Маховик и съединител за Голф 1.8т

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Маховик и съединител за Голф 1.8т

Мнениеот marchq » Нед 19 дек 2010 13:20

Здравейте колеги. Утре ми предстой смяна на демпферния маховик и съединител (голф 4 1.8т AGU дросел с жило) Поръчах си от ebey този комплект КЛИК Обикновен маховик с притискател феродов диск и лагер. (16.7кг всичко) Доколкото разгледах пише че ще стане, но не съм на 100% сигурен утре ще се разбере. Какво мислите вие? Реална снимка нямам но изглеждат така пружините са 4 и са на феродовият диск. КЛИК

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Маховик и съединител за Голф 1.8т

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 19 дек 2010 15:03

Първо сигурен ли си че демпфера е заминал.На мен ми се изтърка съединителя ,но маховика беше ОК.Иначе замяната по чуждестранните форуми най-доброто което го дават е маховик от G60/ABF от моргата и после съединител + притискател от VR6.Същото нещо ми го каза и моя майстор когато ми сменя съединителя.
Втория линк със снимката дето си дал не разбрах какво е(закс едномасов ,но защо го пускаш)?

Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchq » Нед 19 дек 2010 23:34

Преди 5000км смених съединитела (феродов диск, лагер и притискател)на LUK тогава майсторите ми казаха че маховика ми е пред заминаване беше се понапукал и имаше луфт. Та минаха тези 5000 км и докато си карах колата отказаха скоростите. Когато е в покой колата или влизат много трудно скоростите или изобщо не влизат. При късмет ако вкарам първа, потегля и тръгна да бутам 2ра не влиза лоста. Общо взето колата или е на въже или се кара само на първа. Съединитела стана мекичък. Вторият линк е на комплекта ми който дойде от ebay.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 20 дек 2010 9:14

marchq написа: Вторият линк е на комплекта ми който дойде от ebay.

Първия тогава какво е? Иначе така както ми го обясняваш нещо са "овапцали" майсторите - тия симптоми не са на маховик.Аз на твое място новия не бих ходил да го слагам при тях - още повече ,че не е и стандартен.

Потребителски аватар
ceci4
Автомобил: VW Golf V TDI 16V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот ceci4 » Пон 20 дек 2010 19:20

По всичко личи, че това е твоя съединител. Ако все пак има някакъв проблем трябва да го установиш преди слагане и да им ги върнеш в 7-дневен срок за твоя сметка. Доста смело е да си поръчваш цял комплект съединител, след като проблема може и да е в задействането му. Като цяло подкрепям махането на демпферния маховик, дори е трябвало още при първата смяна, понеже работата е много (парите също) и трябва да се осигуриш, че скоро там няма да се пипа.

Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchq » Пон 20 дек 2010 20:01

Здравейте отново. Вече съм с нов съединител и едномасов маховик. Разликата от преди е че при потегляне на 1-ва и задна предавка колата претриса. Също така и в ниските (900-1000) оборота на 2ра, но ще свиквам нямам друг избор за да избегна тези 1000+ лв за демпферен маховик. Другото което се появи е че оборотите преиграват (леко) когато засиля колата и освободя от скорост. Не знам дали има връзка, сигурно дроселовата клапа ми отново е за чистене. Ще кача и снимков материал да видите що иде реч. Маховика не сварих да го снимам.
П.С. Вижте последиците когато жена (майка ми) реши да се учи как се тегли друга кола. Запалила е феродовият диск. Без мое присъствие...
Изображение
Изображение
Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”