Събирам мнения за Голф 3 дизел 90 к.с. автоматик
-
dando78
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Събирам мнения за Голф 3 дизел 90 к.с. автоматик
Колеги, който е имал опит с такъв звяр, да сподели! Ясно е, че мотора е изпитана модификация! Как е автоматика и има ли колата някакво слабо място?
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Събирам мнения за Голф 3 дизел 90 к.с. автоматик
от стар автомобил автоматик бягай-са ме учили старите.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
мисля,че кутията е 1:1 с тази,която се слага на Пасат В3, а тя е 
В предвид,че ще е автоматик на поне 15 години,е силно относително дали ще е читава или не,като е по-вероятно да не е и да се наложи да и правиш доста солиден ремонт.Принципно е въпрос на късмет и много много внимателно избиране.
Иначе кутията е много стара и няма кой знае какво КПД, дори е доста мудна (играх си с един такъв Пасат с 9А двигател - 150к.с. и не вървеше никак за мощността си,играта беше да стане с ръчни скорости,понеже автомата си прецака 4-та и въобще се държеше много неадекватно в последните си няколко хиляди километра).

В предвид,че ще е автоматик на поне 15 години,е силно относително дали ще е читава или не,като е по-вероятно да не е и да се наложи да и правиш доста солиден ремонт.Принципно е въпрос на късмет и много много внимателно избиране.
Иначе кутията е много стара и няма кой знае какво КПД, дори е доста мудна (играх си с един такъв Пасат с 9А двигател - 150к.с. и не вървеше никак за мощността си,играта беше да стане с ръчни скорости,понеже автомата си прецака 4-та и въобще се държеше много неадекватно в последните си няколко хиляди километра).
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
-
Хитко
- Автомобил:
- Двигател:
бягай от автоматика!
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Колега в този форум за дизелите само лошо неща се говореха до преди 4-5 години, сега поузряха малко хората.
Обаче узряването на тема автоматик е още в много ранен стадий...
Сещай се за какво говоря.
Обаче узряването на тема автоматик е още в много ранен стадий...
Сещай се за какво говоря.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи от колата, колега. Не е само до узряване
Примерно на моята АГГ и са чупени в Италия скоростите и отремонтирани. По неволя ги сменях, защото отидоха внезарно. Струваха ми 550 лв. Ако се счупи автоматът колко мисиш ще струва
. То не е само до узряване, а и до джоб. Гледам в гаража си с автомат и ако е запазен сигулно си супер доволен, не се съмнявам. Но ако е за 18 годишен Г3 и аз не бих взел автомат. Просто ако излезе изтерзан или чупен (което е много вероятно) тая кола ще излезе мнооого скъпа. Рискът е твърде голям.
Иначе ако говорим за кефа спор няма.Возил съм се на Г2 автомат и съм карал една нова хонда автомат, няма прилика с ръчната.
Иначе ако говорим за кефа спор няма.Возил съм се на Г2 автомат и съм карал една нова хонда автомат, няма прилика с ръчната.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Освен това както спомена колегата zfa159 това поколение автоматици което се монтира на Г3 му се носи славата на много "кекаво".
- rmk
"Ако това се окаже, ако онова се окаже..." По тая логика дай нищо да не си купуваме, че може нещо си да се окаже. Колегата да си прегледа колата и това е. На кола втора употреба могат много неща да се окажат. И не само дизелите и автоматите се чупят. Бензина и ръгачките също се чупят. Имам идея колко струва ремонта - хич не е толкова фрапиращо колкото си мислиш - все пак става дума за части за агрегати на по 20 години и цените са им поносими.
Рабит, понеже във втора тема пишеш за тия старите "какави" стари автомати, може ли да дадеш един линк да се ограмотя какво му е кекавото, че аз пък явно попаднах на единствените три бройки без проблеми...
Колко пък да е кекаво, като освен на Г3 после и на Г4 го монтират.
Пък аз освен после да пратя малко линкове с "безпроблемните" типтроници и ръгачки...
ПС:
Хайде ето ви малко цени:
http://europeantransmissionscom.x-shops ... hp?cat=655
173 евра за гарнитури, семеринги, о-рингове, фрикционни дискове.
Това са само части, без труд и доставка.
Това естествено не са всички части в автомата, но и съм далече от идеята, че можеш да се смеля всичко на веднъж.
Някой хора дават повече пари за джанти, музики, ксенони...
Рабит, понеже във втора тема пишеш за тия старите "какави" стари автомати, може ли да дадеш един линк да се ограмотя какво му е кекавото, че аз пък явно попаднах на единствените три бройки без проблеми...
Колко пък да е кекаво, като освен на Г3 после и на Г4 го монтират.
Пък аз освен после да пратя малко линкове с "безпроблемните" типтроници и ръгачки...
ПС:
Хайде ето ви малко цени:
http://europeantransmissionscom.x-shops ... hp?cat=655
173 евра за гарнитури, семеринги, о-рингове, фрикционни дискове.
Това са само части, без труд и доставка.
Това естествено не са всички части в автомата, но и съм далече от идеята, че можеш да се смеля всичко на веднъж.
Някой хора дават повече пари за джанти, музики, ксенони...
-
Хитко
- Автомобил:
- Двигател:
Нима не е вярно че автомата гори повече? Нима не е вярно че на автомата поддръжката е по-скъпа? Или че върви осезаемо по-малко? Ако всичко това не е вярно то тогава съм карал само смотани автомати... Да не забравяме за какъв клас коли говорим! Нормално е нещата слагани в тях да не са най-най...
- rmk
Автомата гори повече от какво ?
Нима няма двигател който гори повече от този с който правиш съпоставките - значи е непродаваем ?
Нима няма двигатели на който поддръжката е по-скъпа от на автомата - значи никой не ги купува ?
Това ли пита човека в първото мнение ?
Нима няма друга тема за "разтягане на лукуми" за автомати ?
Както казах "няма го още озряването", ще си говорим пак след 4-5 години...
Успех с обсъждането на автоматите...
Нима няма двигател който гори повече от този с който правиш съпоставките - значи е непродаваем ?
Нима няма двигатели на който поддръжката е по-скъпа от на автомата - значи никой не ги купува ?
- Bucket
- Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
- Двигател:
rmk написа:Автомата гори повече от какво ?
Подкрепям колегата на 110%. Не съм карал VW автоматик, но съм бил собственик на 3 коли с автоматици и е различно, най-голямата беше Форд 6 цилиндров, 3 литра и автоматика беще доста добър. Отделно съм карал над 20 различни превозни средства с автоматик и той има сериозни предимства. Да кажа едно, среден размер камионче с 8 цилиндров бензинов мотор с автоматик маневрирането е просто приказка, ежедневно ми се налагаше каране на задна между храсти, дървета, хора и какво ли не, просто държиш спирачката и леко отпускаш
-
dando78
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Явно коментарите са повече за автоматика!
Колата която смятам да купя е 1997 година и изглежда перфектно!
Виждам доста различни мнения! Карал съм автоматик вярно, че беше 2005 година модел, но си е много удобно! Едва ли от Фолксваген ще сложат трошлива кутия?
Колата която смятам да купя е 1997 година и изглежда перфектно!
Виждам доста различни мнения! Карал съм автоматик вярно, че беше 2005 година модел, но си е много удобно! Едва ли от Фолксваген ще сложат трошлива кутия?
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не колега.Не слагат трошлива кутия,а периода на развитие на автоматиците тогава беше зле.Ако си мислиш че ще е като тази кола която си карал 2005 си в заблуда.Доста са муднички тези старите автоматици.+това разход по голям+това не върви+това не можеш да ръчкаш+това вероятността да попаднеш на недобре поддържан автоматик е голяма.Защото някои хора не знаят че се сменя редовно маслото му.Решението си е твое ние казваме само това което мислим и сме преживяли.
-
icorainbow
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм съгласен за разхода! Автоматика се командва от нещо - механика или електроника, която е настроена да работи, превключва при най-добрия, икономичен режим на двигателя, т.е. той да работи оптимално. Ако настъпиш газта рязко - забрави за икономия, подавай по-леко газ и разхода ще е нормален. Това се обяснява от съединителя - турбинно и помпено колело, а връзката между тях масло. Като настъпиш газта, докато турбинното колело "догони" оборотите на помпеното и ето ти завишен разход.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”