Здравейте купих си голф4
Изкам да задам два вапроса
1.Имам теч на масло между двигателя и скоросната кутия.
2.Какви са цените на макферсона и имали значение какви ще сложа
Голф4
-
- Автомобил:
- Двигател:
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Re: Голф4
И при мен прокапваше масло от там и се оказа, че се спуска отзад по целия двигател, като тръгва от гарнитурата на капака на клапаните - малко силикон и нещата се успаха. Все пак напиши за какъв двигател говорим.
Какво имаш предвид под "макферсони"? Амортисьори, пружини, тампони ......? Какво искаш да сменяш?
Какво имаш предвид под "макферсони"? Амортисьори, пружини, тампони ......? Какво искаш да сменяш?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Забравих да запиша - TDi 110. Интересувам се за тампоните на макферсона и двигателя.
- rmk
Само да попитам защо ще сменяш тампоните на макферсона? Да не би проверката да се състоеше във вдигане на колата на подемник и блъскане на целия макферсон нагоре? Щото и с чисто новите тампони пак ще хлопа. Дори и да са ти показали, че новите тампони са по-високи от старите ти, имай предвид, че новите ще слегнат точно за една седмица. Колкото до марка не мога да ти препоръчам, аз взимам разни непретенциозни и всичките карат много, до сега не ми се е скапвал тампон, веднъж като го сменя.
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Тампоните са 30 лв двата с лагерчетата.
@rmk, точно тампони не се проверяват с блъскане на макферсона, а състоянието им се разбира по поведението на колата по неравности и завои. Когато се разбият возията става доста по-твърда.
@rmk, точно тампони не се проверяват с блъскане на макферсона, а състоянието им се разбира по поведението на колата по неравности и завои. Когато се разбият возията става доста по-твърда.
Последна промяна от theraven на Чет 10 фев 2011 8:41, променено общо 2 пъти.
- rmk
Надявах се, написаното от мен горе да се разбира, че и аз не съм съгласен с такава "проверка". Съжалявам ако съм подвел някого. С блъскане на колелото нагоре проверка НЕ СЕ прави (или поне така този тампон не може да се провери).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам хлопане в ходовата част отпред и ми казаха, че е от тампоните на макферсона
и някакъв тампон на двигателя които трябва да сменя
и някакъв тампон на двигателя които трябва да сменя
И аз го имам хлопането на моя голф 1.6 АКЛ . Смених тампоните на макферсона, заедно с амортисьорите и си остана проблема.
- mirogti1983
- Автомобил:
- Двигател:
проверете си тампоните на стабилизиращата щанга 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,да използвам темата да кажа и при мен как е,смея да твърдя,че колата ми се държи доста добре на пътя,но в случаите(може би два три пъти досега за 6 месеца)когато нацеля някоя дупка се чува много силно тропане от пред в зависимост с кое колело се е случило,но при огледа всичко изглежда наред.Колата ми е БОРА,предполагам,че е като на ГОЛФ4.Направило ми е впечатление,че когато вдигам колата на крик отпред,отгоре захващането на амортисьорите в двигателния отсек или там както се наричат опират чак в бомбетата на подкалника.Да не би при рязко пропадане на колелото да се получава там удар.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
rmk написа:Само да попитам защо ще сменяш тампоните на макферсона? Да не би проверката да се състоеше във вдигане на колата на подемник и блъскане на целия макферсон нагоре? Щото и с чисто новите тампони пак ще хлопа. Дори и да са ти показали, че новите тампони са по-високи от старите ти, имай предвид, че новите ще слегнат точно за една седмица. Колкото до марка не мога да ти препоръчам, аз взимам разни непретенциозни и всичките карат много, до сега не ми се е скапвал тампон, веднъж като го сменя.
чак пък за седмица не вярвам и би трябвало да има разлика малко.
30 лева 2та но каква марка, колко струват оригиналните
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”