в прав път колата дърпа на ляво

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
faso
Автомобил:
Двигател:

в прав път колата дърпа на ляво

Мнениеот faso » Вто 15 мар 2011 17:57

здравейте колеги ! исках да питам - колата ми мина от стенд,на 4-те гуми направих баланс,предницата от до ми е сменена,и не е с удар(дори едвам има драскотини)! но пак ми дърпа на ляво.от какво ли е още това дърпане на ляво чудя се ?

Потребителски аватар
al_volante
Автомобил: golf 3
Двигател: afn 1996

Re: в прав път колата дърпа на ляво

Мнениеот al_volante » Сря 16 мар 2011 9:08

здрасти колега,от много неща може да е,наи-простите са:неравномерно налягане на гумите,лош реглаж...може и лагер на главина да е,да ти задържа някой спирачен апарат...всички гуми еднакви ли са като размер?тези неща провери. :да:

Потребителски аватар
plamenpet81
Автомобил: Vento
Двигател: ABS

Мнениеот plamenpet81 » Сря 16 мар 2011 10:41

Може и от крива гума да е.При мен като карам предна лява гума леко тупти,при положение че е лепена на едно място понеже е имала процеп.Отделно от това самите гуми вече са стари и карам до края на месеца с тях.С лятните нямам никакви проблеми.Колегата по горе правилно ти казва да си погледнеш спирачните апарати да не би да задържат,баланса на гумите също има значение.След като се направи баланс на гумите и като покараш малко,нормално за българските пътища е да ти си поразмести баланса,да не говорим ако влезнеш в някоя голяма дупка.Преди месец на един колега му смениха дискове,накладки.Всичко по предницата му е сменено и пак му дърпа на ляво.Съмнява се във крив спирачен апарат,но така и не може да разбере от какво е.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 16 мар 2011 14:27

Други варианти,които се сещам са...разбити тампони,шарнир,крив носач,изпуснали амортисьори,мека гума,баланс,наклон на пътя. :Mr Green Fun

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 16 мар 2011 14:30

Освен всичко останало - лоша геометрия заден мост (изкривен) scare .
Ако не е много, колега, компенсирай със различно налягане в гумите. Става. Донякъде.

П.С. Човек, който прави стенд на автомобили ми е казвал: всичко й правя на моята си кола - окачване, нови гуми, перфектни настройки и пак тегли :D .

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот najdobrix » Сря 16 мар 2011 20:43

размени лява с дясна (предни) гуми и пиши за резултата.

Потребителски аватар
faso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faso » Сря 16 мар 2011 21:40

мерси мн колеги !
за гумата ще пробвам и ще пиша

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 17 мар 2011 0:38

Колега, много може да са причините, но почни да ги елиминираш от тези, дето не болят и са евтини.

Иди на гумаджия да ти провери гумите - балансирани ли са, да не са криви, джантите как са, налягането еднакво ли е. Може да размениш гумите, както колегата ти е казал, но според мен по-добре на диагонал - задна лява отива отпред вдясно и обратно.

Друго лесно и безплатно нещо, което може да направиш е следното: вдигаш на крик, оставяш на нулева и проверяваш и четирите гуми могат ли леко да се въртят с ръка и дали не опират накладките.

Ако си сигурен, е не е имало удари отпред, огледай задницата. Както са споменали колегите, може задният мост да е крив :!:

Потребителски аватар
faso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faso » Чет 17 мар 2011 11:07

Колеги всичко е тик так в колата и предницата и баланс'а на гумите мостовете са здрави - самнявам се вече о спирачния апарат(и от него ако не е - мога да кажа че е виновен България :Д развалените му патища

Потребителски аватар
faso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faso » Чет 17 мар 2011 11:11

и последно да ви питам - като е студено времето под 0 та колата ми мн тресе - едвам ко карам даже.Някой викат че е било заради годините на колата някой пък викат че е от горивния филтър,чудя се вече кво ли да му правя да спре тресенето като е студен двигателя.(горивния е сменен скоро а пак двигателя е 1.6 72 коня и е на 200 000 релани километри.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Чет 17 мар 2011 11:47

Кажи поне за каква кола става дума...бензин? дизел ? ако е дизел и го прави само отначало виж си подгревните свещи.При мен така тресеше.Взех нови на Бош и вече мърка,а за претрисане и дума не може да става

Потребителски аватар
faso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faso » Чет 17 мар 2011 15:58

Бензин

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”