светна лампата на маслото и заработи на 3 цилиндъра
светна лампата на маслото и заработи на 3 цилиндъра
здравеите,имам проблем с голф 3,1.8,както я запалих и светна лампата на маслото,заработи на 3 цилиндъра,и след 20 метра огасна лампата,колата позагря малко и заработи нормално,но като видях маслото,щеката,беше вдигнала още толова масло,над нормалното,маслото мерише на бензин,не е прегрявана колата и незнам какво да правя,моля помогнете даите съвет.
Последна промяна от vani 1 на Пон 20 дек 2010 17:22, променено общо 1 път.
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
Re: светна лампата на маслото и заработи на 3 цилиндъра
vani 1 написа:здравеите,имам проблем с голф 3,1.8,както я запалих и светна лампата на маслото,заработи на 3 цилиндъра,и след 20 метра огасна лампата,колата позагря малко и заработи нормално,но като видях маслото,щеката,беше вдигнала още толова масло,над нормалното,маслото е станало на боза и мерише на бензин,в антифриза има и масло,не е прегрявана колата и незнам какво да правя,моля помогнете даите съвет.
В маслото има бензин, в антифриза има масло ! Лошо ! Възможно е да е спукан цилиндровият блок, главата или да е издухала гарнитурата на главата и да ги меша така! Трябва да се отвори, за да се види къде е проблема! Не я карай така колата, че да не се увеличат проблемите

Макар че бензин в маслото може да влиза и ако са прецакани сегментите на някой цилиндър.
здравеите,маистора смени свещите и смени маслото и колата се оправи,в антифриза нямаше масло не беше и намалял,но ми е чудно как е вкарал бензин в маслото,маистора каза че е скапано горивото,но ми е чудно как е вкарал този бензин
благодаря за отговора утре отива при маистор и ще пиша
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
vani 1 написа:здравеите,маистора смени свещите и смени маслото и колата се оправи,в антифриза нямаше масло не беше и намалял,но ми е чудно как е вкарал бензин в маслото,маистора каза че е скапано горивото,но ми е чудно как е вкарал този бензин
Дано да е това проблема и да се е оправила колата, но за всеки случай си следи нивото на маслото известно време

- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
vani 1 написа:здравеите,маистора смени свещите и смени маслото и колата се оправи,в антифриза нямаше масло не беше и намалял,но ми е чудно как е вкарал бензин в маслото,маистора каза че е скапано горивото,но ми е чудно как е вкарал този бензин
често,когато колата се кара на къси разстояния и не може да загрее добре се получава така(да вкарва бензин в маслото)-причините може да са от износени сегменти(неизгорелия бензин от богата смес минава през сегментите и после в картера)стари свещи(лошо изгаряне),много богата горивна смес(скапан бензирегулатор),много бавно загряване зимата(да речем заминал термостат)...
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
Lifeguard написа:vani 1 написа:здравеите,маистора смени свещите и смени маслото и колата се оправи,в антифриза нямаше масло не беше и намалял,но ми е чудно как е вкарал бензин в маслото,маистора каза че е скапано горивото,но ми е чудно как е вкарал този бензин
често,когато колата се кара на къси разстояния и не може да загрее добре се получава така(да вкарва бензин в маслото)-причините може да са от износени сегменти(неизгорелия бензин от богата смес минава през сегментите и после в картера)стари свещи(лошо изгаряне),много богата горивна смес(скапан бензирегулатор),много бавно загряване зимата(да речем заминал термостат)...
И аз търсех думи да дам обяснение, но колегата се е справил доста добре

Blagodaria vi MNOGO za otgovorite,super ste
Последна промяна от radotom на Сря 22 дек 2010 9:51, променено общо 1 път.
Причина: А!? Къде избегА кирилизатора? :)))))
Причина: А!? Къде избегА кирилизатора? :)))))
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”