Проблем с ролка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
izcrazy
Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
Двигател: AAZ

Проблем с ролка

Мнениеот izcrazy » Вто 21 дек 2010 10:50

Здравейте,на скоро си купих Г3 1.9ТД сменях му :масло,3те фитара,агренайен ремък,ремък на динамото и едната ролка
Преди малко слязах долу и след като я запалих чух странен шум в двигателя дигнах капака и видях че ролката отново ходи нагоре и надолу от какво може да е това явление?? :| :? :cry:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: Проблем с ролка

Мнениеот lrlmodo » Вто 21 дек 2010 11:06

От обтегача и - имаше някакъв филм с него, оста му разбиваше леглото.
Нещо такова беше - потърси - има писано

Потребителски аватар
izcrazy
Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
Двигател: AAZ

Мнениеот izcrazy » Вто 21 дек 2010 13:01

се още не съм зел книгата и реших да си зема кола преди това ся не че да се прая на големия разбирач ама спорет мене са ролките за пистовия ремък с една отверка натиснах оптигача на пистовата ролка дето ходи и спря момента на тракането явно е от там защото според ремака се охлабва и затяга а готато го натиснах спря да се чува шумът
повтарям не разбирам мн от двигатели просто от приятели знам малко ако можете помагайте благодаря предварително :) :да:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 21 дек 2010 23:52

Ако е един Г-образен елемент с ролка..,точно за прословутия обтегач си иде реч,май от другата страна има и някаква пружина.Разбиват се и втулките на Г-болта в алуминиевата конзола.Без разкостване на механизма не може да се каже кой е виновен,но си мисля при умели ръчички да се оправя това безобразие(добре че при мен още не е било "измислено",та си обтягам с генератора)
Виж си и ролката на генератора,по-скоро разбери дали е "проста" или "фрайлайф".Нема те плашим с пари.. :mrgreen:И виж за подробности в "дизел"-раздела,тука са бензинджии :screwy

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”