Акумулатор въпрос

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Акумулатор въпрос

Мнениеот martin_072 » Пон 07 мар 2011 16:05

Колеги замина ми акумулатора колата я взех с него преди около 7 месеца и от преди 4 ми падна за пръв път, и взе да кара по месец месец и нищо на зареждане до преди няколко дена зареждам изкара 6-7 дена зареждам го слагам го въртя стартера няма никои само лампите светват и веднага усетих че олекнах с 100+
Акумулатора е Sznajder 62Ah 480EH 12V и представа си няма кога е слаган,но мисля че не е куче марка Полски е и мисля да си взема същия.
Кажете знам че колко повече ампери е токова по добре,въпроса ми е дали динамото ще успява да го зарежда както трябва понеже слушам музика и т.н и колко ампера е нормално за този мотор 1.8 90ks ABS защото този 62Ah едвам се събира в дупката..

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: Акумулатор въпрос

Мнениеот teddy » Пон 07 мар 2011 17:01

напълно ти е достатъчен този от 62Ам. дори и малко по-слаб не пречи.

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Пон 07 мар 2011 17:08

teddy написа:напълно ти е достатъчен този от 62Ам. дори и малко по-слаб не пречи.

Да разбирам ли че динамото го зарежда безпроблемно?!
Чакам още мнения за този акумулатор и параметри

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 07 мар 2011 17:12

martin_072 написа:
teddy написа:напълно ти е достатъчен този от 62Ам. дори и малко по-слаб не пречи.

Да разбирам ли че динамото го зарежда безпроблемно?!
Чакам още мнения за този акумулатор и параметри

:да:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 07 мар 2011 17:18

Току що си взех същата марка но 55 ампера, по препоръка на личен човек продаващ акумулатори, а и баща ми кара дизелова гробница 6 години с такъв! А относно това какъв да избереш, те хората си имат каталози и ще те насочат към избора!

valku
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN

Мнениеот valku » Пон 07 мар 2011 17:19

Е хубаво ама ти замери ли си динамото с колко зарежда и дали въобще зарежда? Акомулатора обслужваем ли е? Ако е такъв има ли електролит в клетките ако няма налей дейонизирана вода остави го един час да постои после го зареди както трябва и го върни на колата. Имам един приятел така беше неговия акомулатор само, че той беше Искра :Mr Green Fun заредихме го с дейонизирана вода заредих го вкъщи със зарядното и сега го търка вече година. :)

Успех колега, дано съм помогнал. :)

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Пон 07 мар 2011 17:33

valku написа:Е хубаво ама ти замери ли си динамото с колко зарежда и дали въобще зарежда? Акомулатора обслужваем ли е? Ако е такъв има ли електролит в клетките ако няма налей дейонизирана вода остави го един час да постои после го зареди както трябва и го върни на колата. Имам един приятел така беше неговия акомулатор само, че той беше Искра :Mr Green Fun заредихме го с дейонизирана вода заредих го вкъщи със зарядното и сега го търка вече година. :)

Обслужваем е баща направи всичко това,зарежда го слагаме го на колата само лампите на таблото светват леко и не иска да завърти дошло му е времето.Динамото не знам с колко зарежда щом преди това си караше явно е зареждало

valku
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN

Мнениеот valku » Пон 07 мар 2011 17:42

martin_072 написа:
valku написа:Е хубаво ама ти замери ли си динамото с колко зарежда и дали въобще зарежда? Акомулатора обслужваем ли е? Ако е такъв има ли електролит в клетките ако няма налей дейонизирана вода остави го един час да постои после го зареди както трябва и го върни на колата. Имам един приятел така беше неговия акомулатор само, че той беше Искра :Mr Green Fun заредихме го с дейонизирана вода заредих го вкъщи със зарядното и сега го търка вече година. :)

Обслужваем е баща направи всичко това,зарежда го слагаме го на колата само лампите на таблото светват леко и не иска да завърти дошло му е времето.Динамото не знам с колко зарежда щом преди това си караше явно е зареждало

Аха е хубаво е да го замериш да знаеш, но когато аз сменях миналата година си купих FIAAM доволен съм много за да ми е валидна гаранцията ме накараха да отида в сервиз да ми замерят заряда и ако е слаб оправят го и тогава го слагат. Така, че предполагам ще те пратят в сервиз. Успех! :)

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Пон 07 мар 2011 19:30

TiL написа:А данеби да имаш някъде утечка?

Какво ще рече "утечка"?

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 07 мар 2011 19:57

марката Sznajder определено няма нищо общо с Schneider electric

нещо като BOSCH ама написано като BOCSH

а утечка означава да имаш някаква малка консумация на ток която да изтощава акумулатора денонощно- за да се установи трябва да се премери дали има консумация на ток при напълно изключени консуматори в колата- като фарове,радио,нагреватели и т.н.

а тоя въпросния дето го имаш 62 ампер/часа е с много малък стартов ток480ампера
стартовия ток трябва да е 9-10пъти по голям, в случая от 62 ампера

не си взимай монбат и искра

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 07 мар 2011 20:13

6 години изкарах с 44 Аh...словенски "Стартер"(говоря за 1.8 АБС)!!!махнах го дори малко насила защото под -5 градуса палеше след 3-4 оборота(а преди аз винаги съм палел от едно чукване)...Сега съм с Банер 66 Аh,ама нещo не ми харесва...Дизела си го купих с нов монтиран Искра 77 Аh(гаранционен)...сигурно след време :banghead: ..ама на харизан кон зъбите не се гледат :mrgreen:
Aпрорпо-напръскай си с контактен спрей куплунга и минуса на стартера!

Потребителски аватар
get
Автомобил: Polo 6R and Golf 3
Двигател: 1.2 TSI CBZC 2013 and 1.8 ABS1993

Мнениеот get » Пон 07 мар 2011 23:30

Акумулатор Sznajder - Silver 64Ah 520Aen 12V - необслужваем при мен на същия мотор с климатик изкара точно 5години. За това време не ми е правил никакви проблеми. Сега съм с Bosch S5 63Ah - засега доволен.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 08 мар 2011 11:05

Акумулаторът е мъртвец. Точно такива бях взел 2 бр за колите с разлика 3-4 месеца. Единият умря изведнъж без никакъв намек / паля тръгвам из града, спирам до 1 магазин .След магазина -няма палене- няма грам ток .Умряла клетка или лоша връзка вътре в акумулаторът ./Зареждане в нормитепроверено/ . запалих с друг акумулатор и след прибиране и загасяне на двигателя същата история. Ятория акумулатор взе да дава признаци - бавно въртене на студено, въпреки, че е сниман за зареждане и така след 1 седмица същата история -няма никой.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 08 мар 2011 12:04

moimoimoi написа:марката Sznajder определено няма нищо общо с Schneider electric

Тук си прав, Sznajder няма общо с Schneider electric, но пък е доста стара търговска марка и правят акумулатори от няколко десетилетия. Добри са!

moimoimoi написа:а тоя въпросния дето го имаш 62 ампер/часа е с много малък стартов ток480ампера
стартовия ток трябва да е 9-10пъти по голям, в случая от 62 ампера

Ще бъдеш ли изненадан ако ти кажа, че много западни фирми купуват български акумулатори слагат си техни етикети и надписват стартовия ток 10-20-30А :D . Това, че хората са написали нещо вярно на етикета няма лошо, а ако закачиме уреда може да се окаже, че да же е малко повече от написаното на етикета mhihi mhihi mhihi

moimoimoi написа:не си взимай монбат и искра

Ти к'во казА? :063: :063: :063:

Сега по проблема на колегата

Един акумулатор разреден веднъж до край е пътник. Отиди да ти проверят инсталацията на колата за отечки, зареждане и лоши връзки и няма смистъл повече да чешем клвиатурите. А и си вземи и нов акумулатор! Като ми кажвете: - Ей сега трябва да дам 100+ лв за нов! ми иде да хвана една дълга пръчка и... все пак парите за един нов акумулатор ги повечето хора ги изпушват за по-малко от месец, а ако инсталацията ти е наред новия ще изкара поне 5 години! А сега раздели 100лв на 5 години и не се оплаквай ;)

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Вто 08 мар 2011 15:08

тука има систематизирана информация за акумулаторите.... разгледай ако искаш... viewtopic.php?f=5&t=100095

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”