Здравейте колеги, колата ми е голф 4 2000 година мотор 1.6 SR AKL . Имам питане относно този вид двигатели ако някои има да ми пише дали има проблем с термостата. Карам известно време около 15 мин около 7-8 километра но стралката за температурата почти не помръдва минава доста повече време до като загрее и то стига до 60-70 градуса.. при което на следващият светофар пада температурата. На място пробвах и ми отне около 15 мин за да стигне 75-80 градуса. Съобразявам се че времето в софия е доста студено.Оставил съм сега колата в един сервиз за да ми я вържат на диагностика и ми казаха че било нормално всичко и въпреки това малко се съмнявам.Пишете за вашето мнение.
Марси предварително!
Здравейте колеги въпрос за термостат!
Re: Здравейте колеги въпрос за термостат!
Привет колега,ако не гасиш колата,да ти пада веднъж достигната температура,не е нормално!
дори при продъжително спускане и навлизане директно на студената струя,не би трябвало да се променя температурата,ако термостатат е наред.
Как се е държала колата досега
(изключвам минусовите температури,щото на много къси разстояния 3-4км,е възможно да не достигне нормална работна температура),на извънградски цикъл?получава ли се падане на температурата или "неможене"да качи над 60-70градуса?ако го е правила това или стига докато излезеш от града 90 и след това подкарвайки я извънградско пода,значи си за термостат....
Ориентирай се към behr или wahler,мисля,че бяхя термостатите,не пести пари,че има много ментаци,въреки,че гаранция -
дори при продъжително спускане и навлизане директно на студената струя,не би трябвало да се променя температурата,ако термостатат е наред.
Как се е държала колата досега
(изключвам минусовите температури,щото на много къси разстояния 3-4км,е възможно да не достигне нормална работна температура),на извънградски цикъл?получава ли се падане на температурата или "неможене"да качи над 60-70градуса?ако го е правила това или стига докато излезеш от града 90 и след това подкарвайки я извънградско пода,значи си за термостат....
Ориентирай се към behr или wahler,мисля,че бяхя термостатите,не пести пари,че има много ментаци,въреки,че гаранция -

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,моята е със същия двигател,за около 3-4км.достига 90град.и от там не мърда както ида я карам,което ще рече,че при теб има някакъв проблем.
- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
Колега или датчика не е наред,или термостата
Провери всички маркучи дали са топли 
Моита ми правеше такива номера в началото като я купих......като я отворих термостата беше леко избушен
Е като го смених с новичък за около 27 лв. всичко си доиде на място и колата загрява много добре и кове 90 градуса
Жив и Здрав !

Моита ми правеше такива номера в началото като я купих......като я отворих термостата беше леко избушен

Е като го смених с новичък за около 27 лв. всичко си доиде на място и колата загрява много добре и кове 90 градуса

Жив и Здрав !
мерси много, явно ще се сменя няма друг начин то сега ми излеза за смяна и ламбда сондата защото ми гане ж движение на празен ход като мина, дано след тези смени всичко е наред през зимата 

- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
dangi_ написа:Колега или датчика не е наред,или термостатаПровери всички маркучи дали са топли
Моита ми правеше такива номера в началото като я купих......като я отворих термостата беше леко избушен![]()
Жив и Здрав !
Колега какъв термостат взе за 27лв.,като марка питам? на колко градуса отваря?
Знаеш ли за този двигател колко стува оригиналния?
- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
Колега...губи ми се името нещо....но термостата си е хубав,от ауто + е.
И бях чел за въпросната марка тук във форума....маи на него пишеше от 87 до 92 градуса.....но си кове точно 90
Свалих си стария отидох си с него и си купих този,,,,нямам никакви проблеми.
Преди година го подмених.
И бях чел за въпросната марка тук във форума....маи на него пишеше от 87 до 92 градуса.....но си кове точно 90

Свалих си стария отидох си с него и си купих този,,,,нямам никакви проблеми.
Преди година го подмених.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”