Антифриза ми стана черен
Антифриза ми стана черен
Здравеите колеги!Имам следното запитване-след като прочетох доста във форума,не успях да стигна до заклучение!!!Моито Голфче е 3,1.4 ,93 год. газ/бензин!Отскоро антифриза ми стана черен!Изведнъж(казвам така ,защото го преглеждам горе долу редовно)!Проверих маслото-добре е (не се е пресякло), като запаля на студен мотор нямам мехурчета в преливника ,маркучите му също са чисти!Някои ако знае какъв мойе да е проблема ,моля да сподели!!!Благодаря предварително! Р.S Преди 4-5 месеца имах теч в радеатора ,които опражих с една розава гадост от ОМV!Спя теча и вси4ко е наред!Дали сега не е от нея проблема????
- batgecko69
- Автомобил: golf
- Двигател: abf
Re: Антифриза ми стана черен
Сигурно е от нея пък кво ти пречи да е черен,оранжев.... нали сичко си е ОК свиркай си 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
След слагането на тая "Гадория" от ОМВ, е трябвало да прочистиш радиатора! И не си вярваи че с тая добавка ще го оправиш, хората са казали, "Там където е теколо, пак ще тече" И по-добре си смени радиатора когато имаш пари!
А относно черния антифирз, явно е от замърсяване в системата! Щом маслото ти не е пресечено!
По-добре си го смени, за да няма проблеми занапред!
А относно черния антифирз, явно е от замърсяване в системата! Щом маслото ти не е пресечено!
По-добре си го смени, за да няма проблеми занапред!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
dido_sx написа: Р.S Преди 4-5 месеца имах теч в радеатора ,които опражих с една розава гадост от ОМV!Спя теча и вси4ко е наред!Дали сега не е от нея проблема????
Ако не промиеш веднага системата(и дано не е късно!) скоро ще останеш без парно!И ще дадеш 160 лж за ново радиаторче и смяната му...
Добавки против теч не се слагат!!!!Сменя се течащия елемент!!!Ианче винаги излиза ппо-скъпо....аз вече се опарих преди 6 г

Дано си направил промивката,защото незнам дали се сещаш колко проблеми можеш да имаш...зацапан температурен датчик-оттам яка мизерия,"забиване"на термостата,да не доотваря/дозатваря,водна помпа,както колегите казаха радиаторчето на парното,абе се
действай!!!

E айде сега,наплашихте момчето!
Аз от как се помня почти на всяка моя кола съм слагал препарати за запушване на течове по охладителната с-ма и съм нямал проблеми.И парното ми работи и теча спира.
То по вашата логика,защо се произвеждат такива препарати,ами дай да правят само радиатори!
Аз от как се помня почти на всяка моя кола съм слагал препарати за запушване на течове по охладителната с-ма и съм нямал проблеми.И парното ми работи и теча спира.
То по вашата логика,защо се произвеждат такива препарати,ами дай да правят само радиатори!
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
micyri написа:E айде сега,наплашихте момчето!
Мда и аз така!СВамо гледам коато сипа течността и след това колата да работи колкото се може повече време!
-
- Автомобил:
- Двигател:
моят съвет е като се поправи времето да смениш радиатора и антифриза.най вероятно питата на радиятора е окислена и пак ще нпротече.за твоят двигател антифриза е G11 но да сложиш и G12 не е грешка
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Като сипеш нов антифриз, пак ще рукне, щото новия ще размие препарата. И попадаш в омагьосан кръг.
Моят съвет - карай така...
Моят съвет - карай така...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
micyri написа:E айде сега,наплашихте момчето!
Препаратите са за такива,които карат коли за кратко и после ги продават...все пак трябва време за да стане филма...и във филма се включва оня на който сте продали колата

- nik_kozarev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега от добавката е моят сьщо почерня.Но да знаеш че и парното започна да се бьзика:когато колата работи на обороти парното духа студено като подам газ започва да духа топло.
Благодаря колеги за коректността!При първа възможност ще направя промивката!За сега нямам проблеми с парното!Дано не станат точно когато застуди!
Само не разбрах ,защо толкова врвмв антифриза си беше добре-4-5 месеца и изведнай стана така ,че почерня!!!
?????

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”