не влиза втора
- Iv0o0o0
- Автомобил:
- Двигател:
не влиза втора
откакто стана студено времето имам проблем със втората влиза много много трудно проблема го има само при първото палене на колата като покарам малко се оправя случи ми се и няколко пъти като съм я оставил паркирана на задна на сутринта да трябва със всичка сила да дърпам лоста за да излезе и от тогава повече не я оставям на задна някой да знае какъв ми е проблема? 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: не влиза втора
масов проблем е . като се застуди така става . палиш караш около 200-300 метра на парва и тогава втората . или направо 1-ва и после трета 

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
не е гаранция 4е 6те се оправи но първото не6то което трябва да се направи е да смени6 маслото.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм със Голф 4 110 коня ТДИ,смених маслото....никакъв резултат.Нито по зле,нито по добре!
- Iv0o0o0
- Автомобил:
- Двигател:
с 200-300 метра не се оправя до до центъра стигнах докато се оправи това са към 5 км
това ми е втора зима с тази кола предната зима не ми е правила такива мизерии

- MASTER-P
- Автомобил:
- Двигател:
Въпреки нищожния ми опит бих се присъединил и ще ти кажа, че и аз го имам този проблем. При мен се оправя след като се покара известно време (мисля, че ми е гъсто маслото на скоростната кутия, но нз). А иначе от студа ми се е случвало и други предавки по-трудно да включвам, но определено втора ми е кошмар. Та аз засилвам хубаво и след това превключвам на 2-ра за 2-3 секунди - дърпам бавно и поетапно. Кофти е особено сега зимата, ама няма начин. 

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Iv0o0o0 написа:с 200-300 метра не се оправя до до центъра стигнах докато се оправи това са към 5 км
Ами те хората ти казаха. Викаш втора зима я караш, а лятото кара ли я? Маслото в скоростната кутия гледахме ли го? Каквото и да е(марка), то си губи смазочните качества след определен интервал. Не мога да разбера, що масово си мислите, че само с писане и питане ще ви се решат проблемите...
Успех, колега

- Iv0o0o0
- Автомобил:
- Двигател:
batko_miro написа:Iv0o0o0 написа:с 200-300 метра не се оправя до до центъра стигнах докато се оправи това са към 5 км
Ами те хората ти казаха. Викаш втора зима я караш, а лятото кара ли я? Маслото в скоростната кутия гледахме ли го? Каквото и да е(марка), то си губи смазочните качества след определен интервал. Не мога да разбера, що масово си мислите, че само с писане и питане ще ви се решат проблемите...
Успех, колега
целогодищно се кара колата иначе август месец като сменях двигателното ги накарах да проверят и него добре било ми казаха и колега предпочитам първо да питам след това да деиствам с питане до цариград се стига са казали хората

- bobie7
- Автомобил:
- Двигател:
Iv0o0o0 написа:batko_miro написа:Iv0o0o0 написа:с 200-300 метра не се оправя до до центъра стигнах докато се оправи това са към 5 км
Успех, колега
целогодищно се кара колата иначе август месец като сменях двигателното ги накарах да проверят и него добре било ми казаха и колега предпочитам първо да питам след това да деиствам с питане до цариград се стига са казали хората
Това правило тук не важи. С питане на ''майстори'' до никъде не се стига. Моето масло уж 21 лв литъра преди точно една година го сменяха(немско някво) и миналата и тази зима е боза. Като оставя да поработи колата, да позагрее обаче после става рядичко и е доста приятно за каране.
И аз имам този проблем. Вчера сутринта тръгнах и когато дойде време за втора - "ядец". Но схванах "цаката" - първа си влиза нормално и втора не я включвам веднага, а за малко оставям лоста в неутрално положение, след което втора се включва безпроблемно. Това важи докато загрее колата. После всичко протича нормално. Може би и аз ще трябва да сменя маслото. 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Разгледай привода от лоста до кутията, има разни джиджавки, дето може да ти тровят живота. Най - добре иди при грамотен майстор, не при тези, дето сменят масла.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз масло смених,има сега някакви втулки на скоростният лост койтоп се износват.Тях още не съм ги гледал,имало и някакви 2 пръчки (незнам какаво ще рече тва),влизали в скоростната кутия се сменяли...
Имам и тампон на мотор или кутия за смяна,мотора малко се подмята като дам газ до 4000 об. и пусна гаста мотора се заклаща.Истината е някъде там,но е зима.Газ на първа,турвам трета и тя ше си загрее и втората ше се оправи!Тва е системата!
Имам и тампон на мотор или кутия за смяна,мотора малко се подмята като дам газ до 4000 об. и пусна гаста мотора се заклаща.Истината е някъде там,но е зима.Газ на първа,турвам трета и тя ше си загрее и втората ше се оправи!Тва е системата!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”