Разлуфтена седалка-Голф 4
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Разлуфтена седалка-Голф 4
Колеги някой имал ли е подобен проблем,предната пасажерска седалка има луфт и като не седи никой на нея доста трака.Луфта е долу в релсите поне аз тъка си мисля,та въпроса ми е какво се сменя за да изчезне този луфт???Интересно че шофьорската е здрава а се очаква първо тя да се разбие!!!
Как се решава този проблем?

- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
В релсите на седалката има едни бели пластмаси като пластини,които или се разбиват и чупят или може изобщо да ги няма.На А3-ката ми я няма едната от тези пластмаси на шофьорската седалка и в завои и тя леко завива
Вероятно при теб първо са се прецакали тези пластмаски на шоф.седалка,но са взели от пасажерската и затова сега тя трака

Вероятно при теб първо са се прецакали тези пластмаски на шоф.седалка,но са взели от пасажерската и затова сега тя трака

Re: Разлуфтена седалка-Голф 4
да явно и аз го имам този проблем, а дали се продават тези ш....и пластмаси!?
чува се едно много дразнещо причукване когато спирам
чува се едно много дразнещо причукване когато спирам

колеги, дали тези пластмасови плъзгачи са тези с номер 16 на схемата?!Обозначени са като :"glide piece"?
след смяна на пластмасите отново има хлопане в седалката, някакви идеи? 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Пластмаските се продават в магазините. Вземах за моята Джета мисля по около лев и нещо-два бройката. Вътрешната и външната пластмаса са различни, но това ще ви го кажат и в магазина. Поне така е при Мк2, за Мк4 ме мързи да търся в ЕТКА. Аз сложих нови на пасажерската седалка, ама след време пак се разхлопа. 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Ем че пробвайте да си оправите релсите... може да звучи тъпо ама преди време на стария голф с чука ги оправях
Бях изперкал от тракане и лопане.

Явно в колите ви доста чето е правено с..с на пасажерската седалка, за да се разхлопа преди шофьорската 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
това тропане идва от "ролките" в задната част на седалката. те са пластмасови и явно се износват с времето , особенно ако седи по тежък човек на въпросната седалка . при мен това тропане изчезна след смазване с грес на въпросните ролки и на релсите по които вървят но след време пак се появи . сега от студа или незнам от какво но спря да тропа . доколкото съм разглеждал при демонтирането на седалката мисля че тези пластмасоите колелца могат да се подменят и вероятно се продават отделно т.к. си имат номер по етка . възможно е и да има луфт който да не е от колелцата а от самите релси - каналите по които вървят колелцата да са се разширили и затова да тропа . ако е от релсите предполагам с един управител (чук) проблема ще се реши но за колко време незнам .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”