Здравейте, колеги! Обръщам се за съвет към вас. Имам едно голфче 1.6 ЕЗ 1989г. 5 скорости и ми седи в гаража на село. Мисля да го постегна и превърна в добра кола за ежедневна употреба.
Въпросите са ми следните - да приемем, че си намерия двигател 1.8 RP оборудван:
Трябва ли да сменям скоростна кутия или съединител?
Нужна ли е подмяна на изпускателната система?
Полуоските различни ли са?
Трябва ли ми нова ел. инсталация и как стоят нещата с компютъра на RP (той май има)?
Различия в лостовата система на скоростите има ли?
Поздрави!
Golf mk2 от EZ към RP - решено
Golf mk2 от EZ към RP - решено
Последна промяна от Xpu100 на Пон 31 яну 2011 21:25, променено общо 1 път.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Golf mk2 от EZ към RP
Смени си коляновия вал и буталата с такива от РП/АБС и си свиркай,парите дето ще ги набуташ за друг двигател ги използвай за ремонт на този,трябва ти и двигателната инсталация (ЕЗ е карборатор а РП моно)компир,изпускателната система,моното,мисля и помпите са различни,може и да пропускам нещо но нека колегите да ме поправят 

Колегата PuShE_ и vit_autosofia (Люси) ме ориентираха какво да правя - няма да сменям двигатели а ще съживя този.
Темата е позната: смяна на сегашните бутала и биели с такива от 1.8. Смяна на главата с друга и на изпускателната система също.
Да попитам по-запознатите от мен: коляновите валове на 1.6 ЕЗ и на 1.8 еднакви ли са? Тоест трябва ли да сменям и вала или не?
Темата е позната: смяна на сегашните бутала и биели с такива от 1.8. Смяна на главата с друга и на изпускателната система също.
Да попитам по-запознатите от мен: коляновите валове на 1.6 ЕЗ и на 1.8 еднакви ли са? Тоест трябва ли да сменям и вала или не?
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: Golf mk2 от EZ към RP - решено
Вала също се сменя.Главата е една и съща.Може да има разлика единствено в разпределителният вал.Скоростната кутия и всичко останало като полуоски и лостова система е еднаква 
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Xpu100 написа:Колегата PuShE_ и vit_autosofia (Люси) ме ориентираха какво да правя - няма да сменям двигатели а ще съживя този.
радвам се че съм помогнал,ако имаш проблеми имаш ми скайпа не се притеснявай да пишеш

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
На RP-то буталата са по дълбоки и от там идва ниската степен на сгъстяване,която е 9:1
Яла ми некой ден на гости да пием каквото пиеш

Яла ми некой ден на гости да пием каквото пиеш

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
vit_autosofia написа:На RP-то буталата са по дълбоки и от там идва ниската степен на сгъстяване,която е 9:1
Яла ми некой ден на гости да пием каквото пиеш![]()
Степента на сгъстявне при РП и ЕЗ е еднаква 9:1,както и диаметъра на буталото,разликата е в хода на буталото т.е. сменяват се биели и кол.вал и имаш 1,8 блок.За главата се сменя разпр.вал с този на РП,а по-добре с такъв от 2Е мотор(пасва идеално,а и е по-агресивен),за горивото може да се пробва с карбуратор от 1,8,че с моното е повече зор и по-скъпо

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Мотовилките за 1.6 и 1.8 са еднакви, буталата са различни във височина. Тъй като обема е по-голям, запазването на степента на сгъстяване при еднакви глави може да се получи само с по-дълбоки глави на буталата, както е написал vit_autosofia.
- vit_autosofia
- Контакти:
anrus написа:Мотовилките за 1.6 и 1.8 са еднакви, буталата са различни във височина. Тъй като обема е по-голям, запазването на степента на сгъстяване при еднакви глави може да се получи само с по-дълбоки глави на буталата, както е написал vit_autosofia.

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
anrus написа:Мотовилките за 1.6 и 1.8 са еднакви, буталата са различни във височина. Тъй като обема е по-голям, запазването на степента на сгъстяване при еднакви глави може да се получи само с по-дълбоки глави на буталата, както е написал vit_autosofia.
Колега,аз теоритично го мислех така,не съм пробвал,но като се поразрових тук там,излиза,че си прав,извинявам се
Колеги, благодаря ви на всички за отговорите! Вече горе долу ми се изясниха нещата.
Ефекта ще се усети ли ако си остана с пиербурга? Сега си пали и си държи обороти студен и топъл.
Смисъл аз ще търся Кейхин, но понеже колата е на село, а Люси в София, ще трябва поне 200км след като сменя нещата да си карам с пиербурга. Навярно няма да има проблеми - ще върви?
А с кейкина как ще ми се смукача (обогатителя), ръчен ли? И Кейхин 1 или 2?
Ефекта ще се усети ли ако си остана с пиербурга? Сега си пали и си държи обороти студен и топъл.
Смисъл аз ще търся Кейхин, но понеже колата е на село, а Люси в София, ще трябва поне 200км след като сменя нещата да си карам с пиербурга. Навярно няма да има проблеми - ще върви?
А с кейкина как ще ми се смукача (обогатителя), ръчен ли? И Кейхин 1 или 2?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Аз пък не виждам смисъл да даваш пари за ремонти и смяна на нещо, което работи. Ако празният ход е добър, колата има динамика, работи гладко, според мен не барай, докато нещо не се прецака. За кола, която я ползваш от точка А до точка Б едва ли има смисъл от такива инвестиции 

- vit_autosofia
- Контакти:
Всеки си има някакви цели в живота
-
ji4kata
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ще го правиш 1.8 ще трябва да се сменят жигльорите на твоя карб ако мислиш да караш с него,но за мен по добрия вариант е да го смениш с Кейхин 2 .При Кейхин 2 поне не се сменя колектота а само тампона на карба.
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
ji4kata написа:Ако ще го правиш 1.8 ще трябва да се сменят жигльорите на твоя карб ако мислиш да караш с него,но за мен по добрия вариант е да го смениш с Кейхин 2 .При Кейхин 2 поне не се сменя колектота а само тампона на карба.
И защо трябва да сменя жигльорите ако можеш да обясниш на всички
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”