стъклата ми замръзват
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: стъклата ми замръзват
Как тъка замръзват отвътре? Данеби да ти залепват за уплатнението?
- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
дай малко повечи инфо ,замръзват от конденз появил се при пуснато парно ли, или залепват за уплътнението и не могат да се свалят/вдигат?
- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
И при моята голфара е така.Тази сутрин челното стъкло ми имаше лед от вътре,неприятна история докато се изчисти.Има влага в купето и през деня полепва по стъклото,нощем замръзва 

Ако става въпрос за скреж отвътрешната страна на предното стъкло,то при мен проблема беше влажен филтър на купето.От виелицата беше се напълнело със сняг около филтъра и вкарваше влага,която сутрин замръзваше по стъклото. 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
plamingo написа:И при моята голфара е така.Тази сутрин челното стъкло ми имаше лед от вътре,неприятна история докато се изчисти.Има влага в купето и през деня полепва по стъклото,нощем замръзва
Пример (незнам при тебе дали е така) Когато се прибереш, ако на колата останат запотени прозорците от вътре, вечерта става студено и падат температурите, съответно отвътре конденза който е останал замръзва! За това е хубаво да се пуска парното до последно да издухва прозорците и чак тогава да гъсиш колата! Поне така си го описвам аз!

Последна промяна от my heart iS iCe на Сря 26 яну 2011 20:52, променено общо 1 път.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Оставяйте си по половин-един см някое стъкло отворено, така влажността и температурата вън и вътре се изравнява и не замръзва отвътре стъклото 

- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
По скоро замръзват от водата по стелките, която се изпарява и стъклата се изпотяват и от там при ниските температури замръзва.Моето решение е спрей против замръзване и изтупване на стелките от снега и водата по тях.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Преди да изключиш колата вечер, отвори вратата да влезе студен въздух за около 1-2 мин. Друг вариянт е да покараш с леко отворен прозорец преди спиране за през нощта
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък нямам такъв проблем. Можеби се дълйи на това, че постоянно карам на леко отворено стъкло и ако има влага си излиза 

- Papa_Dock
- Автомобил:
- Двигател:
Аз го имах същия проблем, но термостата беше заминал и колата не загряваше изобщо от което си следва че и топло не идваше от никъде, само от отоплението на седалките
. Като го смених покарах на 28 градуса колата се затопли и проблема изчезна
Според мен трябва да я затоплиш и да проверяваш за хубаво затворени прозорци, врати, може да провериш и уплътненията на вратите.

- Mladen88
- Автомобил:
- Двигател:
има един спрей на СОНАКС много съм доволен от него.той за против изпотяване на стъклата пробвай с него ако не колегите са изразили доста начини 

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имаш ли въздушен филтър на парното?
Ако имаш кога си го сменял за последно ?
При мене не го бях сменял близо година и половина, вчера го смених и се оправиха ледовете по стъклата.
Ако имаш кога си го сменял за последно ?
При мене не го бях сменял близо година и половина, вчера го смених и се оправиха ледовете по стъклата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”