Колата е голф 2 1.8 моно, на таблото има жълта лампичка,чувал съм различни мнения за какво е .. Нека някой запознат да каже.
ако взема табло с оборотомер и предполагам тая жълта лампа ще липсва , дали ще има проблем. Изобща дали има табло с оборотомер и такава лампа за голф 2.
Въпрос относно километраж ?
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно километраж ?
А какво е изобразено под или над тази жълта лампичка ? Принципно може да е за подгряваща свещ и водоотделител , а може да е и за системата за контрол на двигателя . Щом колата е бензин предполагам трябва да е за системата за контрол на двигателя .
незнам как да ти го опиша, един който се води за майстор каза че било ламбда сондата, под лампичката има нещо като гърне и светкавица по средата
. Проверих в гугъл дали няма снимка но не открих , ще се наложи да я снимам аз и ще я кача тук.
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Ииии колко навреме ми дойде тая тема
,тъкмо се чудех дали аз да пускам!
А пък ще помогна и с некоя снимка...

Предполагам за тази лампа става въпрос,и на мен питането ми е за какво служи,и дали ако го монтирам това табло на РП-то ще е функционална(а не само за украса)?
Към колегата пуснал темата,съществува табло с оборотомер и лампа (заради която е пуснал темата),това от снимките е точно такова
,и мисля че нищо няма да има на колата като караш с табло без такава лампа.
Аз досега съм карал без нея. 
,тъкмо се чудех дали аз да пускам! А пък ще помогна и с некоя снимка...

Предполагам за тази лампа става въпрос,и на мен питането ми е за какво служи,и дали ако го монтирам това табло на РП-то ще е функционална(а не само за украса)?
Към колегата пуснал темата,съществува табло с оборотомер и лампа (заради която е пуснал темата),това от снимките е точно такова

- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
диода е за ламбда сонда!
- toshe v ataka
- Автомобил:
- Двигател:
butsefal написа:диода е за ламбда сонда!
това е за диагностиката така мисля
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Ивка , това е точно системата за контрол на двигателя !

демек няма проблем да карам и без нея, ами ако понякой време прави проблем тая лампа и свети аз как ще разбера примерно.
antonco написа:демек няма проблем да карам и без нея, ами ако понякой време прави проблем тая лампа и свети аз как ще разбера примерно.
ако имаш проблем в мотора и светне тази лампа има начин за диагностика - по метода на мигащите кодове! има много писано за тях и ползвай търсачката.ако се затрудниш -пиши тук!ще ти подскажем!

Мисълта ми е като сложа таблото на което няма лампичка, съответно ако свети тази лампичка аз няма да мога да разбера защото я няма на таблото, в този ред на мисли как примерно мога да разбера ,че лампичката е светнала , проблем по двигателя, неможе да запали ли , кво ?.. аз все пак ще си запазя старото табло и ако се наложи ще го присъдя пак. Интересно ми е да знам дали немога да монтирам тази лампичка на другото табло което е с оборотомер ..че тоя часовник направо немога да го гледам !
потърси от пасат ,но малко е старичко и трудно ще намериш.не съм сигурен защото такава инплантация не съм извършвал. да сподели някой който е правил.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ако толкова държиш на чек енджина,проследи и провери кой кабел отговаря за него до таблото.После е лесно,или на новото си правиш(добавяш тази лампа)с отделен кабел,тъй като няма да имаш писта.Аз направих така с смукача и ръчната.При полото индикацията на ръчната е на таблото,от пасата който взех таблото заради оборотомера и разходомера,нямаше тази индикация,както и за смукача.Просто ги добавих и това е,имаше и снимки тука в форума,ама нещо ги е хванало липсата,така и не са възстановени в темата 

enigma79 написа:Ако толкова държиш на чек енджина,проследи и провери кой кабел отговаря за него до таблото.После е лесно,или на новото си правиш(добавяш тази лампа)с отделен кабел,тъй като няма да имаш писта.Аз направих така с смукача и ръчната.При полото индикацията на ръчната е на таблото,от пасата който взех таблото заради оборотомера и разходомера,нямаше тази индикация,както и за смукача.Просто ги добавих и това е,имаше и снимки тука в форума,ама нещо ги е хванало липсата,така и не са възстановени в темата
мисля че няма да мога да се справя с тази задача..
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
antonco написа:[|
Има и друг вариант,пак проследяваш кой кабел е за индикацията и го правиш с външна индикация.Обиколи по моргите и ще намериш такава външна индикация.Ако беше тука,можех да ти предложа безплатно такава индикация.Пак ще е ръбеста,като линията на нашите коли и табла
С една дума ще се впиши идеално в интериора 
Искам да си използвам старата тема да питам един друг въпрос.
Като начало смених си старото табло с такова с оборотомер и отчита в м/ч . Няма проблем всичко си беше точно. Но часовника не работи. Свалих пак таблото сложих му друга крушка - няма ефект. Някои да ми даде идеи как се ремонтира и има ли възможност или варианта е да сменям цялото табло - пак
Къде е проблема?
Като начало смених си старото табло с такова с оборотомер и отчита в м/ч . Няма проблем всичко си беше точно. Но часовника не работи. Свалих пак таблото сложих му друга крушка - няма ефект. Някои да ми даде идеи как се ремонтира и има ли възможност или варианта е да сменям цялото табло - пак
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”