проблем с климатроник
проблем с климатроник
значи става на въпрос за Golf3 климатроника не е фабричен имам 2 проблема с него.1- за да работи въобще да духа трябва да го усиля на макс и 2- вътрешният кръг въобще не работи, на дисплея показва че съм натиснал но нищо повече.Като взех колата всичко си бацаше. Ако има някой който може да помага ще съм много благодарен привечер мога да кача и снимки на климата. 
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
Re: проблем с климатроник
махни кората под чистачките и виж дали не е счупено моторчето.Този климатик никога няма да задуха силно.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
относни 1. виж дали има филтър на купето и дали не се е задръстил.
значи моторчето си работи проблема- интересното е че от време на време се оправя за малко и после е същото,а за филтъра сменям го често и пак същото
незнам тези проблеми могат да се появат при намалял фреон макар че то няма въобще да духа топло или студено просто вече се чуда от къде идват проблемите
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По точка 1:
доколкото разбирам вентилатора не тръгва на бавните степени.
Това се получава от лош контакт.
Ще ти обясня малко принципа на действие:
Управлението на климатроника подава напрежение от 1 до 5 волта към едно електонно устройство ( незнам как се нарича ) което се закачено на въздухопровода, което електронно устройство управлява степените на вентилатора. При мене имах проблем с напрежението от таблото на климатроника и резултата беше че понякога вентилатора спираше.
Относно силата на духането на вентилатора може да кажа, че духа силно. Казвам го като човек с кола с допълнително слаган климатроник.
П.С. качи снимка на климатроника
доколкото разбирам вентилатора не тръгва на бавните степени.
Това се получава от лош контакт.
Ще ти обясня малко принципа на действие:
Управлението на климатроника подава напрежение от 1 до 5 волта към едно електонно устройство ( незнам как се нарича ) което се закачено на въздухопровода, което електронно устройство управлява степените на вентилатора. При мене имах проблем с напрежението от таблото на климатроника и резултата беше че понякога вентилатора спираше.
Относно силата на духането на вентилатора може да кажа, че духа силно. Казвам го като човек с кола с допълнително слаган климатроник.
П.С. качи снимка на климатроника
това е въпросния климатроник тази грешка ми по показва доколкото знам проблем с темп. датчик
няма ли решение по моят въпрос, да уточня още нещо отново като пусна климатроника да работи,, работи единствено и само на макс по ниските степени ги няма и най интересното е че от време на време се оправя само и работи всичко? това ми е проблема, а за въпроса за вътрешния кръг го реших вакум-маркучето което влиза в купето и се намира централно зад мотора между двата маркуча за парното се беше скъсало и излязло остава някой да ми помогне по отношение за 1 въпрос.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Вентилатора се управлява от едно блокче,монтирано на кутията близо до вентилатора!Вътре има два транзистота,които е възможно да са дефектирали!Това трябва да ти е блокчето завентилатора http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=192526&hilit=diaviaОтносно грешката Е1 http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=225178&hilit=diavia
смени си датчика за вътрешна температура и ще се оправи гарантирам, проблема ти изцяло от него,да ти го обясня малко по подробно значи климатроника ти е нагласен на опция автоматичен и при включване надува до последно не може да се регулира защото дава тази грешка на дисплея, а ти се оправя отвреме на време защото датчика може за моменти да зацепва и после пак отказва, пиша всичко това не като майстор по климати а като човек имал абсолютно същия проблем преди има-няма 2седмици, след смяната на датчика всичко се оправи аре смени си датчика и ще почерпиш някой път 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
meraklia написа:.....а за въпроса за вътрешния кръг го реших вакум-маркучето което влиза в купето и се намира централно зад мотора между двата маркуча за парното се беше скъсало и излязло....
На Диавиа рециркулацията (вътрешният кръг) е със моторче освен АКО не са направили като на пасата на комшията ми. Неговият е В5 ама все пак бил е със ОРИГИНАЛЕН КЛИМАТИК който са преработили във климатроник. Предполагам и при теб е така дай някоя снимка на двигателният отсек
значи дефакто става на въпрос за датчика който се намира над пепелника в ляво, щот ми прави впечатление че когато дойде момента в който се оправя климатроника като му задам примерно 25 градуса той духа докато не стигне определената температура в купето и след това трябва спре доколкото не се лъжа поне това е моето обяснение, а той работи постоянно 
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Би трябвало вентилаторчето да работи постоянно!Когато не работи Климата какво ти показва за външна температура?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”