не влиза втора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Iv0o0o0
Автомобил:
Двигател:

не влиза втора

Мнениеот Iv0o0o0 » Сря 15 дек 2010 20:24

откакто стана студено времето имам проблем със втората влиза много много трудно проблема го има само при първото палене на колата като покарам малко се оправя случи ми се и няколко пъти като съм я оставил паркирана на задна на сутринта да трябва със всичка сила да дърпам лоста за да излезе и от тогава повече не я оставям на задна някой да знае какъв ми е проблема? :roll:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: не влиза втора

Мнениеот Peteff » Сря 15 дек 2010 20:26

масов проблем е . като се застуди така става . палиш караш около 200-300 метра на парва и тогава втората . или направо 1-ва и после трета :)

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Сря 15 дек 2010 22:00

не е гаранция 4е 6те се оправи но първото не6то което трябва да се направи е да смени6 маслото.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Сря 15 дек 2010 22:20

Аз съм със Голф 4 110 коня ТДИ,смених маслото....никакъв резултат.Нито по зле,нито по добре!

Потребителски аватар
Iv0o0o0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv0o0o0 » Сря 15 дек 2010 23:22

с 200-300 метра не се оправя до до центъра стигнах докато се оправи това са към 5 км
това ми е втора зима с тази кола предната зима не ми е правила такива мизерии :?

Потребителски аватар
MASTER-P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MASTER-P » Чет 16 дек 2010 23:06

Въпреки нищожния ми опит бих се присъединил и ще ти кажа, че и аз го имам този проблем. При мен се оправя след като се покара известно време (мисля, че ми е гъсто маслото на скоростната кутия, но нз). А иначе от студа ми се е случвало и други предавки по-трудно да включвам, но определено втора ми е кошмар. Та аз засилвам хубаво и след това превключвам на 2-ра за 2-3 секунди - дърпам бавно и поетапно. Кофти е особено сега зимата, ама няма начин. :|

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Чет 16 дек 2010 23:40

Iv0o0o0 написа:с 200-300 метра не се оправя до до центъра стигнах докато се оправи това са към 5 км
това ми е втора зима с тази кола предната зима не ми е правила такива мизерии :?

Ами те хората ти казаха. Викаш втора зима я караш, а лятото кара ли я? Маслото в скоростната кутия гледахме ли го? Каквото и да е(марка), то си губи смазочните качества след определен интервал. Не мога да разбера, що масово си мислите, че само с писане и питане ще ви се решат проблемите...
Успех, колега :да:

Потребителски аватар
Iv0o0o0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv0o0o0 » Чет 16 дек 2010 23:48

batko_miro написа:
Iv0o0o0 написа:с 200-300 метра не се оправя до до центъра стигнах докато се оправи това са към 5 км

Ами те хората ти казаха. Викаш втора зима я караш, а лятото кара ли я? Маслото в скоростната кутия гледахме ли го? Каквото и да е(марка), то си губи смазочните качества след определен интервал. Не мога да разбера, що масово си мислите, че само с писане и питане ще ви се решат проблемите...

целогодищно се кара колата иначе август месец като сменях двигателното ги накарах да проверят и него добре било ми казаха и колега предпочитам първо да питам след това да деиствам с питане до цариград се стига са казали хората :wink:

Потребителски аватар
bobie7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobie7 » Пет 17 дек 2010 0:09

Iv0o0o0 написа:
batko_miro написа:

целогодищно се кара колата иначе август месец като сменях двигателното ги накарах да проверят и него добре било ми казаха и колега предпочитам първо да питам след това да деиствам с питане до цариград се стига са казали хората :wink:

Това правило тук не важи. С питане на ''майстори'' до никъде не се стига. Моето масло уж 21 лв литъра преди точно една година го сменяха(немско някво) и миналата и тази зима е боза. Като оставя да поработи колата, да позагрее обаче после става рядичко и е доста приятно за каране.

retz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот retz » Пет 17 дек 2010 7:52

И аз имам този проблем. Вчера сутринта тръгнах и когато дойде време за втора - "ядец". Но схванах "цаката" - първа си влиза нормално и втора не я включвам веднага, а за малко оставям лоста в неутрално положение, след което втора се включва безпроблемно. Това важи докато загрее колата. После всичко протича нормално. Може би и аз ще трябва да сменя маслото. :?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 17 дек 2010 8:31

Разгледай привода от лоста до кутията, има разни джиджавки, дето може да ти тровят живота. Най - добре иди при грамотен майстор, не при тези, дето сменят масла.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пет 17 дек 2010 17:49

Ами аз масло смених,има сега някакви втулки на скоростният лост койтоп се износват.Тях още не съм ги гледал,имало и някакви 2 пръчки (незнам какаво ще рече тва),влизали в скоростната кутия се сменяли...
Имам и тампон на мотор или кутия за смяна,мотора малко се подмята като дам газ до 4000 об. и пусна гаста мотора се заклаща.Истината е някъде там,но е зима.Газ на първа,турвам трета и тя ше си загрее и втората ше се оправи!Тва е системата! mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”