаса а не стъклото. Иначе в EBAY има от едни италианци бяха и са алуминиеви много прецизно са направени ето една малко гадна снимка от телефон на резултата 

- kat007

-
simo_andreev
- Автомобил:
- Двигател:
моите са същите само че аз имам и за дизеломера и температуромера и за квадратното дисплеиче
зех си ги за 42 лв от 1 саит,които иска нека пи6е на лично да му кажа саита,там има и мн други нещица които на други места ги няма !
- kat007
-
simo_andreev
- Автомобил:
- Двигател:
kat007 написа::D Какво стана с ринговете колегасложи ли ги
едва от вчера сичко е наред,аз ги сложих още миналата седмица ,но оплесках плексигласеното стъкло с каниколит и едва от вчера сичко е наред
- sigi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”