Re: Как да направя дълги светлини на габарити?+Решение!
- silver bird
- Автомобил: Golf - Rover
- Двигател: 1.8 ABC - 400tdi
Re: Как да направя дълги светлини на габарити?+Решение!
Здравейте!Фаровете на моя голф са сменени и нямам място за габарити в тях(на бронята също няма),а аз искам да си сложа вътре във фаровете)за да нямам проблеми със заядливи полицаи.
Въпроса ми е-как мога да си направя крушките на дългите да светят ,като габарити ако ми се наложи да ги пусна за пред полицаите(късите са ми ксенон,а дългите светят едновременно с късите),ако се слага резистор или нещо от този род,с каква ли стойност трябва да бъде?
Благодаря предварително!
Въпроса ми е-как мога да си направя крушките на дългите да светят ,като габарити ако ми се наложи да ги пусна за пред полицаите(късите са ми ксенон,а дългите светят едновременно с късите),ако се слага резистор или нещо от този род,с каква ли стойност трябва да бъде?
Благодаря предварително!
Последна промяна от silver bird на Сря 16 мар 2011 16:42, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Как да направя дълги светлини на габарити?
1. Каква ти е колата? Има Голф 1,2,3,4,5 и 6
2. Как така ще ги пускаш за пред полицаите, колега. Верно, че някои са остри като окръжност, ама пък не ядат чак толкоз доматите с колците...
2. Как така ще ги пускаш за пред полицаите, колега. Верно, че някои са остри като окръжност, ама пък не ядат чак толкоз доматите с колците...
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
С димери, за 12v/60w които да се палят от положение "габарити", а силнотоковите им вериги през реле от друг плюс. Лампите ще светят жълто, почти червено.
Намери начин да сложиш габарити, както се полага.
Намери начин да сложиш габарити, както се полага.
- silver bird
Колата е голф 3,а габарити не мисля че се използват някъде......единствено при проверка(но това е излишен спор).Фаровете ми на пръв поглед са ,като на голф 4 ,но нямат място за габарит.
По принцип търся вариянт светлината да си остане жълта,защото наскоро се опитаха да ми спрат колата от движение за това ,че цвета на една крушка се различаваше.......
По принцип търся вариянт светлината да си остане жълта,защото наскоро се опитаха да ми спрат колата от движение за това ,че цвета на една крушка се различаваше.......
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
хХахах...баси фарчетата майнаа
. Защо не си направиш едно легло за габарит и просто не пробиеш една малка дупчица и да го залепиш към рефлектора. Така ще и имаш и дълги поне 

- silver bird
Не искам да пробивам и побългарявам фаровете на този етап.А аз дълги така или иначе ще имам.В момента търся най-удачен вариянт 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Дотук бая си побългарил нещата!
Дупчиш и слагаш габарит!
Дупчиш и слагаш габарит!

- evgevg
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега.Незнам дали не е тъпо предложението ми ама ако сложиш габаритите долу до мигачите дали няма да мине номера?Аз под габарит разбирам:слаб източник на светлина, който ориентира другите водачи за габаритните размери на автомобила в тъмното.Вярно няма да са в най-външната част на купето ама те и отзад са по средата а в края са стоповете.Успех.
- Прикачени файлове
-
- 123.jpg (8.58 KиБ) Видяна 1441 пъти
Последна промяна от evgevg на Пет 11 мар 2011 21:08, променено общо 1 път.
- silver bird
Ако ставаше въпрос за дупки щях да ги направя без да питам.
Мислех да ги сложа при мигаите,но така светлината ще се оцветява в оранжево ,а наскоро ми направиха проблем за цвета на мигачите и казанлъшките полицаи нещо са ме подгонили ,че искам всичко да ми е ок.
Мислех да ги сложа при мигаите,но така светлината ще се оцветява в оранжево ,а наскоро ми направиха проблем за цвета на мигачите и казанлъшките полицаи нещо са ме подгонили ,че искам всичко да ми е ок.
- evgevg
- Автомобил:
- Двигател:
Е не при мигача а до него.Мисля, че съм виждал такива фарчета дето влизат там точно и си става "оригинал Севлиево". 
Ползвах снимката на колегата IvailoOo дано не се обиди.

Ползвах снимката на колегата IvailoOo дано не се обиди.

- silver bird
Колега разбрах за какво ми говориш,но моята броня е по-различна и няма такива светлини по нея(пернички истории) за това трябва да измисля нещо вътре във фара.
Последна промяна от silver bird на Пет 11 мар 2011 21:34, променено общо 1 път.
- digenchev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега просто ги вкараи в мигачите. става лесно. Виж снимката в гаража ми.. Трябва да качиш една снимка на колата ти отпред и да ти дадем някой савет, така да гадаем каква ти е пронята, каде са ти мигачите и така нататак няма май да стане.

- IvailoOo
Хмм..нещо хептен се обърках...а това в средата какво... халоген и мигач ли? Там в средата няма ли място за 1 габарит ? 

- silver bird
Фара е двусекционен-има си отделно къси и дълги и са H7!Мигачите също са вътре,но няма място за габарит.....за това исках да пускам корегирано напрежение примерно на крушките на дългите(H7) за да се получи някаква светлина приличаща на габарит.А през другото време да си използвам крушката за дълги светлини-може би аз не съм обаснил правилно за което се извинявам.
- IvailoOo
Еммиии... не знам дали ще се получи,но ми идва една идея на ум. Ако вземеш захранване от кабелите за габарита и ги вържеш към дългите с 1 реле и 1 съпротивление, и да свети докато си на къси,а като минеш на дълги,крушката да си свети нормално. Но не знам дали захранващите кабели ще издържат ( отиващите към габарите ) или ще ти трябват нови. Нека някой на ТИ със жичките да каже ще я бъде ли тая работа 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”