Маховик и съединител за Голф 1.8т
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Маховик и съединител за Голф 1.8т
Здравейте колеги. Утре ми предстой смяна на демпферния маховик и съединител (голф 4 1.8т AGU дросел с жило) Поръчах си от ebey този комплект КЛИК Обикновен маховик с притискател феродов диск и лагер. (16.7кг всичко) Доколкото разгледах пише че ще стане, но не съм на 100% сигурен утре ще се разбере. Какво мислите вие? Реална снимка нямам но изглеждат така пружините са 4 и са на феродовият диск. КЛИК
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Маховик и съединител за Голф 1.8т
Първо сигурен ли си че демпфера е заминал.На мен ми се изтърка съединителя ,но маховика беше ОК.Иначе замяната по чуждестранните форуми най-доброто което го дават е маховик от G60/ABF от моргата и после съединител + притискател от VR6.Същото нещо ми го каза и моя майстор когато ми сменя съединителя.
Втория линк със снимката дето си дал не разбрах какво е(закс едномасов ,но защо го пускаш)?
Втория линк със снимката дето си дал не разбрах какво е(закс едномасов ,но защо го пускаш)?
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Преди 5000км смених съединитела (феродов диск, лагер и притискател)на LUK тогава майсторите ми казаха че маховика ми е пред заминаване беше се понапукал и имаше луфт. Та минаха тези 5000 км и докато си карах колата отказаха скоростите. Когато е в покой колата или влизат много трудно скоростите или изобщо не влизат. При късмет ако вкарам първа, потегля и тръгна да бутам 2ра не влиза лоста. Общо взето колата или е на въже или се кара само на първа. Съединитела стана мекичък. Вторият линк е на комплекта ми който дойде от ebay.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
marchq написа: Вторият линк е на комплекта ми който дойде от ebay.
Първия тогава какво е? Иначе така както ми го обясняваш нещо са "овапцали" майсторите - тия симптоми не са на маховик.Аз на твое място новия не бих ходил да го слагам при тях - още повече ,че не е и стандартен.
- ceci4
- Автомобил: VW Golf V TDI 16V
- Двигател: BKD 2004
По всичко личи, че това е твоя съединител. Ако все пак има някакъв проблем трябва да го установиш преди слагане и да им ги върнеш в 7-дневен срок за твоя сметка. Доста смело е да си поръчваш цял комплект съединител, след като проблема може и да е в задействането му. Като цяло подкрепям махането на демпферния маховик, дори е трябвало още при първата смяна, понеже работата е много (парите също) и трябва да се осигуриш, че скоро там няма да се пипа.
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново. Вече съм с нов съединител и едномасов маховик. Разликата от преди е че при потегляне на 1-ва и задна предавка колата претриса. Също така и в ниските (900-1000) оборота на 2ра, но ще свиквам нямам друг избор за да избегна тези 1000+ лв за демпферен маховик. Другото което се появи е че оборотите преиграват (леко) когато засиля колата и освободя от скорост. Не знам дали има връзка, сигурно дроселовата клапа ми отново е за чистене. Ще кача и снимков материал да видите що иде реч. Маховика не сварих да го снимам.
П.С. Вижте последиците когато жена (майка ми) реши да се учи как се тегли друга кола. Запалила е феродовият диск. Без мое присъствие...

П.С. Вижте последиците когато жена (майка ми) реши да се учи как се тегли друга кола. Запалила е феродовият диск. Без мое присъствие...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”