в прав път колата дърпа на ляво
в прав път колата дърпа на ляво
здравейте колеги ! исках да питам - колата ми мина от стенд,на 4-те гуми направих баланс,предницата от до ми е сменена,и не е с удар(дори едвам има драскотини)! но пак ми дърпа на ляво.от какво ли е още това дърпане на ляво чудя се ?
- al_volante
- Автомобил: golf 3
- Двигател: afn 1996
Re: в прав път колата дърпа на ляво
здрасти колега,от много неща може да е,наи-простите са:неравномерно налягане на гумите,лош реглаж...може и лагер на главина да е,да ти задържа някой спирачен апарат...всички гуми еднакви ли са като размер?тези неща провери. 

- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Може и от крива гума да е.При мен като карам предна лява гума леко тупти,при положение че е лепена на едно място понеже е имала процеп.Отделно от това самите гуми вече са стари и карам до края на месеца с тях.С лятните нямам никакви проблеми.Колегата по горе правилно ти казва да си погледнеш спирачните апарати да не би да задържат,баланса на гумите също има значение.След като се направи баланс на гумите и като покараш малко,нормално за българските пътища е да ти си поразмести баланса,да не говорим ако влезнеш в някоя голяма дупка.Преди месец на един колега му смениха дискове,накладки.Всичко по предницата му е сменено и пак му дърпа на ляво.Съмнява се във крив спирачен апарат,но така и не може да разбере от какво е.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Други варианти,които се сещам са...разбити тампони,шарнир,крив носач,изпуснали амортисьори,мека гума,баланс,наклон на пътя. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Освен всичко останало - лоша геометрия заден мост (изкривен)
.
Ако не е много, колега, компенсирай със различно налягане в гумите. Става. Донякъде.
П.С. Човек, който прави стенд на автомобили ми е казвал: всичко й правя на моята си кола - окачване, нови гуми, перфектни настройки и пак тегли
.

Ако не е много, колега, компенсирай със различно налягане в гумите. Става. Донякъде.
П.С. Човек, който прави стенд на автомобили ми е казвал: всичко й правя на моята си кола - окачване, нови гуми, перфектни настройки и пак тегли

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
размени лява с дясна (предни) гуми и пиши за резултата.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, много може да са причините, но почни да ги елиминираш от тези, дето не болят и са евтини.
Иди на гумаджия да ти провери гумите - балансирани ли са, да не са криви, джантите как са, налягането еднакво ли е. Може да размениш гумите, както колегата ти е казал, но според мен по-добре на диагонал - задна лява отива отпред вдясно и обратно.
Друго лесно и безплатно нещо, което може да направиш е следното: вдигаш на крик, оставяш на нулева и проверяваш и четирите гуми могат ли леко да се въртят с ръка и дали не опират накладките.
Ако си сигурен, е не е имало удари отпред, огледай задницата. Както са споменали колегите, може задният мост да е крив
Иди на гумаджия да ти провери гумите - балансирани ли са, да не са криви, джантите как са, налягането еднакво ли е. Може да размениш гумите, както колегата ти е казал, но според мен по-добре на диагонал - задна лява отива отпред вдясно и обратно.
Друго лесно и безплатно нещо, което може да направиш е следното: вдигаш на крик, оставяш на нулева и проверяваш и четирите гуми могат ли леко да се въртят с ръка и дали не опират накладките.
Ако си сигурен, е не е имало удари отпред, огледай задницата. Както са споменали колегите, може задният мост да е крив

Колеги всичко е тик так в колата и предницата и баланс'а на гумите мостовете са здрави - самнявам се вече о спирачния апарат(и от него ако не е - мога да кажа че е виновен България :Д развалените му патища
и последно да ви питам - като е студено времето под 0 та колата ми мн тресе - едвам ко карам даже.Някой викат че е било заради годините на колата някой пък викат че е от горивния филтър,чудя се вече кво ли да му правя да спре тресенето като е студен двигателя.(горивния е сменен скоро а пак двигателя е 1.6 72 коня и е на 200 000 релани километри.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Кажи поне за каква кола става дума...бензин? дизел ? ако е дизел и го прави само отначало виж си подгревните свещи.При мен така тресеше.Взех нови на Бош и вече мърка,а за претрисане и дума не може да става
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”