Антифриза ми стана черен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dido_sx
Автомобил:
Двигател:

Антифриза ми стана черен

Мнениеот dido_sx » Сря 02 мар 2011 13:19

Здравеите колеги!Имам следното запитване-след като прочетох доста във форума,не успях да стигна до заклучение!!!Моито Голфче е 3,1.4 ,93 год. газ/бензин!Отскоро антифриза ми стана черен!Изведнъж(казвам така ,защото го преглеждам горе долу редовно)!Проверих маслото-добре е (не се е пресякло), като запаля на студен мотор нямам мехурчета в преливника ,маркучите му също са чисти!Някои ако знае какъв мойе да е проблема ,моля да сподели!!!Благодаря предварително! Р.S Преди 4-5 месеца имах теч в радеатора ,които опражих с една розава гадост от ОМV!Спя теча и вси4ко е наред!Дали сега не е от нея проблема????

Потребителски аватар
batgecko69
Автомобил: golf
Двигател: abf

Re: Антифриза ми стана черен

Мнениеот batgecko69 » Сря 02 мар 2011 19:22

Сигурно е от нея пък кво ти пречи да е черен,оранжев.... нали сичко си е ОК свиркай си :talk:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 02 мар 2011 19:30

След слагането на тая "Гадория" от ОМВ, е трябвало да прочистиш радиатора! И не си вярваи че с тая добавка ще го оправиш, хората са казали, "Там където е теколо, пак ще тече" И по-добре си смени радиатора когато имаш пари!
А относно черния антифирз, явно е от замърсяване в системата! Щом маслото ти не е пресечено!
По-добре си го смени, за да няма проблеми занапред!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 02 мар 2011 20:46

dido_sx написа: Р.S Преди 4-5 месеца имах теч в радеатора ,които опражих с една розава гадост от ОМV!Спя теча и вси4ко е наред!Дали сега не е от нея проблема????

Ако не промиеш веднага системата(и дано не е късно!) скоро ще останеш без парно!И ще дадеш 160 лж за ново радиаторче и смяната му...
Добавки против теч не се слагат!!!!Сменя се течащия елемент!!!Ианче винаги излиза ппо-скъпо....аз вече се опарих преди 6 г :banghead: ,макар че италианцте бяха слагали добавката!!!

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Пет 04 мар 2011 11:21

Дано си направил промивката,защото незнам дали се сещаш колко проблеми можеш да имаш...зацапан температурен датчик-оттам яка мизерия,"забиване"на термостата,да не доотваря/дозатваря,водна помпа,както колегите казаха радиаторчето на парното,абе се :banghead: действай!!!

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Пет 04 мар 2011 12:04

E айде сега,наплашихте момчето!
Аз от как се помня почти на всяка моя кола съм слагал препарати за запушване на течове по охладителната с-ма и съм нямал проблеми.И парното ми работи и теча спира.
То по вашата логика,защо се произвеждат такива препарати,ами дай да правят само радиатори!

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 04 мар 2011 12:08

micyri написа:E айде сега,наплашихте момчето!
Аз от как се помня почти на всяка моя кола съм слагал препарати за запушване на течове по охладителната с-ма и съм нямал проблеми.И парното ми работи и теча спира.
То по вашата логика,защо се произвеждат такива препарати,ами дай да правят само радиатори!

Мда и аз така!СВамо гледам коато сипа течността и след това колата да работи колкото се може повече време!

desislavdonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот desislavdonev » Пет 04 мар 2011 13:09

моят съвет е като се поправи времето да смениш радиатора и антифриза.най вероятно питата на радиятора е окислена и пак ще нпротече.за твоят двигател антифриза е G11 но да сложиш и G12 не е грешка

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 04 мар 2011 15:43

Като сипеш нов антифриз, пак ще рукне, щото новия ще размие препарата. И попадаш в омагьосан кръг.
Моят съвет - карай така...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 04 мар 2011 16:12

micyri написа:E айде сега,наплашихте момчето!

Препаратите са за такива,които карат коли за кратко и после ги продават...все пак трябва време за да стане филма...и във филма се включва оня на който сте продали колата :banghead: ......Който си обича колата и се грижи за нея знае,че евтиното излиза скъпо!

Потребителски аватар
nik_kozarev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik_kozarev » Съб 05 мар 2011 10:22

Колега от добавката е моят сьщо почерня.Но да знаеш че и парното започна да се бьзика:когато колата работи на обороти парното духа студено като подам газ започва да духа топло.

dido_sx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido_sx » Пон 07 мар 2011 10:53

Благодаря колеги за коректността!При първа възможност ще направя промивката!За сега нямам проблеми с парното!Дано не станат точно когато застуди! :roll: Само не разбрах ,защо толкова врвмв антифриза си беше добре-4-5 месеца и изведнай стана така ,че почерня!!! :( ?????

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”