чукане от носачите?
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
чукане от носачите?
Проблема е следния : след смяна на задните тампони на носачите се появи едно чукане при потегляне на колата напред и назад , което е повече изразено от дясно , но се чува и от ляво макар и по-рядко.Сменени са тампоните на амортесьорите както и самите амортесьори , не е чукане от каре , нови са и шарнирите всичко отдолу е здраво , гледаха я на стенда като ходих.Въпроса ми е има ли значение кои болт къде ще се завие този който минава през самата втулка/задната/ и този от пред на носача който е . като ги сваляхме ми се стори че единия е по дълъг ако съм ги разменил и съм сложил по-дългия отзад възможно ли е да опира и да не може да стегне добре втулката макар че болта е стегнат до дупка , друготот остава да е тампон на двигателя.Металните тръбички във втулките съм ги сложил,старите нямаха.Някакви идеи , Никси помагай !Мерси предварително !
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Така значи и пояснението към ситуацията: Тампоните старите бяха набити различно единия от горе а другия отдолу , ние ги набихме отдолу-нагоре и двата ,а за тръбичките не съм сигурен колко влезнаха навътре ама ако не се лъжа ги набих докато се скрият навътре ,а самите тампони са от Ауто +-са топфан както и тръбичките ,давайте идеи че ме притеснява това чукане ....!
пс Старите тампони нямаха въобще тръбички и не чукаше,но и двата бяха отлепени така че предполагам затова не са чукали ......!

пс Старите тампони нямаха въобще тръбички и не чукаше,но и двата бяха отлепени така че предполагам затова не са чукали ......!
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко е стегнато до дупка , проверил съм и магарето , полуоските всичко съм претегнал наново и пак е така!А носачите като ги свалях имах чувството че левия и десния са абсолютно еднакви зависи само на къде ще ги завъртиш , на къде ще се сложи шарнира и съответно от коя страна ще набиеш задната втулка,колега Вит ти като продаваш нови части как се водят имат ли ляв и десен или са еднакви ?Може при мен да е сменян носача и като са го слагали "майсторите" да не са си играли въобще да вадят втулката а да са го напъхали на обратно целия носач !
А самото чукане го усещам в краката си по силно отдясно , но се усеща и под мен,тоест и от двата носача ако въобще е от тях де !
А самото чукане го усещам в краката си по силно отдясно , но се усеща и под мен,тоест и от двата носача ако въобще е от тях де !
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”