195/60/15 - ще имам ли проблем?
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
195/60/15 - ще имам ли проблем?
Сега съм с нормално окачване , вече имам спортни пружини които свалят с 40 мм интересува ме с този размер гуми ще опират ли в калниците?Джантите са ББС оригиналните на Голф 3-ка.Мерси предварително !
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Според мен няма съществена промяна в разхода. Илюзията за повишения разход идва от там, че слагайки по-голям размер гуми се промят показанията на скоростомера. От там логично, и на брояча за изминато разстояние. Така излиза, че си изминал по-късо разстояние и при изчислението излиза, че ти се повишава разхода.
При този размер, при скорост от 100 км/ч, на километража ще ти показва 93 км/ч, така че можеш да си изчислиш с колко ще излиза по-голям разхода на гориво. Можеш да използваш различните калкулатори в нета за да видиш и с колко ще ти се увеличи диаметъра на самата гума.
При този размер, при скорост от 100 км/ч, на километража ще ти показва 93 км/ч, така че можеш да си изчислиш с колко ще излиза по-голям разхода на гориво. Можеш да използваш различните калкулатори в нета за да видиш и с колко ще ти се увеличи диаметъра на самата гума.

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Значи аз така или иначе ще ги сменям тези гуми защото си заминават , това лято им е последно,не знам кога точно ще монтирам пружините защото предните ми амортесьори са за смяна та ще гледам двете неща да ги комбинирам , по принцип ако опират летните ми гуми ще слагам зимните те са 14 цола .Аз по принцип сега си карам с този размер гуми и не виждам как ще се промени разхода на гориво само като сменя пружините........или има и такава зависимост ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
То ако става на въпрос Джетата изобщо не и дават 15 цола,ама на мен мисълта ми беше ако някои е карал с такова окачване и с такива гуми да сподели има ли проблеми , то и джантите са важни затова съм споменал и какви са точно всички ги знаят ,а що се отнася до стандартните размери които дава производителя тва мисля че нямаше нужда да се споменава едва ли някой не е на ясно с тях !Мерси предварително ! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”