Странно тропане(транане) - Голф 2 ...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Странно тропане(транане) - Голф 2 ...

Мнениеот Deo88 » Съб 19 фев 2011 12:53

От известно време съм забелязал някакъв проблем по колата . Преди около 1 месец като карам извънградско и чувам откъм двигателният отсек нещо като тропане ( предполагам не е каре ) След време това тропане изчезна , а вчера и днес пак се появи . Съмнява ме да са външните карета , понеже този шум изчезна след първото появяване . Като подам газ ( първа , втора , трета ) и чувам някакво тракане като на каре или нещо от сорта . Като отпусна педала на газта и този шум изчезва . Незнам дали пък не е полуоска ? Незнам ... просто нямам представа откъде може да е този шум . Дано някои да може да ми каже от какво може да се е появил този шум .

Голф 2 бензин (карб.)
:dontknow:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно тропане(транане) - Голф 2 ...

Мнениеот golf_td » Съб 19 фев 2011 16:42

При мен имаше един подобен шум, оказа се че са едни гумички износени на ауспуха (в средната част), смених ги и проблема изчезна. Тези гумени уплътнения служат за обиране на вибрациите и ако са скъсани е нормално да трака и да тропа.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Съб 19 фев 2011 18:46

Преди малко пак карак колата и се сетих за едно нещо . Дали има вероятност да трака от едни като щангички без които да неможеш да превключваш на дадена скорост . Стори ми се , че скоростния лост има луфт и се сетих точно за това . Утре сутрин мисля да проверя дали може да е от това .
Някакви идей , и дали според вас може да е от щангичка ?

Весел уикенд :beer

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Съб 19 фев 2011 18:50

ами съмнявам се да е от тях, при тях няма тракане , а по-скоро по-трудно превключване, но е добре да питаш някой професионалист.

Потребителски аватар
vampira_892
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD

Мнениеот vampira_892 » Съб 19 фев 2011 19:13

Здравейте тъкмо мислих да пускам тема с същото заглавие но видях тази ще се възползвам стига колегата да не се сърди и да няма нещо на против. Та да си доидем и на моя проблем. Значи при мен има едно тракане което идва от пред. Тракането се появява
когато отпусна педала на газта колкото по голяма е предавката толкова по силно се чува тракането. Днес ми се стори че трака и на 4-та даже когато съм подал газ. Не знам от какво ще да е моля даите насоки.

П.С колата е голф 3 1.4 абд няма газова искаше ми се да бяха пластамсите покраи двигателя от долу но не са те МОЛЯ помагайте
нямам си идея какво да правя :dontknow: а пък не ми се ходи при маистори щот ги знам че в моито село няма свястни маистори :обичам ви love.vw

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Съб 19 фев 2011 22:18

За мнението ти нямам нищо против , важното е да се свърши работа :)

п.с. Прегледах преди малко щангичките , и мисля , че не е от тях ... тракането го има само когато подавам газ на колата , а като отпусна педала и шума изчезва :roll:

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Съб 19 фев 2011 22:38

Защо мислиш, че не е вътрешно каре?

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Съб 19 фев 2011 23:20

Предполагах да не е и то , но се получава само когато подам газ , а нямам представа дали вътрешното каре прави такъв проблем само при подаване на педала на газта :dontknow:

Ако със сигурност е то , ще трябва смяна , но трябва да е сигурно на 100% .

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Мнениеот antonco » Нед 20 фев 2011 0:10

И аз имах сходен проблем като колега. Колата като е на оборот и се чува едно неприятно тракане. Започна ли да набирам до 3-та предавка трака и после спира .
Аз знам кога се получи проблема и предполагах . Оказа се гарнитурата. Сега няма тропане , тракане. Само като минавам през по сериозни дупки и самото гърне се удря в купето ама се търпи :) Все пак е доста тежичко и гумения маншон едвам го крепи :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Нед 20 фев 2011 12:02

:roll:

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Мнениеот antonco » Нед 20 фев 2011 12:32

Върви си я смени и ти.

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Мнениеот Dare_16V_9A » Нед 20 фев 2011 12:41

Вероятноста от карета е голяма,но си провери и шарнирите и накрайниците на кормилната рейка и аз имам същия проблем и се чува едно тракане само когато подам газ и от напъна към полуоските се чува едно пукане!аз поне там ще търся пролема!Успех и пиши от какво е като го откриеш!

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Нед 20 фев 2011 12:59

Deo88 написа:Ако със сигурност е то , ще трябва смяна , но трябва да е сигурно на 100% .
Колега не очаквай някой да ти гарантира какъв е проблема само по описанието ти във форума. Понасочили са те.. но ако нямаш възможност сам да диагностицираш проблема най-добре отиди в сервиз. Принципно щом трака при прав волан най-вероятно е вътрешно каре. Те (каретата) чукат по доста особен, типичен начин и е малко вероятно да сбъркаш звука с такъв от шарнир, тампон и т.н. А и мое мнение е че от шарнир, тампон, амортисьор и т.н. не може да се получи подобен шум (като от каре) при подаване на газ и т.н. Има вероятност и да е външно (ако е ужасно разбито) но то ще чука много осезаемо и в завой. Може да пробваш. Естествено не пречи да огледаш и за скъсани тампони по изпускателната система или ако някъде си личи че е опирало и прочее. Не че няма вероятност да има проблем и с кутията.. ама не вярвам.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Нед 20 фев 2011 13:31

Съмнява ме да е от скоростите , понеже ми трака само когато е на скорост ! В движение с 40-60 км. ми трака , и като изключа от скорост спира да ми трака . Мисля , че е от скоростите , но трябва някой който разбира да ми го потвърди .
Като се замисля , едва ли да е от каре , понеже като изключа от скорост и спира да трака :idea: :?:

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Нед 20 фев 2011 13:35

Deo88 написа:Съмнява ме да е от скоростите , понеже ми трака само когато е на скорост ! В движение с 40-60 км. ми трака , и като изключа от скорост спира да ми трака . Мисля , че е от скоростите , но трябва някой който разбира да ми го потвърди .
Като се замисля , едва ли да е от каре , понеже като изключа от скорост и спира да трака :idea: :?:
Ами принципно по инерция каретата не тропат, т.е. само при подаване на газ. (естествено тва е машина с характер и винаги има изключения mhihi ).

Колега или запретвай ръкави и проверявай на ред.. или иди в сервиз. Че на аварийни край пътя в най-неподходящия момент не е приятно :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”