Проблем в задната чистачка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
toniangov
Автомобил:
Двигател:

Проблем в задната чистачка

Мнениеот toniangov » Пон 14 фев 2011 19:23

Моторчето на задната чистачка бръмчи, но не я движи. Ако и помогна с ръка се задвижва, но само тогава. Консултирах се с майстор и той ми обяви, че трябва да си купя ново моторче, тъй като на моето шлиците са му "заминали". Въпроса ми е не е ли възможно ли е проблема да е и друг.

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Re: Проблем в задната чистачка

Мнениеот moreg » Пон 14 фев 2011 21:41

toniangov написа:Моторчето на задната чистачка бръмчи, но не я движи. Ако и помогна с ръка се задвижва, но само тогава. Консултирах се с майстор и той ми обяви, че трябва да си купя ново моторче, тъй като на моето шлиците са му "заминали". Въпроса ми е не е ли възможно ли е проблема да е и друг.

Може и шлиците на рамото да са заминали :bishop

rado_ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_ev » Пон 14 фев 2011 22:07

Може и оста да има нужда от почистване. Това също е честа повреда на задните чистачки.Трябва механизма да се смъкне и да се разглоби оста за почистване. По принцип моторчето щом върти значи работи и не е за смяна. Една профилактика няма да бъде излишна. Успех в отсраняване на повредата.

Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Мнениеот Bucket » Вто 15 фев 2011 9:54

Здравей колега!
Моята задна чистачка беше почти по същия начин в един момент блокира окончателно.
Свалих механизма и започнах да го разглобявам, вътре имаше доста кал, ръжди и всичко изглежда неработещо :)
Най-често проблема е, че влиза вода по стъблото/оста на чистачките и там става ръжда във втулката.
Всичко обилно с грес, може и четките на моторчето да погледнеш и да ти кажа какво направих с въпросната втулка - ос, просто оста я чистих с шкурка, но нямаше много ефект и леко на шмиргела я поизгладих, влиза и се върти много свободно ;)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 15 фев 2011 12:38

moreg написа:
toniangov написа: Консултирах се с майстор и той ми обяви, че трябва да си купя ново моторче, тъй като на моето шлиците са му "заминали".

Може и шлиците на рамото да са заминали :bishop

Смени си майсторам че го мързи да гледа.Шлиците на мотора са от желязо, а на рамото цан , който се рони лесно. 1 профилкатика на мотора не е излишна, но имай в предвид, че капака на редуктора е нитован. Има си лесно - разпробиват с енитоветем, нарязва с ерезба и се слагат винтова после. Изходящата ос наредуктора е често явление да блокира в корпуса от вода, корозия. Почистват се и контактите на крайния изключвател, че и те са с нагар и са се самогресирали със смазка

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”